Pohdintaa Sapattina 17.5.2024



Näemme kuvassa onnellisen perheen meren rannassa,
seisomassa laiturilla ja katselemassa auringonnousua.
Avioparin rakkaus toisiaan ja lapsiaan kohtaan on
kaunista ja Luojan luomaa. Se heijastaa Vapahtajamme
Adonai Yeshuan rakkautta seurakuntaansa kohtaan.


Millaisiksi Luojamme tahtoo muuttaa meidät?

  Huomaamme Raamattua lukiessamme, miten Luojamme on pyrkinyt muuttamaan meidät taivaskelpoisiksi. Siis sellaisiksi, jotka ovat arvollisia olemaan hänen luonaan koko ikuisuuden ja joita voidaan perustellusti kutsua hänen lapsikseen. Lapsena oloon liittyy oikeuksia ja velvoitteita. Etenkin Korkeimman lapsille ne ovat välttämättömiä.

  Aina siitä alkaen, kun esivanhempamme rikkoivat saamansa kiellon syödä kielletyn puun, hyvän- ja pahantiedon puun, hedelmää paratiisissa, on Luojamme ponnistellut ja nähnyt suurta vaivaa opastaessaan meitä kuuliaisuuteen hänen tahtoaan kohtaan. Uuden Liiton Kirjoitusten mukaan Luojamme tiesi edeltä ihmisen lankeavan syntiin.

  Otan seuraavassa esille kaksi esimerkkiä siitä millaisiksi Luojamme tahtoo muuttaa meitä vähitellen jos vain suostumme hänen armolliseen käsittelyynsä.



Mitä opimme Jobin kärsimyksistä?

  Mielestäni hän oli yksi parhaista ihmisesimerkeistä, joka pyrki kaikessa olemaan kuuliainen Luojalleen. Uskon Luojamme halunneen opettaa Jobille paremmin, että millainen hän tämän Luojana on ja miten paljon hän rakastaa häntä.
On näet aivan eri asia vavista ja pelätä Luojaamme kuin tuntea hänen ääretöntä rakkauttaan!

  Orjuudesta opimme sen, että orjan piti totella kaikessa isäntäänsä. Mitä taas tulee lapsiin, niin heiltäkin vaaditaan kuuliaisuutta vanhempiaan kohtaan, mutta sitä opetetaan heille eri tavalla, armollisemmin kuin orjille. En hyväksy orjuutta, mutta siitä voimme oppia, miten synti täydellisesti ja armottomasti kahlitsee harjoittajiaan. Adonai Yeshua sanoi: "Jokainen, joka tekee syntiä, on synnin orja." Joh. 8:34

  Lopulta kun Jobin omaiset ja ystävät hylkäsivät hänet ja hänen ainoa toivonsa oli saada kohdata Luojansa siten, että vuoropuhelu ainakin syntyy. Siihen Luojamme alun perinkin pyrki, mutta koska syntiinlankeemuksen seurauksena koko ihmiskunta oli joutunut Paholaisen vallan alle, piti Luojan ikään kuin saada oikeus kohdata luomansa Job ja osoittaa tälle, että hän on rakkaus, eikä kiusaa ketään.

  Tästä syystä Luojamme yllytti Paholaista koettelemaan Jobia. Tämä kohtelikin Jobia todella säälimättömästi ja julmasti ensin tuhoamalla kaiken hänen omaisuutensa ja 10 lastaan ja sitten toisella kerralla lyöden Jobiin kivuliaita paiseita kaikkialle hänen kehoonsa. Luojamme tiesi, millaista tekoa Job oli ja osoitti Paholaiselle, että ihminen, Job, kaikessa heikkoudessaan ja vajavaisuudessaankin tahtoo kunnioittaa Luojaansa.

  Kun sitten Job
 lopulta sai kohdata Luojansa, niin hän sai kokea tämän ihmeellistä rakkautta. Siksi Luojamme ei tarvinnut erikseen vakuuttaa, että Job on hänelle erityisen rakas. Tiedän tämä omasta kokemuksesta jo nuoruudessani, kun sain armon kohdata hänet vuonna 1971 Helsingin keskustassa kasvoista kasvoihin. Hän ilmestyi minulle mieheksi verhoutuneena, mutta hänen pyhyytensä paljasti, kuka hän oli eikä se ääretön rakkaus, mikä hänestä virtasi koko olemukseeni, jättänyt epäilykselle sijaa! 

  Olen saanut parhaat runot ja laulut ollessani ylen ahdistunut sielussani. En olisi valmistellut näitä monia sapattitutkielmia, jos en olisi halunnut päästä lähemmäksi Luojaani ja tuntea häntä enemmän sisäisesti. Valmistellessani niitä olen oppinut tuntemaan Häntä ja hänen rakkauttaan minua ja muita hänen luotujaan kohtaan enemmän kuin ennen. Minulla on yhä paljon opittavaa, mutta ikuisuus riittää siihen.


Miksi Korkeimman Poika tuli maailmaan?

  Kaikki Johanneksen evankeliumin luvun 3 läpi lukeneet tietävät syyn siihen. Adonai Yeshua sanoi siitä seuraavasti: "Sillä niin on Elohim maailmaa rakastanut, että hän antoi ainutsyntyisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan hänellä olisi ikuinen elämä." Joh. 3:16

  Lisäksi Adonai Yeshua sanoi tulleensa tekemään tyhjäksi Paholaisen teot seuraavasti: "Varas ei tule muuta kuin varastamaan ja tappamaan ja tuhoamaan. Minä olen tullut, että heillä olisi elämä ja olisi yltäkylläisyys." Joh. 10:10 Varas on Paholainen.

  Adonai Yeshua tuli maailmaan etsimään
 kadonneita, parantamaan sairaita 
ja kutsumaan syntisiä parannukseen. Hän opetti näistä asioista sanoen:
"Ihmisen Poika on tullut etsimään ja pelastamaan sitä, mikä kadonnut on." Luuk. 19:10
"Eivät terveet tarvitse parantajaa, vaan sairaat." Luuk. 5:31 
"En minä ole tullut kutsumaan vanhurskaita, vaan syntisiä parannukseen." Luuk. 5:22

  Adonai Yeshua tuli maailmaan ollakseen meille elävänä esimerkkinä siitä, millaiseksi Luojamme tahtoo meidän sisäisesti muuttuvan, voidaksemme elää onnellista elämää ikuisesti hänen lapsinaan. Meidän tulee oppia rakastamaan Luojaamme ja kaikkia lähimmäisiämme.
Yeshua HaMashiach on ihmisten Luoja ja Sukulunastaja. Hän syntyi ihmiseksi voidakseen olla välittäjänä ihmisten ja YHWH Elohimin välillä.

  Adonai Yeshuan tärkein tehtävä oli sovittaa ihmiset Isä Elohimin kanssa ja maksaa lunastusmaksu puolestamme. Tuo maksu oli hänen pyhä verensä syntiemme vuoksi:
"5. (Armo ja rauha myös) Yeshua HaMashiach'lta, uskolliselta todistajalta, häneltä, joka on kuolleitten esikoinen ja maan kuningasten hallitsija! Hänelle, joka meitä rakastaa ja on päästänyt meidät synneistämme verellään. 6. ja tehnyt meidät kuningaskunnaksi, papeiksi Elohimilleen ja Isälleen, hänelle kunnia ja voima aina ja ikuisesti! Amen."
 Ilm. 1:5-6

  Pyhän Majesteetin, Isä Yehowah Elohimin, äärimmäisyyksiin mennyt rakkauden osoitus luomaansa langennutta ihmissukua kohtaan, on käsittämätöntä! Ihmiskunta oli jo sisäisesti täysin turmeltunut perisynnin seurauksena ja kypsä heitettäväksi helvettiin. Hänen armotekonsa suuruutta ei voi millään eikä mitenkään mitata! Siksi minua edelleen puhuttelee eräs karismaattisen liikkeen (1970) ajoilta kuulemani laulu: "Yeshua meidät rakastamaan opetti. Hän loi kaikki kansat yhdeksi." Ef. 2:14-16

"
14 Sillä hän (Yeshua HaMashiach) on meidän rauhamme, hän, joka teki molemmat yhdeksi ja purki erottavan väliseinän, nimittäin vihollisuuden, 15 kun hän omassa lihassaan teki tehottomaksi käskyjen lain säädöksineen, luodakseen itsessään nuo kaksi yhdeksi uudeksi ihmiseksi, tehden rauhan, 16 ja yhdessä ruumiissa sovittaakseen molemmat Elohimin kanssa ristin kautta, kuolettaen itsensä kautta vihollisuuden."

  Me osoitamme kaikkein konkreettisimmin rakkautemme Luojaamme kohtaan rakastamalla kaikkia Uuden Liiton pyhiä
samalla tavalla kuin HaMashiach rakasti seurakuntaa ja rakastamalla muitakin lähimmäisiämme siksi, että he kaikki ovat Luojamme luomia ja rakastamia riippumatta siitä millaisia he ovat ja mitä tekevät! Elohim tahtoo kaikkien ihmisten pelastuvan ja löytävän Totuuden.



Aiheeseen sopivia lauluja

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pohdintaa Sapattina 12.7.2024

Tutkielma Sapattina 3.2.2023

Pohdintaa sapattina, 16.8.2024