Pohdintaa Sapattina 19.4.2024



  Nykyinen maailmamme on yhä monin paikoin hyvin kaunis, vaikka Luojamme kirosi sen esivanhempiemme syntiinlankeemuksen seurauksena. Ihmiset ovat tuhonneet ja saastuttaneet maapallon maaperää, meriä, vesistöjä ja ilmakehää kiihtyvällä vauhdilla.

  Oikein YHWH Elohim sanoi muinoin Israelin kansalle: >>Mutta jos sinä teet minulle kivialttarin, niin älä rakenna sitä hakatusta kivestä; sillä jos sinä kosket taltallasi kiveen, niin sinä saastutat sen.<< 2. Moos. 20:25

  Ihmiset saastuttavat ja turmelevat luontoa enemmän, kuin säilyttävät ja varjelevat sitä, vaikka sen viljeleminen ja varjeleminen on uskottu ihmisten tehtäväksi.



Miten kaunis paikka Eedenin paratiisi onkaan!

  Saamme nähdä siitä heikon välähdyksen katsellessamme nykyisiä harvoja, vielä turmeltumattomia, luonnon kauniita paikkoja maailmassa. Se oli rakkauden, ilon ja rauhan asuinpaikka, missä ei ollut pelkoa, sairauksia, nälänhätää, janoa, väkivaltaa, köyhyyttä, yksinäisyyttä eikä mitään muutakaan sellaista, mitä nykyinen maailma on täynnä.


Uusi Jerusalem on jopa paratiisia parempi!

  Se oli luotu jo ennen maailman perustamista ihmisiä varten, mutta sen saavat periä vain ne meistä, jotka Luojamme havaitsee monenlaisten koetusten ja testien jälkeen siihen arvollisiksi. Viittaan tähän liitekuvan jakeissa 2. Piet. 3:10-12. On valitettavaa, että nykyisin kuulee julistettavan sellaista pelastussanomaa, että kunhan vain uskoo ja hokee Herra, Herra, niin varmasti pelastuu! 

  Vapahtajamme Yeshua HaMashiach opetti kuitenkin toisin: Matt. 7:21 >>Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten kuningaskuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
<<


Mikä on taivaallisen Isämme tahto?

  Tuo Adonai Yeshuan maininta herättää kysymyksen: "Mikä on hänen taivaallisen Isänsä tahto?" Me löydämme tiivistetyn ja paljon sisältävän vastauksen Adonai Yeshuan vastauksesta sille israelilaiselle, joka kysyi: "Opettaja, mikä on suurin käsky Laissa?" Matt. 22:36

  Adonai Yeshua vastasi hänelle: Matt. 22:37-40. >>
37 Niin Yeshua sanoi hänelle: "'Rakasta Yehowaa, sinun Elohimiasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi'. 38 Tämä on suurin ja ensimmäinen käsky. 39 Toinen, tämän kaltainen, on: 'Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi'. 40 Näissä kahdessa käskyssä riippuu kaikki laki ja profeetat.<<

 
Moni kristitty väittää nykyisin vastaan sanoen, ettei heitä ole kutsuttu noudattamaan Mooseksen Lakia. Ei heitä olekaan kutsuttu noudattamaan koko Mooseksen Lakia, vaan niiltä osin, joihin Adonai Yeshua viittasi edellä jakeissa: Matt. 22:37-40.

  Koska olemme Uuden Liiton jäseniä, niin erityisesti seuraava Adonai Yeshuan opetus koskee meitä: Joh. 17:3 >>Mutta tämä on ikuinen elämä, että he tuntevat sinut, joka yksin olet todellinen Elohim, ja hänet, jonka sinä olet lähettänyt, Yeshua Messiaan.<<


Tunnemmeko YHWH Elohimin ja Yeshuan?

Apostoli Johannes antoi heidän tuntemisesta seuraavat tuntomerkit:

>>
1. Joh. 2:24-29 
24 Pysyköön teissä se, minkä olette kuulleet alusta asti. Jos teissä pysyy se, minkä olette alusta asti kuulleet, tekin pysytte Pojassa ja Isässä. 25 Ja tämä on se lupaus, minkä hän on meille antanut: ikuinen elämä.

26 Tämän minä olen kirjoittanut teille niistä, jotka teitä eksyttävät. 27 Mutta mitä teihin tulee - se voitelu, jonka saitte häneltä, pysyy teissä, ettekä te ole kenenkään opetuksen tarpeessa. Hänen voitelunsa opettaa teitä kaikessa, ja se opetus on myös totta eikä valhetta. Niin kuin se on teitä opettanut, niin pysykää hänessä.

28 Ja nyt, lapset, pysykää hänessä, että meillä hänen ilmestyessään olisi rohkea luottamus emmekä joutuisi häveten väistymään hänen luotaan kun hän tulee. 29 Jos kerran tiedätte, että hän on vanhurskas, te myös ymmärrätte, että jokainen, joka noudattaa vanhurskautta, on syntynyt hänestä.

1. Joh. 3:9 
Ei yksikään Elohimista syntynyt tee syntiä, sillä Elohimin siemen pysyy hänessä; eikä hän saata syntiä tehdä, sillä hän on Elohimista syntynyt.

1. Joh. 4:7 
Rakkaani, rakastakaamme toinen toistamme, sillä rakkaus on Elohimista; ja jokainen, joka rakastaa, on Elohimista syntynyt ja tuntee Elohimin.

1. Joh. 5:1 
Jokainen, joka uskoo, että Yeshua on HaMashiach, on Elohimista syntynyt; ja jokainen, joka rakastaa häntä, joka on synnyttänyt, rakastaa myöskin sitä, joka hänestä on syntynyt.

1. Joh. 5:3-4 
3. Sillä rakkaus Elohimiin on sitä, että pidämme hänen käskynsä. Ja hänen käskynsä eivät ole raskaat. 4. Kaikki, mikä on syntynyt Elohimista, voittaa maailman. Tämä on se voitto, joka on maailman voittanut, meidän uskomme.

1. Joh. 5:18 
Me tiedämme, ettei yksikään Elohimista syntynyt tee syntiä; vaan Elohimista syntynyt pitää itsestään vaarin, eikä häneen ryhdy se paha.
<<
 
  Kuten lukija huomaa on painotus pyhittäytymisessä, ja sen kautta Luojamme ja hänen Poikansa tuntemisessa, sekä lähimmäistemme rakastamisessa!


Aiheeseen sopivia lauluja

Kauniin maan

Kaipaan päästä rantamille kauniin maan

Jerusalem, sua hengessä kun katson


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pohdintaa Sapattina 12.7.2024

Tutkielma Sapattina 3.2.2023

Pohdintaa sapattina, 16.8.2024