Pohdintaa Sapattina 5.4.2024



Huomaamme kautta koko Raamatun, että lapset ovat aivan
erityisessä Luojamme varjeluksessa ja heillä kaikilla on oma
ja erityinen suojelusenkeli, joka näkee alati YHWH:n kasvot.

  Kuitenkin meillä Suomessa tapahtui 
tällä viikolla erittäin vakava ampumistapaus Vantaan kaupungin peruskoulussa 6.:lla luokalla. Siinä koulukiusattu 12-vuotias poika ampui käsiaseella kuoliaaksi luokkakaverinsa, 12-vuotiaan pojan ja haavoitti erittäin vakavasti kahta samanikäistä tyttöä, jotka ovat tehohoidossa!


Mikä johti tuohon tragediaan?

  Tapauksen tutkinta on yhä kesken, mutta tapaus on todella poikkeuksellinen tässä jo seitsemättä kertaa maailman onnellisimmaksi valitussa maassa. Ampujan omaiset ovat vastuussa siitä, että heidän poikansa sai käyttöönsä käsiaseen. Myös se seikka, etteivät koulun opettajat ja rehtori huomioineet kouluun noin 11 viikkoa sitten muuttaneen pojan kiusatuksi tulemista ja ryhtyneet tarvittaviin toimenpiteisiin, oli todella vakava laiminlyönti heidän taholtaan.

  Lisäksi Suomessa ovat opettajat
 vuosi vuodelta menettäneet lain antamat valtuudet ylläpitää kuria luokissaan. Heidän pitää sen sijaan vakavissa häiriötapauksissa soittaa poliisit paikalle. Näin ei missään tapauksessa pitäisi olla, vaan opettajilla pitäisi olla ehdoton auktoriteetti luokissaan kaikkiin oppilaisiin nähden!

  Peruskouluissa on kristinuskon tunnustuksellinen opetus lailla kielletty ja tilalle on tullut elämänkatsomusoppi, jossa kaikkia suurimpia uskontoja pidetään samanlaisina ja samanarvoisina. Siis Suomen lain mukaan myös islam on samanarvoinen kuin perinteinen kristinusko. Nyt kansamme saa syödä typerän lainsäädäntömme karvaita hedelmiä ja tuskin tragediat loppuvat tähän, valitettavasti!

  Mainittakoon, ettei koulukiusaaminen ole mikään uusi ilmiö Suomessa, vaan jouduin itsekin koulukiusatuksi niin ikään 12-vuotiaana jo vuonna 1961, kun perheemme muutti Lohjalta pieneen Siuntion kirkonkylään ja aloin käydä siellä suomenkielistä kansakoulua. Minua hakattiin nyrkillä 2 ensimmäistä viikkoa päivittäin ja haukuttiin hurriksi ruotsalaisen nimeni vuoksi. Pahoinpitely loppui vasta kun isosiskoni vaati yläluokan vahvinta oppilasta puolustamaan minua. Pelkäsin sitä ennen mennä kouluun ja näin useina öinä painajaisunia.

  Suomen kouluissa on ampumisia toki tapahtunut ennenkin, mutta niiden tekijät ovat olleet selvästi tätä lasta vanhempia teinejä tai nuoria aikuisia. Nettiarkistosta löysin kolme tapausta, joissa oli kuollut yhteensä 22 henkilöä ja useita oli loukkaantunut. 

  Eniten uhreja vaatinut kouluampuminen tapahtui 23. syyskuuta 2008 Kauhajoella, jossa 22-vuotias mies ampui 10 henkilöä ja itsensä. Siis yhteensä 11 sai surmansa.

  Kaikissa tapauksissa oli ollut motiivina se, että tekijää oli kiusattu ja useimmat heistä olivat ennen tragediaa hakeneet apua mielenterveysongelmiinsa. Kaikki rikosten tekijät olivat miespuolisia.


Miten tragedia olisi voitu estää?

  Lainsäädäntöä ei olisi saanut vinouttaa nykyiseksi koskien opettajien valtuuksia pitää yllä kuria luokissaan eikä kristinuskon tunnustuksellista opetusta olisi saanut muuttaa saattaen sen kaiken maailman harhaoppien tasolle.

  Suomessa on viime vuosina tapahtunut selvä huononeminen lasten psyykkisessä terveydentilassa ja psyyken lääkkeitä määrätään ennätyksellisen paljon jo aivan nuorille. Syynä tähän ovat yötä päivää lietsottu ilmastohysteria ja sodan kauhut, joista joka päivä näytetään mitä hirvittävimpiä kuvia ja videoita, joita lapset uteliaina katsovat ja kauhistelevat. Lapsille ei pitäisi missään tapauksessa uutisoida niistä!

  Lasten vanhempien olisi pitänyt kasvattaa lapsensa Adonain kuriin ja nuhteeseen ja kysyä lapseltaan, että meneekö kaikki asiat koulussa hyvin. Jos pojalla ja hänen vanhemmillaan olisi ollut rakkaudellinen suhde, olisivat he olleet tietoisia poikansa vaikeuksista koulussa. Koska Suomessa ovat lapset lain mukaan velvoitetut käymään koulua nykyisin 9 vuotta (käytännössä 10 vuotta) ja sen jälkeen ovat jatko-opinnot vapaaehtoisia. Ilman jatko-opintoja on silti vaikea saada mitään työpaikkaa Suomessa.



Mitä me Yeshuaan uskovat voimme tehdä?

  Kaikkein tärkeintä on rukoilla viisautta ja rohkeutta päättäjillemme ja että hallitukseen valitaan parhaat henkilöt! Myös lasten vanhemmille on syytä rukoilla viisautta ja henkistä selkärankaa, että he todella kantaisivat oman vastuunsa nykyisen kansakuntamme vääristyneen tilan oikaisemiseksi.

  Kaikkien lasten suurin tarve on saada kokea rakkautta, turvallisuutta, sosiaalista huolenpitoa, kuten ravinnon ja terveydenhoidon saatavuus. Heille tulee myös kertoa, että heidän Luojansa, Yeshua HaMashiach, rakastaa heitä kuin Hyvä Paimen!

  Lisäksi meidän tulee vaikuttaa kirjoituksin, puhein ja kaikilla sosiaalisen median keinoilla niin, että 'jäävuoreen törmäyskurssilla oleva Suomi-laivamme' ohjataan oikealle kurssille, pois vaaralliselta reitiltä. Samat toimenpiteet tarvitaan myös yleisesti muissakin länsimaissa, joissa ns. demokratia on murentanut yleistä turvallisuutta.

  Me uskovat tiedämme UT:n opetuksista sen, että viimeisinä päivinä on tuleva vaikeita aikoja, koska laittomuus pääsee valtaan eli Raamatun pyhät säädökset, myös kurin ylläpitämiseksi, hylätään muinaisjäännöksinä.
Elämme nykyisin juuri tuota aikaa! Siksi meidän tulee nousta vastarintaan kukin siinä 'muurinaukossa', joka on meidän vastuullamme!



Aiheeseen liittyviä lauluja

Kun on turva Jumalassa

Katso lapseni

Särje oi Herra





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pohdintaa Sapattina 12.7.2024

Tutkielma Sapattina 3.2.2023

Pohdintaa sapattina, 16.8.2024