Pohdintaa Sapattina 2.8.2024



  Kun kerjäläisten määrä kaduillamme lisääntyy, niin moni uskovakin kovettaa sydämensä ja kääntää katseensa muualle. Kerjäläisten lukumäärä Suomen pääkaupunkiseudulla ja muissa suurkaupungeissa on moninkertaistunut viime vuosina. Heitä tulee enimmäkseen Romaniasta ja Bulgariasta. Kerjäämistä on pyritty estämään, jopa poistamaan järjestyslain avulla vuonna 2010Kieltoa ei hyväksytty ja se olisi ollut räikeästi vastoin ihmisten perusoikeuksia ja olisi ollut väärä tapa pyrkiä estämään julkisesti näkyvää ihmisten sortoa työelämässä ja köyhyyttä. EU-maista Suomeen ajoittain tulevien kerjäläisten rikokset tulee estää ennakolta. Millä tavoin se tapahtuu, kuuluu poliitikkojen ja viranomaisten tehtäviin.


Mitä ohjeita Raamattu antaa köyhyysongelmaan?

  Missään kohden Raamatussa ei
 kerjäämistä kielletä, vaan sen sijaan monessa kohden meitä kehoitetaan auttamaan heitä ja osoittamaan heille laupeutta ja rakkautta. Suomessa äänestettiin viime vuoden huhtikuussa valtaan kenties historiamme äärioikeistolaisin hallitus. Sitä edeltävä vasemmistohallitus oli velkaannuttanut Suomen historiallisen paljon 4-vuotiskautenaan täysin vastuuttomalla tuhlauspolitiikalla.

  On selvää, että Suomen velkaantuminen on nyt pakko laittaa kuriin, mutta ei siten, että köyhiltä otetaan ne sosiaaliavustukset, joita ilman he menettävät asuntonsa - koska palkkatulo ei riitä vuokran maksuun - ja sen seurauksena he menettävät työpaikkansakin. Tämän seurauksena tulee suomalaisten asunnottomien kerjääjien lukumäärä kasvamaan runsaasti lähivuosina.

  Jos nykyhallituksemme olisi toiminut oikeamielisesti, niin tarvittavat menosäästöt olisi pitänyt kerätä lisäveroilla keski- ja suurituloisilta heidän palkka-, osinko- ja sivutulojensa verotusta kiristämällä. Se olisi ollut kristillisen etiikan ja ohjeen mukaista. Siksi nykyhallituksessa olevat KD:n edustajat 
(Kristillisdemokraatit) antavat epäoikeudenmukaisen lainsäädännön kautta todella 
huonon todistuksen kristillisestä uskostaan.


Erikoinen tapaus 30.7. almun antamisesta

  Tiesin jo ennalta, että kävellessäni Turun kaupungin keskustaan ostoksille tulisin näkemään joitakin ulkomailta tulleita kerjäläisiä istumassa kadun varsilla pahvimuki kädessään, jotta joku ohikulkija antaisi heille lantin tai kaksi. Siksi laitoin - kuten usein ennenkin - 2€ kolikon taskuun jotakin kerjäläistä varten. 

  Menin sitä ennen apteekkiin ostamaan astmalääkettä. Aioin ostaa sieltä kaksi irtopakkausta Symbicort Inhaler'ia ja kysyin nuorelta ystävälliseltä naiselta, farmaseutilta, että jos ostan ne kaksi pakkausta, niin saanko molemmista 65%:n kelakorvauksen? Hän sanoi, että saan ja jos ostan ison 3-pakkauksen sitä, niin säästän hinnasta 2€ ja saan kaikista kolmesta kelakorvauksen.

  Kuultuani, että saan 2€:n säästön, tajusin heti, että aikomukseni antaa se 2€:n kolikko yhdelle kerjäläiselle oli erityisen mieluista Vapahtajalleni Adonai Yeshualle. Ostin sen 3-pakkauksen ja sain säästönä sen 2€ ja koska nyt astmalääkkeeni (yhdessä aiempien kanssa) riittävät ensi vuoden heinäkuun loppuun asti, niin todellisuudessa saan lisäsäästöä vielä reilun euron verran, koska Suomessa lääkkeiden alv (arvonlisävero) nousee hallituksen säädöksellä 10%:sta 14%:iin 1.1.2025 alkaen.

  Annoin sen 2€ kolikon eräälle vanhalle romanialaisnaiselle, joka istui tomuisella kadulla pahvimuki kourassaan. Hymyilin kolikon antaessani ja toivotin samalla:
"May Yeshua bless you!" Hän kohotti kätensä kiitokseksi, laittoi ne ristiin ja toivotti minulle: "May Jesus bless you!" Olen havainnut monen heistä olevan hartaita uskovia! Koin heti suurta iloa sydämessäni ja suurta Yehowah Elohimin rakkautta. Toteutui UT:n lupaus: "Iloista antajaa Elohim rakastaa!"

  En kertonut tuota tapausta kerskatakseni, vaan kehoituksena teille lukijoille, joilla ei ole ollut tapana antaa mitään kaduilla oleville kovaosaisille, nälkäisille ja asunnottomille kerjäläisille. Antakaa seuraavalla kerralla kolikko tai jos olet rikas, niin anna seteli kohtaamallesi kadun kerjäläiselle. Anna se siunaten ja rakastaen, niin saat kokea myös Yehowah Elohimin rakkautta!


Avuntarve maailmassa tulee kasvamaan paljon lähivuosina

  
Jos Yehowah Elohim on suonut sullekin autuaan antajan osan, niin ahkeroi alati käyttää sitä armoitusta, sillä sen kautta voit auttaa monta ihmistä jaloilleen rutiköyhyydestä ja antaa heille siten lisää etsikkoaikaa, jotta he voivat ikään kuin hapuilemalla löytää yhteyden Luojaansa, tulla uskoon HaMashiach Yeshuaan 
ja sen kautta saavuttaa uskonkilvoittelunsa lopuksi pelastuksen!

  Etenkin sotaa käyvissä maissa, kuten Israel, Ukraina, Syyria, Jemen vain eräitä mainitakseni, on avuntarve jo nyt valtava ja vain lisääntyy sotien pitkittyessä ja etenkin niiden eskaloituessa. Siksi meidän tulee ojentaa auttavat kätemme heidän avuksi ja rukoilla rauhaa Israelille, Jerusalemille, Ukrainaan, Syyriaan, Jemeniin ja Uuden Liiton pyhille kaikissa niissä valtioissa, joissa heitä sorretaan ja vainotaan!

  
Almujen anto, kymmenysten anto, erilaisten kiitos-, ylistysuhrien ja muiden vapaaehtoisten lahjoitusten anto, paastot ja rukoukset ovat Pelastussanoman julistuksen lisäksi sellaisia eläviä rakkaudentekoja, joihin meidät on kutsuttu Elävän Elohimin lapsina ja Adonai Yeshuan opetuslapsina. Sehän on Kuninkaallisen Papiston etuoikeus, joten ahkeroikaamme kaikenlaisissa hyvissä rakkaudenteoissa ja tehkäämme niitä iloiten!


Aiheeseen liittyviä lauluja

Huomioi: Vapahtajamme alkuperäinen
 hebrealainen nimi on Yeshua HaMashiach HaNotzri



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pohdintaa Sapattina 12.7.2024

Tutkielma Sapattina 3.2.2023

Pohdintaa sapattina, 16.8.2024