Pohdintaa Sapattina 13.9.2024



Näin viime yönä unen, jossa tapasin erään koulukaverini yli 50 vuoden takaa.
Hän oli hukannut erään erityisen tärkeän avaimen ja kertoi siitä minulle. Tein 
kuten yleensä vaikeuksien kohdatessa: Rukoilin ensin apua Adonai Yeshualta. 
Sitten menin etsimään avainta ja Henki sanoi:
Katso lattialle, vaatekaapin alle!
Siellä se avain oli ja kurkotin ottamaan sen esille ja vein sen koulukaverilleni.


Avaimen kadottaminen

  On erittäin kiusallista, kun huomaa asuntonsa avoimen kadonneen. Jos on talvi ja on tulossa illalla kotiin, mutta avainta ei löydy mistään. Jos lisäksi asuu yksin asunnossaan, voi avaimen kadottaminen tulla kalliiksi ja kerros- tai rivitalon huoltomiestä voi joutua odottamaan kauan. Nuorille tällaista tapahtuu harvoin, mutta vanhemmille niin käy useammin.

  Olen laittanut asuntoni vara-avaimia useiden housujeni taskuun ja reppuuni juuri siltä varalta, että vaihtaessani päällyshousut, en jää ilman avainta. Toinen tapa olisi laittaa asunnon ulko-oven avain ketjuun ja kaulaan tai vyöhön. Vara-avaimen voi antaa myös luotettavalle tutulle, jos hän pysyttelee kotonaan, eikä harrasta usein inter-railia tai pitkiä ulkomaan matkoja.



Jos avain varastetaan

  Joillakin ihmisillä voi olla tuttuja, jotka varastavat avaimia ystäviltään, voidakseen käydä heidän asunnossaan varkaissa sillä aikaa, kun tietävät asunnossa asuvan olevan poissa kotoa. Hämmästyin kerran erään tutun työkaverini kommentista, kun yleisen tavan mukaan kysyin, että milloin hän viettää kesälomansa(?) Hän vastasi:
"Mitä se sinulle kuuluu!" Hän jatkoi: "Tiedän tapauksen, jossa eräs mies oli kertonut työkaverilleen, milloin hän viettää kesälomansa ja että hän matkustaa silloin Etelä-Eurooppaan.

  Palatessaan sieltä kotiinsa, hän huomasi, että koko hänen asuntonsa oli tyhjennetty ja rahallinen menetys oli todella mittava".
En jatkanut keskustelua sen pidemmälle, enkä kysynyt, että oliko hän itse se mies, jonka huoneistoon oli murtauduttu loman aikana.
 Saamani vastaus oli todella töykeä ja paljasti sen, ettei hänellä ole minkäänlaista luottamusta työkaveriinsa, vaikka olimme tunteneet toisemme jo noin 10 vuoden ajan. Hän olisi voinut vain sanoa: "En ole vielä päättänyt".


Lukotkaan eivät nykyisin estä varkaita

  Nykyisin autoja ja muita ajoneuvoja varastetaan sekä asuntoihin murtaudutaan erityisesti lomien aikana jopa kansainvälisten rikosliigojen toimesta. Varastettu saalis kuljetetaan rekoissa ulkomaille ja myydään välittäjille. Kyseessä on rahakas bisness. M
uutama vuosi sitten sattui keskellä kirkasta päivää Turussa, että autovarkaat vaihtoivat rekisterikilvet mersuun, tiirikoivat sen sisälle ja yrittivät ajaa sen tullin kautta ulkomaille. Kyse ei ollut yksittäistapauksesta.

  Miten totta onkaan Vapahtajamme opetus myös tänään: Matt. 6:19-21
>>19 Älkää kootko itsellenne aarteita maan päälle, missä koi ja ruoste turmelevat ja missä varkaat murtautuvat sisään ja varastavat. 20 Kootkaa sen sijaan itsellenne aarteita taivaaseen, missä ei koi eikä ruoste turmele eivätkä varkaat murtaudu sisään ja varasta. 21 Sillä missä on aarteesi, siellä on myös sydämesi.<< 


Myös ihmisten sydämessä on ovi ja lukko

  Luojamme loi sen meille jokaiselle ja antoi meille valtuudet estää vahingollisten asioiden ja oppien omaksumisen ja pääsyn sydämeemme. Siksi meidän tulee olla valppaina alati, sillä tämän maailman henkiruhtinas pyrkii pääsemään sisimpäämme saadakseen meidät hallintaansa ja sen jälkeen viedäkseen meidät lopulta kanssaan kadotukseen!

  Vapahtajamme Yeshua HaMashiach on hienotunteinen siinä, ettei hän tunkeudu sisimpäämme väkisin voidakseen pelastaa meidät joutumasta kadotukseen. Sen sijaan hän kolkuttelee meidän sydämemme ovella: Ilm. 3:20
>>Minä seison ovella ja kolkutan. Jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, niin minä tulen sisälle hänen luokseen ja aterioin hänen kanssaan ja hän minun kanssani.<< 


Paholaisen orjien vapauttaminen

  Valitettavan usein käy niin, että ihminen ei valvo, vaan päästää sydämeensä pimeyden henkiä, riivaajia ja demoneita. Luojamme tiesi sen edeltä ja on siksi antanut meille työtovereilleen vallan vapauttaa sellaiset sieluparat, jotka voihkivat monenlaisten himojen orjina ja kaipaavat päästä niistä vapauteen. Tältä varalta meille Adonai Yeshuaan uskoville on annettu seuraavat valtuudet:

A) Matt. 18:18-19 
>>18 Totisesti minä sanon teille: kaikki, minkä te sidotte maan päällä, on oleva sidottu taivaassa, ja kaikki, minkä te päästätte maan päällä, on oleva päästetty taivaassa. 19 Vielä minä sanon teille: jos kaksi teistä maan päällä keskenään sopii mistä asiasta tahansa, että he sitä anovat, niin he saavat sen minun Isältäni, joka on taivaissa.<<

B) Matt. 10:8
>>Parantakaa sairaita, herättäkää kuolleita, puhdistakaa pitalisia, ajakaa ulos riivaajia. Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa.<< 

  Sellainen opetus, etteivät nämä armoitukset ja armolahjat olisi enää voimassa, on harhaoppia. Nyt jos koskaan me tarvitsemme näiden armolahjojen ahkeraa käyttämistä, sillä nykyisin on kaikkialla pahojen henkien riivaamia ihmisiä, vaikka useimmat heistä eivät itse sitä edes tiedosta!


Meillä on varma turva Adonai Yeshuassa!

  Kun olemme avanneet sydämemme oven hänelle ja antaneet hänelle täydet valtuudet hallita meitä ja johdattaa meidät Pyhän Henkensä avulla luokseen taivaan kirkkauteen, ei mikään mahti maailmassa voi sitä estää, sillä Vapahtajallamme on sen lisäksi että hänelle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä, myös valta hallita Kuolemaa ja Tuonelaa! Ilm. 1:12-18

>>
12 Käännyin katsomaan, mikä ääni minulle puhui. Kääntyessäni näin seitsemän kultaista lampunjalkaa 13 ja lampunjalkojen keskellä kuin Ihmisen Pojan, pukeutuneena pitkäliepeiseen viittaan ja rinnan kohdalta kultaisella vyöllä vyöttäytyneenä.

14 Hänen päänsä ja hiuksensa olivat valkoiset kuin valkoinen villa, kuin lumi, ja hänen silmänsä olivat kuin tulen liekki. 15 Hänen jalkansa olivat kuin sulatusuunissa hehkuva vaski, ja hänen äänensä oli kuin suurten vetten pauhu. 16 Hänellä oli oikeassa kädessään seitsemän tähteä, hänen suustaan lähti kaksiteräinen, terävä miekka, ja hänen kasvonsa olivat kuin aurinko, kun se paistaa täydeltä terältä.

17 Hänet nähdessäni minä kaaduin kuin kuollut hänen jalkojensa juureen. Mutta hän pani oikean kätensä päälleni ja sanoi: "Älä pelkää! Minä olen ensimmäinen ja viimeinen, 18 ja minä elän. Minä olin kuollut, mutta nyt minä elän aina ja ikuisesti, ja minulla on kuoleman ja tuonelan avaimet.
<<


Aiheeseen sopivia lauluja

Tiedoksesi: Vapahtajamme alkuperäinen hebrealainen nimi on Yeshua HaMashiach HaNotzri

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pohdintaa Sapattina 12.7.2024

Tutkielma Sapattina 3.2.2023

Pohdintaa sapattina, 16.8.2024