Pohdintaa Sapattina 20.9.2024



Kaikille eksyneille on tunnusomaista syvä yksinäisyys, vaikka olisivat yksin tai
muun eksyneen joukon keskuudessa. 
Tämän maailman ruhtinas tekee kaikkensa
suunnatakseen heidän ajatuksensa pois heidän todellisesta henkisestä tilastaan ja
tarjoaa monenlaista viihdykettä, kullekin heidän oman mieltymyksensä mukaan.
 
Silti jokainen ihminen tuntee sisimmässään, että jotain olennaista puuttuu heiltä! 
Tuo olennainen puute on se, että he ovat ilman elävää yhteyttä heidän Luojaansa!


Kerron omasta kokemuksestani

  Tulin jo 3-vuotiaana ns. 'lapsenuskoon', kun harras uskova äitini johdatti minut tuntemaan Hyvän Paimenen, Jeesuksen Kristuksen. Vanhempani erosivat ollessani 4-vuotias ja 5-vuotiaana minut siirrettiin 
isän holhoukseen, vastauksena salaiseen rukoukseeni. Hän oli mennyt uudelleen avioon, eikä enää uskonut Vapahtajaan, kuten nuoruudessaan. Ei myöskään äitipuoleni.

  
Vuodet kuluivat ja koska minulla ei ollut ainuttakaan aidosti uskovaa ystävää, niin aloin vuosi vuodelta sisimmässäni loitota elävästä uskosta. Jäljelle jäi vain iltarukous ja Isämeidän rukous aamuisin. Onneksi kohtasin 12-vuotiaana Luojani jälleen, kun ensin rukouksessa päätin alkaa seurata häntä elämässäni. Hän puhui minulle antaen lupauksen jakeiden Jes. 40:30-31 sanoin.

  Hän sanoi minulle ollessani yksin kotona: 
>>Sinä saat voiman. Sinä nostat siipesi niin kuin kotkat. Sinä juokset etkä näänny. Sinä vaellat etkä väsy.<< Kuulin siis hänen äänensä ja silloin tulin tietoiseksi siitä, että hän on todella olemassa ja että hän seuraa ihmisten ajatuksia ja hän on kykenevä halutessaan myös puhumaan meille. Siis myös sinulle, jos häntä etsit!


  Pyysin häntä muistuttamaan minua lupauksestani, kun muutan isäni kodista omaan asuntooni ja työpaikkaani. Hän oli Uskollinen! Hän muistutti minua keväällä, ollessani viimeisellä luokalla 3-vuotista teknistä koulua (HTOL) ja kutsui rakkaudessaan minut toteuttamaan 10-vuotta sitä ennen antamaani lupausta. Hänen rakkautensa ja uskollisuutensa sai minut itkemään. 

  Nuo välissä olleet 10 vuotta olivat todella vaikeita ja yksinäisiä vuosia, vaikka kävin ensin 4-vuotisen konepajakoulun ja asuin kolmen muun ikäiseni kanssa sisäoppilaitoksessa. Opiskeluni aikana HTOL:ssa asuin myös kahden luokkakaverini kanssa samassa isossa vuokra-asunnossa. Silti tunsin syvää yksinäisyyttä. Samoin koin yksinäisyyttä 11 kk sotaväessä ollessani. 

  Vaikka nuo perättäiset vuodet asuin ja oleskelin muiden ikäisteni nuorukaisten ja nuorten miesten keskuudessa, niin tunsin ettei minulla eikä heillä ollut sielun eikä hengen yhteyttä. He olivat ihan mukavia ja rehellisiä kavereita, mutta heitä eivät uskonasiat kiinnostaneet lainkaan. Kaikki sisarukseni olivat muutoin normaaleja, paitsi ettei heitä 
uskonasiat kiinnostaneet.


Yhteys muihin uskoviin

  Myös tämän asian sain rukousvastauksena, sillä ymmärsin selvästi Raamattua lukiessani, miten tärkeää on vaeltaa yhteydessä muihin aidosti uskoviin. Minut johdatettiin Helsingissä nuorten kristittyjen pariin ja julistimme yhdessä evankeliumia kaduilla ja kävimme muissakin Suomen kaupungeissa evankelioimismatkoilla. Kokoonnuimme joka päivä yhteen!

  Opin tuntemaan erään Tulholmasta Suomeen evankelioimaan tulleen nuorukaisen ja hän pyysi minua julistamaan evankeliumia Helsingin kaduilla hänen kanssaan. Hänen oli messiaaninen juutalainen ja nimeltään Jov Judah. Hän opasti minut tietämään, että Vapahtajamme oikea nimi on Yeshua HaMashiach. Tuon totuuden merkityksen tajuaminen kesti peräti 7 vuotta. 

  Julistaessamme evankeliumia kaduilla usein yömyöhään, saimme nähdä valtavia yliluonnollisia ihmeitä ja selvää Pyhän Hengen johdatusta. Tuo tapahtui 1970-luvun alussa, 1972-73. Jov muutti pois ja kului aikaa vielä 7 vuotta lisää ja Pyhä Henki johdatti minut Helsingissä järjestettyyn PEK:hon (Pyhän Hengen Eurooppa Konferenssiin) 1980. Sovitin kesälomani siihen.

  Kuuluin silloin Suomen suurimpaan helluntaiseurakuntaan, Helsingin Saalemiin ja olin jäsen teltta-ryhmässä tuon PEK:n aikana. Silloin käveslin eräänä vapaapäivänä Helsingin Esplanadi puistikkoon, jonne oli pystytetty esiintyjille koroke. Juuri silloin siellä alkoi laulaa kaksi keski-ikäistä Unkarista tullutta juutalaispariskuntaa. He olivat helluntailaisia. 

  Hiljenin kuuntelemaan heitä ja he lauloivat suomeksi erään tutun kauniin kristillisen laulun, jossa he käyttivät Vapahtajastamme hänen hebrealaista erisnimeään Yeshua HaMashiach. Se toi mieleeni 7 vuotta aiemmin tapaamani messiaanisen juutalaisen Jov Judah, joka oli kertonut minulle, että Vapahtajamme oikea nimi on Yeshua HaMashiach.

  Nyt tuo totuus painautui pysyvästi sisimpääni, sillä paljon Raamattua lukeneena ymmärsin, että oikeilla erisnimillä on erittäin tärkeä merkitys Raamatun mukaan henkisessä ulottuvuudessa, jossa käymme hengellistä sotaa pimeyden henkivaltoja vastaan! Kun Adonai Yeshua (Herra Jeesus) opetti opetuslapsiaan jakeissa Mark. 16:17-18, viittasi hän oikeaan nimeensä!

>>
17 Nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat: minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia, puhuvat uusilla kielillä, 18 nostavat käsin käärmeitä, ja jos he juovat jotakin kuolettavaa, ei se heitä vahingoita. He panevat kätensä sairaitten päälle ja ne tulevat terveiksi."<<


Opin vähitellen varovaiseksi

  Huomasin, että Paholainen oli saanut jalansijan jossain määrin kaikissa niissä seurakunnissa ja kristillisissä herätysliikkeissä, joissa vierailin ja kävin tutustumassa. Jouduin kerran syvään hengelliseen kriisiin, josta minut lopulta vapautti Adonai Yeshuan lähettämä enkeli. Hän oli rukousvastaus suureen hätääni. Olin rukoillut neljänä iltana
vierain kielin apua ylhäältä.

  Sen seurauksena tuo väkevä enkeli tuli hohtavan pilven päältä luokseni ja neuvoi keinon, miten pääsen irti niistä henkisistä kahleista, joihin olin huomaamattani joutunut. Se merkitsi siitä seurakunnasta eroamista ja hän johdatti minut vuosiksi Ruotsiin, jona aikana vähitellen toivuin ja vahvistuin uskossa ja luottamuksessa Luojaani ja hänen Pyhän Sanansa lupauksiin.

  Vaikka uskovien yhteys on tärkeä, niin vielä tärkeämpää on vaalia puhdasoppisuutta ja olla tinkimätön pyhityselämän suhteen, sekä olla Sanan tekijöitä eli sen toteuttajia elämässään, eikä olla vain sen kuulijoita, joita istuu suuret joukot lukuisissa seurakunnissa, mutta he eivät tee sen mukaan, mitä Raamatussa meille opetetaan! Tästä Adonai Yeshua opetti: Matt. 7:21

>>Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten kuningaskuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.<<


Luojamme vaatii meiltä ehdotonta kuuliaisuutta

  Niin kauan kuin tahdomme itse päättää kaikesta, mitä tahdomme ja mihin pyrimme tämän maailman tarjoamien edellytysten mukaan, vaellamme erossa Luojastamme. Meidän tulee sen sijaan ensisijaisesti etsiä elävää yhteyttä Luojaamme rukoillen ja Raamattua lukemalla sekä sen sisältöä mietiskellen. Meidän tulee hylätä maalliset haaveemme ja unelmamme ihan kokonaan.

  Meidän tulee opetella käytännössä, mitä merkitsevät Vapahtajamme sanat: Luuk. 9:23-25
>>
23 Ja hän sanoi kaikille: "Jos joku tahtoo minun perässäni kulkea, hän kieltäköön itsensä ja ottakoon joka päivä ristinsä ja seuratkoon minua. 24 Sillä joka tahtoo pelastaa elämänsä, hän kadottaa sen, mutta joka kadottaa elämänsä minun tähteni, hän pelastaa sen. 25 Sillä mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omaksensa koko maailman, mutta saattaisi itsensä kadotukseen tai turmioon?"<<

  Tämä oikeiden asioiden valinta- ja väärästä luopumisen prosessi vie oman aikansa ja Luojamme odottaa kärsivällisesti, että luovumme omista suunnitelmistamme ja valitsemme hänen meille jo ennen maailman luomista suunnittelemansa paljon paremmat suunnitelmat, ja alamme toteuttaa niitä elämässämme Hänen Pyhän Henkensä ja Sanansa opastuksella. Tämä johtaa meidät yksinäisyydestä hänen yhteyteensä!


Silloin et ole enää yksinäinen, vaikka asuisitkin yksin

  Tiedän, että Adonai Yeshua asuu minussa Pyhän Hengen kautta ja samassa Hengessä on minuun tullut asumaan myös taivaallinen Isäni Yehowah Elohim.
Koska minulla on tästä uskonvarmuus, niin en enää tarvitse siitä jatkuvaa tunne-elämystä kuten nuorempana uskovana. Silti koen usein näiden kolmen ikuisen persoonan läsnäoloa lähes päivittäin, rukoillessani uusin kielin.

 
Pyydä sinäkin Adonai Yeshuaa sydämeesi ja pyri uskonkuuliaisuuteen hänen opetuksiaan kohtaan, niin et enää sen jälkeen koe pohjatonta yksinäisyyttä, vaikka asuisitkin yksin! Älä lannistu, vaikka olisitkin pettynyt muihin uskoviin ja seurakuntiin, vaan jatka elävän yhteyden etsimistä Luojaasi niin kauan kunnes sen tiedät löytäneesi! Jes. 57:15 ja Joh. 5:24 ja 1. Joh. 5:13

Jes. 57:15 >>
Sillä näin sanoo Korkea ja Ylhäinen, jonka asumus on iankaikkinen ja jonka nimi on Pyhä: Minä asun korkeudessa ja pyhyydessä ja niitten luona, joilla on särjetty ja nöyrä henki, että minä virvoittaisin nöyrien hengen ja saattaisin särjettyjen sydämet eläviksi.<<

Joh. 5:24 >>
Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka kuulee minun sanani ja uskoo häneen, joka on minut lähettänyt, sillä on ikuinen elämä, eikä hän joudu tuomittavaksi, vaan on siirtynyt kuolemasta elämään.<< Näin opettaa ja vakuuttaa meille tänäänkin Adonai Yeshua!

1. Joh. 5:13
>>
Tämän minä olen kirjoittanut teille, jotka uskotte Elohimin Pojan nimeen, tietääksenne, että teillä on ikuinen elämä.<< Elohimin Pojan nimi on, kuten jo edellä kirjoitin: Yeshua HaMashiach! Taivaallisen Isämme pyhin nimi on Yehowah. Siitä nimestä Eija Merilä laulaa englanniksi upean ylistyslaulun laululistan lopussa!


Aiheeseen sopivia lauluja

Tiedoksesi: Vapahtajamme alkuperäinen hebrealainen nimi on Yeshua HaMashiach HaNotzri

Täällä kuljen niin kuin vieras

Oi herra tartu käteeni ja johda

Aamu uusi pian taas sarastaa

Niin kuin joki joka virtaa Marika

Hallow the Name / Pyhä nimi / Eija Merilä




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pohdintaa Sapattina 12.7.2024

Tutkielma Sapattina 3.2.2023

Pohdintaa sapattina, 16.8.2024