Pohdintaa Sapattina 24.5.2024



Heti kun lampaat kuulevat hyvän paimenensa tutun äänen,
ne juoksevat iloiten ja nopeasti hänen luokseen. Niin myös kaikki
Adonai Yeshuan opetuslapset rientävät iloiten hänen luokseen, häntä
kiittäen, rukoillen ja toteuttaen mielellään hänen antamia ohjeita.


Olemme Yehowah Elohimin kätten tekoja

  Olemme sellaisia erityisesti, jos olemme sydämen uskolla vastaan ottaneet sen pelastussanoman, jota meille on tarjottu Uuden Liiton Kirjoituksissa. Kyse on siis henkilökohtaisesta sydämen päätöksestä uskoa hyvään sanomaan Yehowah Elohimin Pojassaan suorittamasta lunastustyöstä Golgatan ristillä ja siihen, että hän herätti Poikansa kuolleista kolmantena päivänä ristille naulitsemisesta.

  
Korkeimman Poika, Adonai Yeshua, sovitti meidät Isänsä edessä, meidät, jotka olimme jo edeltä panneet pelastustoivomme ainoastaan häneen, emmekä turvautuneet yhteenkään omaan hyvään tekoomme, emmekä suuvutukseemme. Kun tunnustamme Adonai Yeshuan myös omaksi Vapahtajaksemme ihmisten edessä, silloin saamme Pyhän Hengen sinetiksi lunastuksen päivään asti, taivaallisen perintömme vakuutena.


Hylätkäämme väärät perinteet ja tavat!

  Meillä jokaisella on lähtökohdastamme riippumatta useita vääriä perinteitä ja tapoja, joista meidän on tärkeää luopua, jotta Adonai Yeshua voi käyttää meitä armonsa astioina viemään pelastussanomaa sitä vailla oleville. Monet perinteet ja haitalliset tavat ovat ikään kuin tulleet perintönä suvuistamme. Osan niistä olemme omaksuneet tutuiltamme, koulu- ja työtovereiltamme.

  Sellaisia tapoja ovat esim. laiskuus, epäterveellinen ruokailu- ja juomakulttuuri, sekä tuhlaileva elämäntapa. Monet ovat tottuneet tekemään kalliita ulkomaanmatkoja lentokoneella ikään kuin kulttuurin ja sivistyksen 'nimissä' ajattelematta sitä, miten paljon heidän matkakustannuksensa voisivat auttaa köyhiä ja kurjia lähimmäisiä katastrofialueilla ja sotaa käyvissä maissa.

  Henkilöön katsomatta me kaikki joudumme HaMashiach Yeshuan tuomioistuimen eteen vastaamaan kaikesta, mitä olemme maan päällä tehneet ja jättäneet tekemättä, vaikka olisimme voineet auttaa kärsiviä lähimmäisiämme monin eri tavoin. Paras tapa on ottaa selville erilaiset luotettavat kanavat, joiden kautta voimme tukea avustuksin ja rukouksin monipuolisesti evankelioimista.


Etsikäämme aina Luojamme mielisuosiota!

  Usein läheistemme, ystäviemme, koulukavereittemme ja työkavereittemme mielipiteet ovat ristiriidassa sen kanssa miten itse ymmärrämme Luojamme tahdon olevan. Silloin meidän tulee valita Luojamme tahto silläkin uhalla, että nuo ihmiset hylkäävät meidät.

  Muistutan lukijaa apostoli Paavalin tärkeästä opetuksesta: Gal. 1:9-11
>>
9 Toistan sen, minkä olen ennenkin sanonut: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä minkä olette saaneet, hän olkoon kirottu. 10 Yritänkö minä tässä vaikuttaa ihmisiin? Tai kukaties Elohimiin? Pyrinkö olemaan ihmisille mieliksi? Jos vielä pyrkisin miellyttämään ihmisiä, en olisi HaMashiach'n palvelija. 11 Teen teille selväksi, veljet ja sisaret, että minun julistamani evankeliumi ei ole ihmismielen mukaista.<< 


Pelastuksen toivo kannustakoon meitä tähän!

  Koska tiedämme sen, ettemme elä maan päällä ikuisuuteen verrattuna kuin tuokion, niin toimikaamme myös sen mukaisesti. Olemmehan tulleet osallisiksi tuosta ylen kallisarvoisesta pelastuksesta yksin armosta ja uskon kautta. Olkaamme siksi ahkeria kaikenlaisessa hyvässä työssä raataessamme Adonai Yeshuan työtovereina hänen viinitarhassaan. Hikoilu ja uurastus loppuu kohta.

  Pian saamme nousta ylös tuuliin ja pilviin rakkaan Vapahtajamme luokse uskovien ylöstempauksessa, seitsemännen eli viimeisen pasuunan soidessa ja saamme muuttua katoamattomiksi. Siirrymme siihen ihanaan olotilaan, josta Johannes näki ilmestyksen ja joka meitä odottaa Paratiisissa ja lunastettujen yhteisessä kotikaupungissa, Uudessa Jerusalemissa. Luemme siitä jakeet Ilm. 7:16-17

>>16 Ei heille enää tule nälkä eikä jano. Aurinko ei satu heihin, eikä mikään helle, 17 sillä Karitsa, joka on valtaistuimen keskellä, paimentaa heitä ja johdattaa heidät elämän vetten lähteille, ja Elohim pyyhkii pois kaikki kyyneleet heidän silmistään.<<


Aiheeseen sopivia lauluja

Kaipaan päästä rantamille kauniin maan

Sama vanha ristin puu

Silloin taivas soi

Matkalla huomiseen

Psalmi 121 - Jeg Løfter Mine Øyne Opp Til Fjellene
(Nostan silmäni vuoria kohti, Norjaksi) Mahtava biisi!





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pohdintaa Sapattina 12.7.2024

Tutkielma Sapattina 3.2.2023

Pohdintaa sapattina, 16.8.2024