Pohdintaa Sapattina 28.6.2024



Jeremialla oli ankara profetia Mooseksen Lakia rikkoneelle Israelille. 
Evankeliumin hylänneet pakanakansat eivät säästy samalta tuomiolta!


Elämme jo tuomioiden ajassa

  Maailman kansoja on kohdannut monenlaiset luonnonkatastrofit ja lisäksi useita kansoja on kohdannut sodan tuoma kurjuus. Niiden seurauksena on nälänhätää ja muuta kärsimystä enemmän kuin me rauhan oloissa elävät voimme edes käsittää!

  Meidät Uuden Liiton valitut on kutsuttu pyhittäytymään ja auttamaan monin eri tavoin maailman eri kolkissa elämän ja kuoleman rajoilla kamppailevia ihmisiä, joilta puuttuu jopa kaikkein välttämättömin, jotta voisivat tulla ravituiksi ja elää.

  Laittakaamme käsi sydämelle ja pohtikaamme, että rakastammeko todella noita ihmisparkoja? Jos rakastamme, niin emme voi olla auttamatta heitä monin eri tavoin mahdollisuuksiemme mukaan. Todellinen rakkaus vaikuttaa myös rakkauden tekoja!


Marttyyrien määrä kasvaa nopeasti

  UT:n mukaan Yehowah on säätänyt, että marttyyrien määrälle on olemassa tietty yläraja, jota hän ei salli Paholaisen ylittävän. Saattaa olla että tuo yläraja on jo hyvin lähellä. Kun se alkaa olla sen lähellä, toteutuvat lopun ajan tapahtumat nopeasti. Ymmärrän, että kun Paholainen liittolaisineen saavuttaa tuon rajan, on hänen ja hänen liittolaisten ikuisuuskohtalo lopullisesti sinetöity. Helvetti on oleva heidän lopullinen sijoutuspaikkansa.

  Paholainen rynnistää kaikkialla maailmassa, koska hän tietää, että hänellä on vain vähän aikaa kiusata, vainota ja surmata ihmisiä. Sen seurauksena ovat Nigeriassa äärimuslimit surmanneet kristityn joka toinen tunti! Siellä tulee marttyyreitä yli puolet kaikista maailman kristityistä marttyyreistä, joita oli vuonna 2023 yhteensä
yli 5000. Heistä sai surmansa noin 4400 pelkästään Nigeriassa!

  Olen pitänyt Nigeriaa erityisenä rukouskohteena jo noin 10 vuoden ajan ja kehoitan myös sinua ottamaan Nigerian keski- ja pohjoisosissa olevat kristityt erityiseksi rukouksen ja taloudellisen avun kohteeksi. Rukoile erityisesti, että siellä toimiva Boko Haram-niminen ääri-islamistinen terroristijärjestö saadaan kaltereiden taakse! Sinun apusi tulee pelastamaan useita syyttömiä ja köyhiä nigerialaiskristittyjä!
https://sana.fi/open-doors-vuonna-2023-tapettiin-yli-5-000-kristittya-uskonsa-vuoksi-nelja-viidesosaa-uhreista-sai-surmansa-nigeriassa/ 



Kykymme auttaa on rajallinen

  Siksi meidän tulee harkita tarkoin avustuskohteet ja rukoilla niiden valinnan suhteen apua ja ohjausta Pyhältä Hengeltä. On nimittäin sellaisia petollisia järjestöjä, joiden kautta lahjoitukset voivat mennä vain osittain tai ei lainkaan luvattuihin kohteisiin.

  Itse olen valinnut sellaiset avustusjärjestöt, joiden olen havainnut vuosikymmenten saatossa ahkeroivan ensisijaisesti Pelastussanoman julistustyössä ja mahdollisuuksien mukaan myös erilaisissa sosiaalisissa avustusprojekteissa, kuten orpolapsityössä jne.

  On vähintään yhtä tärkeää rukoilla niiden yksittäisten ihmisten ja järjestöjen puolesta, jotka Pyhä Henki on johdattanut taloudellisen tuen välittäjiksi. He joutuvat usein erittäin hankaliin tilanteisiin monilla lähetyskentillä, joissa lahjonta rehottaa.


Olkaamme innokkaita avustustyössä!

  Vaikka emme ei aina olekaan 'samalla aaltopituudella' mielemme ja ajatustemme kanssa avustustyöstä, niin into ja iloisuus tuovat lisää sisältöä elämään! On viisasta ajatella, että jos itse olisimme todellisen avun tarpeessa, niin iloitsisimme avusta!

  Apostoli Paavali kehoitti Yeshuaan uskovia ikään kuin nousemaan korkeammalle hengelliselle tasolle ja myös siinä hän oli täysin oikeassa. Meidän tulee avartua sen suhteen, että tiedostamme olevamme Elohimin työtovereita! Paavali kirjoitti näin:

- 1. Kor. 3:9 >>...sillä me olemme Elohimin työtovereita. Te olette Elohimin viljelysmaa, olette Elohimin rakennus.<< Vaikka olisit inhimillisesti minun laillani 'yksinäinen työntekijä Elohimin viljapellolla', niin meillä on työtoverina Itse Elohim!

- 2. Kor. 9:7  >>Antakoon kukin, niin kuin hänen sydämensä vaatii. Ei surkeillen eikä pakosta, sillä iloista antajaa Elohim rakastaa.<< Jos jonkun sydän ei vaadi antamaan mitään, on silloin kiiruusti tutkittava sydäntä, että onko ihminen uskossa lainkaan!

- 1. Kor. 15:58
>>Sen tähden, rakkaat uskonystäväni, olkaa lujat, järkähtämättömät, aina innokkaat Adonain työssä, tietäen, että teidän vaivannäkönne ei ole turha Adonaissa.<< Kokemuksesta tiedän Paholaisen yrittävän monin eri tavoin estää avustamis- ja rukoustyötä monenlaisilla katalilla tempuillaan. Tässä on kyse hengellisestä sodankäynnistä, jossa kohteena ovat pelastusta vailla olevat ihmiset!


Lähenemme joka päivä kotiamme!

  Minua siunaavat suuresti 'taivaslaulut', joissa on hyvä sanoma ikuisesta kodistamme, jonne olemme matkalla! Adonai Yeshua on tarkoittanutkin ne meidän virkistämiseksi ja henkemme kohottamiseksi maan alhoista taivaan kirkkauden ulottuvuuksiin!

  Lopullinen päämäärämme ja kotimme on taivaan ikuisessa Jerusalemissa, jonka kadut ovat puhdasta kultaa ja josta ei puutu mitään kuviteltavissa olevaa hyvää, mutta sen sijaan sieltä puuttuu kaikki sellainen, mikä toisi tuskaa, pelkoa ja kärsimystä!

  Uudesta Jerusalemista on profetoitu VT:ssä ja erityisen tarkasti UT:ssa. Se on kaikkien pelastukseen valittujen ikuinen kotikaupunki, jonka loistoa ei voi verrata mihinkään katoavaan maailman kaupunkiin! Lainaan kummastakin yhden kohdan:

- Jes. 54:10-13 >>
10 Sillä vuoret väistykööt ja kukkulat horjukoot, mutta minun armoni ei sinusta väisty, eikä minun rauhanliittoni horju, sanoo Yehowah, sinun armahtajasi. 11 Sinä kurja, myrskyn raastama, sinä lohduton! Katso, minä muuraan sinun kivesi kiiltokivellä, panen sinun perustuksesi safiireista,

12 minä teen sinun harjasi rubiineista ja sinun porttisi kristalleista ja koko sinun ympärysmuurisi jalokivistä. 13 Sinun lapsesi ovat kaikki Yehowan opetuslapsia, ja suuri rauha on sinun lapsillasi oleva.
<< 

- Ilm. 21:1-4, 19-23
>>
1 Minä näin uuden taivaan ja uuden maan; sillä ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa olivat kadonneet, eikä merta enää ollut.
2 Ja pyhän kaupungin, Uuden Jerusalemin, minä näin laskeutuvan alas taivaasta Elohimin luota, valmistettuna niin kuin morsian, miehelleen kaunistettu.

3 Minä kuulin suuren äänen valtaistuimelta sanovan: "Katso, Elohimin telttamaja ihmisten keskellä, ja hän on asuva heidän keskellään. He ovat hänen kansansa, ja hän itse, ImmanuEL, tulee olemaan heidän kanssaan. 4 Hän pyyhkii kaikki kyyneleet heidän silmistään, eikä kuolemaa enää ole, ei surua ei itkua eikä tuskaa, sillä kaikki entinen on mennyt."
- - -
19 Kaupungin muurin perustukset olivat kaunistetut kaikkinaisilla kalleilla jalokivillä; ensimmäinen perustus oli jaspis, toinen safiiri, kolmas kalkedon, neljäs smaragdi, 20 viides sardonyks, kuudes sardion, seitsemäs krysoliitti, kahdeksas berylli, yhdeksäs topaasi, kymmenes krysoprasi, yhdestoista hyasintti, kahdestoista ametisti.

21 Ne kaksitoista porttia olivat kaksitoista helmeä. Kukin portti oli yhdestä helmestä; ja kaupungin katu oli puhdasta kultaa, ikään kuin läpikuultavaa lasia. 22 Mutta temppeliä minä en siinä nähnyt; sillä Yehowah Elohim, Kaikkivaltias, on sen temppeli, ja Karitsa.

23 Eikä kaupunki tarvitse valokseen aurinkoa eikä kuuta; sillä Elohimin kirkkaus valaisee sen, ja sen lamppu on Karitsa.
<< 

Kilvoitelkaamme päästäksemme lopulta perille tuohon ihanaan kotikaupunkiimme!
- Filipp. 2:12
>>Siis, rakkaani, samoin kuin aina olette olleet kuuliaiset, niin ahkeroikaa, ei ainoastaan niin kuin silloin, kun minä olin teidän luonanne, vaan paljoa enemmän nyt, kun olen poissa, pelolla ja vavistuksella, että pelastuisitte.<< 


Aiheeseen sopivia lauluja

Huomioithan, että Vapahtajamme oikea nimi on Yeshua HaMashiach. Hän on juutalainen nimeään myöten, eikä kreikkalainen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pohdintaa Sapattina 12.7.2024

Tutkielma Sapattina 3.2.2023

Pohdintaa sapattina, 16.8.2024