Pohdintaa Sapattina 5.7.2024



Ihmisten mielestä on oikea monikin tie, joka lopulta vie kuolemaan. (Snl. 14:12)
Ettemme kaikki tuhoutuisi, 
 tuli Yeshua HaMashiach taivaasta opettamaan meille
Tien Pelastukseen, mikä tarkoittaa hänen opetustensa noudattamista. (Joh. 14:6)


Mistä olemme maailmaan tulleet?

  Tiede ei pysty antamaan siihen perusteltua vastausta, mutta voimme uskon kautta Raamatun ilmoitukseen luottaa siihen, että Luojamme on meidät luonut haluamaansa tarkoitusta varten. Olemme siis jo lähtökohtaisesti eksyksissä ja pyrimme saamaan selvyyden elämämme ja olemassaolomme todelliseen syyhyn ja merkitykseen.

  Liian moni ihminen tyytyy laumaeläinten tavoin seuraamaan viiteryhmänsä ihmisiä, eikä paljoa uhraa aikaansa olemassaolonsa pohtimiseen. Mielestäni olisi viisaampaa rehellisesti todeta, että ihmiskunnassa on moni asia perusteellisesti mennyt pieleen. On liian naivia syyttää muita ihmisiä lukuisista asioista, joihin itsekin syyllistyy.

  Emme toki kaikki syyllisty raakaan väkivaltaan, varastamiseen, rahan ja oman kunnian tavoitteluun tai muihin lukuisiin äärimmäisen pahoihin tekoihin. Jokainen meistä syyllistyy silti asettamaan itselleen monia pahoja tavoitteita muiden ihmisten kustannuksella. Liike-elämä perustuu asiakkaiden kustannuksella rikastumiseen.

  Ihmiselämä on alusta alkaen kuin oman tien valitsemista elämämme eri vaiheissa. Tietenkin sillä on suuri merkitys mihin maahan ja millaiseen perheeseen synnymme, sillä elinolosuhteet ja valinnan mahdollisuudet poikkeavat suuresti toisistaan. Usein kuulee sanottavan, että on lottovoitto saada syntyä rikkaaseen länsimaahan.

  Sitä se myös on, mutta se asettaa meidät myös vastuuseen kehitysmaiden köyhistä ja erilaisista syistä pakolaisiksi joutuneista, jotka pyrkivät oman henkensä säilyttääkseen muuttamaan pois kotimaansa kurjuudesta ja vainoista vapaampiin kansoihin ja olosuhteisiin. Valitettavasti monet rikkaat länsimaat suhtautuvat heihin nuivasti. 



Miksi todella olemme täällä?

  Uuden Testamentin ilmoituksen mukaan kaikki ihmiset, jotka ovat syntyneet lihan ja veren tahdosta, ovat syntyneet perisynnin alaisuuteen. Sellaisina me kaikki olemme todella matkalla kadotukseen ja ikuiseen eroon Luojasta. Me vaellamme eksyneinä ilman tarkoitusta ja päämäärää elämälle. Me olemme kuin lampaita ilman paimenta.

  Juuri meille ja meidän kaltaisiamme varten rakas taivaallinen Isämme on nähnyt hyväksi jo ikuisuudessa valmistaa täydellisen mahdollisuuden pelastua uskomalla hänen lähettämäänsä ainosyntyiseen Poikaan nimeltä Yeshua HaMashiach, joka syntyi tänne hänen tahdostaan muuten tavalliseksi ihmiseksi, paitsi ettei hän tehnyt lainkaan syntiä.

  Olemme tällä ihanalla planeetalla väliaikaisesti juuri sitä varten, että kukin meistä saisi valita uskon Vapahtajaamme Yeshuaan tai hylätä hänet ja joutua selviytymään omillaan. On peruuttamaton katastrofi hylätä Yeshua Vapahtajana ja turvautua omiin tekoihin, koska ne ovat kaikki saastaisia ja epäkelpoja Luojamme silmissä.


Meidän on ehdottomasti valittava oikea tie!

  Olen kuullut kaduilla todistaessani useita eri selityksiä sille, miksi ihmiset eivät voi uskoa Raamatun ilmoittamaan Luojaan. Valtaosa vastaajista väittää Raamatun, tai osan siitä luettuaan, että sen ilmoittama Luoja on niin julma, etteivät he tahdo olla tekemisissä hänen kanssaan, koska hän lopulta heittää niin paljon ihmisiä helvettiin. 

  He eivät ole ymmärtäneet lainkaan Pelastussanomaa, joka on aito ilosanoma kaikille ihmisille:
 "Jokainen ihminen, joka uskoo sydämessään, että Yeshua HaMashiach on Adonai ja tunnustaa hänet suullaan Adonaiksi, pelastuu!" Ihminen saa pelastuksen lahjaksi Luojamme käsittämättömästä armosta, ilman mitään omia ansioitaan siihen!

  He eivät usko siihenkään, että
ihan sama Luoja, jota kidutettiin ensin lähes kuoliaaksi ja naulittiin sen jälkeen alastomana ristille riippumaan hirveissä tuskissa kuusi pitkää tuntia ennen kuoliaaksi nääntymistään, oli heidän Luojansa, Yeshua HaMashiach! Tämä käy ilmi Tanakhista ja Uuden Liiton Kirjoituksista. Luemme neljä kohtaa siitä:

Jes. 52:l3-15 >>13 Minun palvelijani menestyy, hän on nouseva, kohoava ja sangen korkea oleva. 14 Niin kuin monet kauhistuivat häntä - sillä niin runneltu, ei enää ihmisen kaltainen, oli hänen muotonsa, hänen hahmonsa ei ollut ihmislasten hahmo - 15 niin hän on saattava ihmetyksiin monet kansat, hänen tähtensä kuninkaat sulkevat suunsa. Sillä mitä heille ei ikinä ole kerrottu, sen he saavat nähdä, mitä he eivät ole kuulleet, sen he saavat havaita.<< Adonai Yeshua oli sijaisuhrimme Isänsä edessä kuollessaan Golgatan ristille.

Ps. 110:1 >>
Daavidin psalmi. Yehowah sanoi minun Adonaille: "Istu minun oikealle puolelleni, kunnes minä panen sinun vihollisesi sinun jalkojesi astinlaudaksi".<< Jakeessa Isä sanoo Pojalleen laittavansa tämän viholliset tämän jalkojen alle.

Joh. 1:10-11
>>
10 Maailmassa hän oli, ja maailma on hänen kauttaan saanut syntynsä, ja maailma ei häntä tuntenut. 11 Hän tuli omiensa luo, ja hänen omansa eivät ottaneet häntä vastaan.<< Adonai Yeshualla ei ollut mitään velvoitetta tulla ihmisten pariin pilkattavaksi, kidutettavaksi ja lopulta ristille naulittavaksi. Hän tuli tänne voidakseen pelastaa meidät, koska hän rakasti meitä, kättensä tekoja, niin paljon ja yhä rakastaa! 

Hebr. 1:1-3
 >>
1 Elohim puhui muinoin monesti ja monin tavoin isille profeettojen kautta. 2 Näinä viimeisinä päivinä hän on puhunut meille Pojan kautta, jonka hän on pannut kaiken perilliseksi ja jonka kautta hän myös on luonut maailmat *). 3 Poika on Elohimin kirkkauden säteily ja hänen olemuksensa kuva, ja hän ylläpitää kaikkea sanansa voimalla. Toimitettuaan puhdistuksen synneistä hän on istuutunut Majesteetin oikealle puolelle korkeuksissa.<<

*) Sanat "on luonut maailmat", voidaan kääntää myös "on luonut aikakaudet". Noihin "aikakausiin" sisältyvät kaikkien ihmisten elämän päivät Aadamista alkaen viimeisen maan päällä elävän ihmisen kuolemaan asti.

  Vain yksi tie vie taivaan kirkkauteen ja meidän on valittava se, kuten Raamatussa opetetaan. Muut tiet on syytä hylätä. Ei ole mitään mieltä kulkea tämän maailman pimeyden hengen mukana ja sen tarjoamia teitä, koska ne kaikki vievät lopulta kadotukseen ja ikuiseen eroon Luojastamme. 
Ne vievät ikuisen kärsimyksen paikkaan, helvettiin!  

 

Meidän pitää syntyä uudesti ylhäältä

  Tämä voi tapahtua vain uskomalla taivaallisen Isämme Pojan nimeen: Yeshua HaMashiach. Silloin tapahtuu syntymisihme, josta Johannes kirjoitti: Joh. 1:11-13

>>
11 Hän (Yeshua) tuli omiensa luo, ja hänen omansa eivät ottaneet häntä vastaan. 12 Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Elohimin lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä, 13 jotka eivät ole syntyneet verestä eikä lihan tahdosta eikä miehen tahdosta, vaan Elohimista.<< Tuo nimi on Yeshua HaMashiach, sillä sen nimen enkeli
 ilmoitti Joosefille ja taivaallinen Isämme apostoleille. Apt. 4:12
 >>Eikä ole pelastusta kenessäkään toisessa, sillä ei ole taivaan alla ihmisille annettu muuta nimeä, jossa meidän tulisi pelastua."<< Moni turvaa tuon nimen väännöksiin.

  Kaikki Aadamin ja Eevan jälkeläiset, paitsi Eevan jälkeläinen Yeshua HaMashiach, ovat syntyneet perisynnin alaisiksi ja elleivät he ota uskossa vastaan Adonai Yeshuaa, jäävät he vaille mahdollisuutta ja voimaa tulla Elohimin lapsiksi. Silloin he eivät voi päästä sisälle taivasten kuningaskuntaan, sillä sitä ei voi saastainen liha ja veri periä.

  Siksi Yeshua HaMashiach on ainoa tie taivaallisen Isämme luo taivaan kirkkauteen. Lukuisat pakanauskonnot johtavat miljardeja ihmisiä harhaan lupaamalla heille pelastustusta tai uudelleen syntymistä esim. eläimeksi. UT:n mukaan se on valhetta, sillä me elämme täällä vain kerran! Sen jälkeen joudumme tuomiolle:
Hebr. 9:27-28

>>
27 Ja niin kuin ihmisille on määrätty, että heidän on kerran kuoltava ja sen jälkeen tulee tuomio, 28 samoin on HaMashiach kerran uhrattu, jotta hän ottaisi pois monien synnit, ja hän ilmestyy toisen kerran, ei enää synnin tähden vaan pelastukseksi niille, jotka häntä odottavat.<<



Aiheeseen sopivia lauluja

Muistutan, että Vapahtajamme oikea ja alkuperäinen nimi on Yeshua HaMashiach!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pohdintaa Sapattina 12.7.2024

Tutkielma Sapattina 3.2.2023

Pohdintaa sapattina, 16.8.2024