Pohdintoja Sapatin ajalle! 31.3.2023



Maailmankartta valtioista osoittaa, että niitä on valtava määrä. YK:n mukaan 206. Kansoja, kansanheimoja, sukukuntia ja kieliä on paljon enemmän. Ihmiskunnan väkiluku ylitti 8 miljardia 15.11.2022! Uuden Liiton Kirjoitusten mukaan pelastuneita tulee lopulta olemaan kaikista sukukunnista, kielistä, kansoista ja kansanheimoista! Ilm. 5:9

Onko ihmisiä jo liikaa maailmassa?

Ei suinkaan!
Maailmaan mahtuisi vielä reilusti yli 10 kertainen ihmismäärä. Jos aseteollisuus lopetettaisiin kokonaan ja alettaisiin viljellä ja varjella maata, järviä, jokia, meriä ja ilmakehää niin elintarvikkeista ei olisi pulaa, vaan saisimme elää yltäkylläisessä maailmassa. Tämä ihana unelma toteutuu tosin vasta silloin kun itse Rauhanruhtinas, Sar-Shalom eli Adonai Yeshua saa hallitusvallan maan päällä. Silloin nuorin kuolee 100-vuotiaana ja ihmisten iät ovat kuin puilla eli useita satoja vuosia. Tuon 1000-vuotisen Kuningaskunnan lopulla elää maapallolla arvioni mukaan reilut 100 miljardia ihmistä, eivätkä he näe nälkää eivätkä koe muutakaan puutetta.


Milloin alkaa 1000-vuotinen Kuningaskunta?

Sitä ennen tapahtuu maan päällä monia mullistuksia, kuten maanjäristyksiä, useita sotia
, nälänhätää ja tappavia kulkutauteja. Aivan viime vuosina niiden määrä on lisääntynyt ja koska monet suurkaupungit on tyhmästi rakennettu mannerlaattojen yhtymäkohtiin tai liian liki niitä, virtojen suistoalueille ja merenrannan tuntumaan, niin maanjäristykset, tsunamit ja rankkasateet ovat koituneet tuhansien kohtaloksi.

Meidät kristityt ja muut Adonai Yeshuaan uskovat on kutsuttu auttamaan noiden katastrofien uhreja mahdollisuuksiemme mukaan. Käytännöllinen laupeuden työmme avaa myös monien sydämet vastaanottamaan hyvän sanoman Adonai Yeshuasta ja rukouksemme Pyhän Hengen voitelussa tehostaa evankeliumin voittokulkua kautta koko maailman. Evankelioimisella on  nyt todella kiire, sillä hädän määrä on suuri!

Olemme pian siirtymässä suuren ahdistuksen aikaan, joka kestää 3,5 vuotta ja sen jälkeinen 3,5 vuotta olisi ennennäkemättömän vaikeaa suuren vihan aikaa, jota on lyhennetty jonkin verran, koska muuten kaikki ihmiset tuhoutuisivat maan päältä. Eräät Tanakh'in profeetat (esim. Jooel ja Sakarja), apostoli Johannes Ilmestyskirjassa ja apostoli Pietari kirjeessään ovat viitanneet sellaiseen aikakauteen, jolloin tapahtuu sellaista tuhoa, mitä ydinaseilla voidaan saada aikaan. Elämme siinä ajassa nyt!

Kilvoitelkaamme pyhityselämässämme ja täyttykäämme alati Pyhällä Hengellä, ettei tämän pahan maailman ajan henki saa meistä minkäänlaista otetta! Varokaamme myös vääriä Messiaita ja vääriä profeettoja, jotka tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, mutta opettavat vastoin Raamattua. Ellemme tutki tarkoin, mitä Raamattu opettaa meille Vapahtajamme tulemisen merkeistä, niin meidätkin voidaan eksyttää pois totuudesta! Siksi luen Raamattua ja rukoilen vierain kielin joka päivä!

Kun tuo hieman vajaan 7 vuoden suuri ahdistuksen ja vihan aika päättyy, saapuu Adonai Yeshua maan päälle ja perustaa 1000-vuotisen Kuningaskunnan, joka on oleva syvän rauhan ja yltäkylläisyyden aikaa kaikkien kansojen keskuudessa. Kansat takovat silloin miekkansa vantaiksi ja keihäänsä vesureiksi eivätkä enää opettele sotimaan. Silloin on Yehowah oleva yksi ja hänen nimensä yksi. Koko maa on silloin oleva täynnä Yehowan tuntemusta, niin kuin vedet peittävät meren. Ah, miten ihana aikakausi!


Tuon esiin uutta ja vanhaa

Adonai Yeshua opetti opetuslapsiaan jakeessa Matt. 13:52 seuraavasti:

>>
Hän sanoi heille: "Niin on jokainen kirjanoppinut, joka on tullut taivasten valtakunnan opetuslapseksi, perheenisännän kaltainen, joka tuo aarrekammiostaan esille uutta ja vanhaa".<<

Olen nykyajan 'kirjanoppinut' sillä tunnen Raamatun Pyhät Kirjoitukset melko hyvin, koska olen tutkinut niitä yli 50 vuoden ajan ja lukenut koko Raamatun läpi 46 kertaa useilla eri kielillä ja kieliversioina sekä UT:n erikseen vielä useammin, samoin useimmat Apogryfikirjat moneen kertaan.

Se, mikä on
'uutta', löytyy edellisen otsikon alta 'Onko ihmisiä jo liikaa maailmassa?'
Se, mitä 'vanhaa' nyt tuon esille, koskee erästä todennäköistä myöhempää käännösvirhettä Tanakh'issa. Kohta on seuraava 5. Moos. 32:8. Se kuuluu lähes kaikissa raamatunkäännöksissä seuraavasti:

>>
Kun Korkein jakoi perinnöt kansoille, kun hän erotteli ihmisten lapset, silloin hän määräsi kansojen rajat israelilaisten luvun mukaan.<<

Päädyin pohtimaan sitä, että miten ihmeessä israelilaisten lukumäärä vaikuttaa esim. Kauko-Idän ja Amerikan mantereiden kansojen välisiin rajoihin? Se ei olisi loogista. Sitten päätin tutkia, mitä maailman vanhin koko Raamattu, kreikaksi käännetty Septuaginta noin 200 eaa 
sanoo kyseisestä jakeesta ja tein löydön! Ennen kuin lainaan sitä, on hyvä todeta, että ketkä laati Septuaginta käännöksen ja mistä Kirjoituksista?

https://en.wikipedia.org/wiki/Septuagint

Kaksi lainausta siitä:

"Perimätiedon mukaan Ptolemaios II Philadelphus (Egyptin kreikkalainen farao) lähetti seitsemänkymmentäkaksi juutalaista kääntäjää – kuusi jokaisesta Israelin kahdestatoista heimosta – Jerusalemista Aleksandriaan kääntämään Tanakhin Raamatun hepreasta Koine-kreikaksi sisällytettäväksi hänen kirjastoonsa.
"

Toinen lainaus samasta artikkelista:

"
Se löytyy myös Babylonian Talmudin Megillah-traktaatista:
Kuningas Ptolemaios kokosi kerran 72 vanhinta. Hän sijoitti heidät 72:en kammioon, joista jokaisen erilliseen kammioon paljastamatta heille, miksi heidät kutsuttiin. Hän astui jokaisen huoneeseen ja sanoi: "Kirjoita minulle opettajanne Moshen Toora". Jumala asetti heistä jokaisen sydämeen saman kääntämisen taidon eli he kukin käänsivät identtisesti samalla tavalla kuin kaikki muutkin."

Kyseinen jae 5. Moos. 32:8 suoraan Septuagintasta:

>>
‹8› ὅτε διεµέριζεν ὁ ὕψιστος ἔθνη, ὡς διέσπειρεν υἱοὺς Αδαµ, ἔστησεν ὅρια ἐθνῶν κατὰ ἀριθµὸν ἀγγέλων θεοῦ,<<

Se on suomennettuna näin:
>>
Kun Korkein jakoi kansat erilleen, kun hän levitti Aadamin pojat, hän asetti kansojen rajat El'in enkelien lukumäärän mukaan;<<

Tutkiessani aihetta lisää, tulin siihen tulokseen, että jakeessa mainittu 'enkelien lukumäärän mukaan' sopii paremmin tekstiyhteyteen. Tanakh'issa on usein sekoitettu 'enkelit' ja 'Elohimin pojat' keskenään, vaikka he ovat kaksi erikseen luotua taivaallista ryhmää. Elohimin pojat ovat hierarkiassa enkeleitä ylempänä, mikä ilmenee Jobin kirjan luvuista 1-2 ja Psalmista 82, josta jakeet 1, 6-7 :

>>1
 Aasafin virsi. Jumala seisoo jumalien kokouksessa, hän on tuomari jumalien keskellä: ... 6 Minä sanon: Te olette jumalia ja kaikki tyynni Korkeimman poikia; 7 kuitenkin te kuolette, niin kuin ihmiset kuolevat, ja kaadutte niin kuin kuka ruhtinas tahansa.<<

Enkelit eivät kykene yhtymään Aadamin jälkeläisten tyttäriin ja saamaan heidän kanssaan lihaa ja verta olevia jälkeläisiä, mutta ns.
'Elohimin pojat' kykenevät, mikä ilmenee jakeesta 1. Moos. 6:4. Heidän jälkeläisensä kuolivat, koska olivat syntiin langenneiden ihmisten naispuolisten jälkeläisten kautta synnin saastuttamia.

Tuon jakeen mukaan on tosiasia, että Elohimin pojat ovat todellakin olleet tekemisissä langenneen Aadamin suvun naispuolten kanssa. Siksi saattaa olla, että kaikkien kansojen yllä olevien enkeliruhtinastenkin yläpuolella on tietty määrä noita Elohimin poikia ja että juuri heidän lukumääränsä mukaan on kansojen rajat alun perin määritelty(?) Onko niin, vain Yehowah ja kyseiset henkivaltojen edustajat tietävät sen.

On myös loogista ajatella, että eri kansojen enkeliruhtinaat ja heidän yläpuolellaan heitä hallitsevat ne Elohimin pojat, jotka ovat syntiin langenneita, pyrkivät alati levittämään reviirejään eli valtaamaan lisäalueita muilta kansoilta. Siten kaikkien kansojen sotien perimmäisinä toteuttajina ja niihin yllyttäjinä ovat kansoja hallitsevat eritasoiset henkiolennot taivaan avaruuksissa, mutta silti aina Korkeimman sallimuksen rajoissa ja jopa tietämättään hänen tahtoaan täyttäen, toimien ikään kuin hänen ruoskanaan.


Lisäys tutkielmaan 3.4.2023

Vanhin Deutoronium-teksti löydettiin vuonna 1952 Qumranin luolasta, lähellä Kuollutta merta, ja se säilyttää vanhimman olemassa olevan kymmenen käskyn jäljennöksen.

Kuolleenmeren kääröt ovat täällä hyvin hajanaisia, mutta heprean sana "Elohimin pojat" on hyvin selkeä. Sen mukaan 5. Moos. 32:8 kertoo Elohimin pojista.
 
https://christianpublishinghouse.co/2019/11/04/ottc-deuteronomy-328-was-it-the-sons-of-israel-or-the-sons-of-god-or-the-angels-of-god/

Vahvin argumentti "Elohimin poikien" esittämiselle:

Kohdan konteksti viittaa 1. Moos. 10-11:een, kun Elohim jakoi tai erotti ihmiskunnan. Panemme merkille, että Israel puuttuu kansakuntien taulukosta. Kuinka siis Elohim on voinut asettaa rajat kansoille (pakanakansoille) Israelin poikien (בני ישראל) lukumäärän mukaan, kun niitä ei ollut edes olemassa tuolloin? Yksi tekstin periaate on, että tarkempaa lukemistapaa suositellaan.

https://christianpublishinghouse.co/2019/11/04/ottc-deuteronomy-328-was-it-the-sons-of-israel-or-the-sons-of-god-or-the-angels-of-god/


Seuraava varoitus on sen vuoksi erityisen aiheellinen

5. Moos. 4:19 (Varoitus Israelille ja pelastukseen valituille pakanoille)
>>
ja ettet, kun nostat silmäsi taivasta kohti ja katselet aurinkoa ja kuuta ja tähtiä, kaikkea taivaan joukkoa, anna vietellä itseäsi kumartamaan ja palvelemaan niitä, sillä Yehowah, sinun Elohimisi, on jakanut ne kaikille muille kansoille koko taivaan alla.<<

Kaikkiin taivaan joukkoihin
kuuluvat myös henkivallat, kuten enkelit ja Elohimin pojat.


Aiheeseen sopivia lauluja:

Sodan jälkeen
https://www.youtube.com/watch?v=tSY-FNKSxHE

Nosta katsehesi ylös kohta lähdetään


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pohdintaa Sapattina 12.7.2024

Tutkielma Sapattina 3.2.2023

Pohdintaa sapattina, 16.8.2024