Pohdintaa Sapattina 1.3.2024



  Näemme kuvassa taiteilijan näkemyksen siitä, millaiselta nöyrä Mooabilainen Ruut näytti Booaksen edessä Beetlehemissä. Hän, kuten Booas, oli sangen nöyrä ja heidän jälkeläisistään jo kolmannessa sukupolvessa syntyi Israelille kuningas Daavid.

  Nöyryys on kahdeksas Hengen hedelmä ja aivan liian aliarvostettu uskovien parissa! Nykyisin järjestetään länsimaissa jatkuvasti uskoville kalliita 'Johtaja-kursseja', mutta en ole nähnyt kenenkään järjestävän ilmaisia 'Nöyrän palvelijan' tai 'Orjan kursseja'.
- - -
  Muistutan lukijaa siitä, että Adonai Yeshua opetti opetuslapsiaan näin: "Ei Ihmisen Poikakaan tullut palveltavaksi, vaan palvelemaan ja antamaan henkensä lunnaiksi monen edestä.". Mark. 10:45

  Myös näin Adonai Yeshua opetti opetuslapsiaan:
"26 Näin älköön olko teillä keskenänne, vaan joka teidän keskuudessanne tahtoo suureksi tulla, se olkoon teidän palvelijanne, 27 ja joka teidän keskuudessanne tahtoo olla ensimmäinen, se olkoon teidän orjanne;". Matt. 20:26-27
- - -
  Mooses oli sangen nöyrä, jopa nöyrempi kuin kukaan muu ihminen hänen aikalaisistaan maan päällä. On mielenkiintoista myös se, että Adonai Yeshua sanoi olevansa hiljainen ja nöyrä sydämeltä. Matt. 11:26

  Samankaltaista sydämen nöyryyttä huomaamme myös kanaanilaisella naisella olleen. Siksi Adonai Yeshua paransi naisen riivatun tyttären, vaikkei Yeshuaa ollut lähetetty pakanakansoille, vaan ainoastaan etsimään Israelin heimon kadonneita lampaita eli syntisiä.

  Hän lähetti opetuslapsensa levittämään Pelastussanomaa kaikille kansoille maan päällä, alkaen Jerusalemista heti, kun he olivat saaneet Pyhän Hengen voiman. Sen he saivat perustuen Yeshuan voittoon hänen kuolemansa kautta Golgatan ristillä ja ylösnousemuksensa jälkeen, kun hän oli saanut kaiken vallan taivaassa ja maan päällä!


Mitä nöyryys tarkoittaa jakeessa Gal. 5:23?

  Jakeessa käytetty kreikkalainen sana "praotés" (fem.) tarkoittaa seuraavaa:
- lempeys
- armo
- nöyryys/sävyisyys
- hiljaisuus

  Valitsin sanan "nöyryys", joka on mielestäni usein synonyymi sanalle "lempeys".
Meille ei voida antaa vaativia hengellisiä tehtäviä, ellemme ole oppineet nöyryyttä. Mooses ja Yeshua ovat hyviä esimerkkejä tästä. Ilman nöyryyttä emme pystyisi menestymään vaativissa ja vaikeissa tehtävissä.


Kuinka meistä voi tulla nöyriä?

  UT:n mukaan opiskelemalla ja omaksumalla nöyryyttä Adonai Yeshuan elämästä ja opetuksista. Pyhä Henki muovaa sieluamme sisällämme olevan Yeshuan Sanan kautta, vieden meidät moniin vaikeisiin tilanteisiin, joissa huomaamme nöyryyden olevan ainoa viisas tapa ratkaista ne ja selviytyä voittajina.


Miksi nöyryyttä on niin vaikea omaksua?

  Länsimainen koulutus ja työelämä pyrkivät jatkuvasti muokkaamaan meitä toinen toistamme paremmiksi. Kyseessä on kilpailutilanne heti opintojen alkuvaiheessa. Siksi Adonai Yeshuaan uskovien täytyy käydä läpi uudelleenkoulutus omaksuakseen jumalallisen lempeyden ja nöyryyden. Se on erittäin vaikeaa, varsinkin meille, jotka menestymme hyvin opinnoissa ja työelämässä. Onneksi se on mahdollista minulle ja sinulle, jos vain sitä tavoittelemme!


Aiheeseen sopivia lauluja

Elävä nöyrä usko

Pyhä, yksi, yhteinen

(Vaihteeksi yksi laulu toisella kotimaisella kielellä)

Ett härligt möte / När den evigt klara morgon gryr





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pohdintaa Sapattina 12.7.2024

Tutkielma Sapattina 3.2.2023

Pohdintaa sapattina, 16.8.2024