Pohdintaa Sapattina 5.1.2024




Olemmeko syntisiä vai vanhurskaita?
  
Tutkimme, miten Pelastussanoma muuttaa ihmisen!


  Yllä olevasta kuvasarjasta voit seurata mitä tapahtuu ihmisessä, kun hän ottaa Hyvän Sanoman Adonai Yeshuasta uskon kautta sydämeensä.
Pohtikaamme kutakin kuvaa!

- - -

Ensin lyhyesti pääpiirteet joka kuvaan liittyen


Kuva 1:
Ihminen on syntyessään täysin kelvoton perimään ikuista elämää ja siinä olotilassa, jossa hänellä on saastunut sielu, hän on matkalla kadotukseen eli ikuiseen eroon  Luojastaan.

Kuva 2: Hänelle julistetaan Pelastussanoma HaMashiach Yeshuasta, joka on hänen syntiensä sovittaja. Hän ottaa sanoman sydämen uskolla vastaan, siirtyen välittömästi kuolemasta elämään.

Kuva 3: Hän tekee parannuksen, menee uskovien upotuskasteelle Yeshua HaMashiach nimeen syntiensä anteeksisaamiseksi ja saa pian sen jälkeen Pyhän Hengen lahjan ja lapseuden hengen.

Kuva 4: Pyhä Henki todistaa yhdessä hänen henkensä kanssa, että hän on YHWH Elohimin lapsi, ja että häntä ei tuomita kadotukseen, jos hän on kuuliainen HaMashiach Yeshuan opetuksille.

Kuva 5: Pyhä Henki johdattaa hänet Yeshuan tuntemiseen Vapahtajana ja kaikkeen totuuteen, osoittaa hänelle hengellisen työn, opettaa häntä, antaa kyvyn ja voiman työn suorittamiseen.

Kuva 6: 
Hän saa kokea yliluonnollista johdatusta, ankaraa vainoa, mutta myös iloa ja suuria hengellisiä voittoja. Lopulta, kun hän on suorittanut saamansa työn, hänet otetaan kirkkauteen.

- - -

Sitten pohdimme kutakin vaihetta tarkemmin 


Kuva 1: Ennen uskoon tuloa ihminen on jo syntymänsä perusteella jumalaton ja altis kaikkinaisille himoille ja niiden riepoteltavaksi. Hän toisinaan jopa nauttii synneissä elämisestä siihen asti, kunnes kyllästyy ja alkaa pohtia elämänsä tarkoitusta.

- Ps. 51:7 >>Katso, synnin alaisena olen syntynyt, synnin alaiseksi sikisin äitini kohdussa.<<

- Job 14:4
 >>Syntyisikö saastaisesta puhdasta? Ei yhden yhtäkään.<<

- Room. 3:12
 >>Kaikki ovat poikenneet pois, kaikki tyynni kelvottomiksi käyneet; ei ole ketään, joka tekee sitä, mikä hyvä on, ei yhden yhtäkään.
<<

- Room. 5:12
 >>
Samoin kuin yhden ihmisen kautta synti tuli maailmaan ja synnin kautta kuolema, niin myös kuolema on tullut kaikkien ihmisten osaksi, koska kaikki ovat tehneet syntiä.<<

  Me kaikki, etnisestä taustastamme riippumatta, olemme syntisiä ja sen vuoksi, ilman armoa ja kelvottomia perimään ikuista elämää taivaassa, jonne ei syntiä päästetä.

  Pelastuksemme kannalta on ratkaisevaa se, mitä Luojamme meistä ajattelee, eikä se, mitä me itse ajattelemme itsestämme. Hänellä on valta päättää, kenet hän meistä huolii luokseen taivaaseen ja kenet sitä ennen muuttaa täällä ollessamme taivaskelpoisiksi!

  Luojamme on
Omnipotent One, mikä merkitsee sitä, että hänellä on rajoittamaton voima ja valta kaikkialla luomakunnassaan. Hän on lisäksi Benevolent One, mikä tarkoittaa sitä, että hän on 
1. hyväntahtoinen. 2. ystävällinen. 3. hyväsydäminen. 4. armelias. 5. lempeä. 6. antelias. 7. rakastettava. 

- - -

Kuva 2: Jossain elämämme vaiheessa saamme kuulla Pelastussanoman syntiemme sovittajasta ja Luojamme pyyteettömästä rakkaudesta, sekä hänen halustaan pelastaa meidät armosta. Pelastuksemme ehtona on se, että tunnustamme olevamme syntisiä ja että olemme rikkoneet synneillämme häntä vastaan, panemme pelastustoivomme kokonaan hänen ainutsyntyiseen Poikaansa, HaMashiach Yeshuaan, sekä alamme seurata ja totella häntä. 

- Joh. 1:12-13 >>12 Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi oikeuden/vallan/kyvyn/voiman tulla Elohimin lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä, 13 jotka eivät ole syntyneet verestä eikä lihan tahdosta eikä miehen tahdosta, vaan Elohimista.<<

- 1. Joh. 5:3-4 >>
3 Sillä rakkaus Elohimiin on sitä, että pidämme hänen käskynsä. Hänen käskynsä eivät ole raskaat. 4 Sillä kaikki, mikä on syntynyt Elohimista, voittaa maailman ja tämä on se voitto, joka on maailman voittanut: Meidän uskomme.<<

- Joh. 3:16
>>
Sillä niin on Elohim maailmaa rakastanut, että hän antoi ainosyntyisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan hänellä olisi ikuinen elämä.<<

- Apt. 2:38-39
>>38. 
Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Yeshua HaMashiach nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan. 39 Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä YHWH, meidän Elohimimme, kutsuu."<<

§  Käytän tutkielmassani Luojastamme ja hänen ainosyntyisestä Pojastaan heidän heprealaisia erisnimiä, koska niitä käyttivät myös kaikki varhaiset apostolit ennen kuin myöhemmin nuo erisnimet muutettiin evankeliumeja käännettäessä muille kielille ja samalla menetettiin erisnimien alkuperäinen merkitys ja voima.

  Alkuperäinen kaste suoritettiin vain uskoon tulleille, jotka tunnustivat syntinsä ja tekivät elämässään parannuksen. Heidät kastettiin veteen upottamalla.
Siitä syystä kirkollinen sylivauvakaste ei ole apostolinen, vaan osana korvausteologiaa, jossa alkuperäinen opetus on korvattu ihmislähtöisellä opetuksella. §

 
Voit lukea taustaa suuresta kokemastani yliluonnollisesta ihmeestä kelaamalla seuraavaa linkkiä alaspäin otsikkoon "
YEHOWAH ELOHIM ILMESTYI MINULLE"
https://leif-norrgard.blogspot.com/2019/03/seitsemas-joki-luku-4.html

  
 Ennen Luojani tapaamista kasvotusten olin ollut ns. lapsenuskossa, koska olin tullut jo 3-vuotiaana vuonna 1952 Jeesukseen Kristukseen uskovaksi ja tehnyt itsenäisen uskonratkaisun 12-vuotiaana yksin kotona ollessani vuonna 1961.

  
Sitten kohtasin vuonna 1971 pääsiäisviikolla
 Luojani (ihmishahmossa) kasvoista kasvoihin. Hän sanoi: "Totisesti sinä olet suurisyntinen ihminen!"... ja näytti kuin filmiltä osan synneistäni.

  Olin tyrmistynyt ja peloissani, enkä osannut vastata hänelle mitään. Yllättäen minusta astui esille 
henki, joka vastasi puolestani hänelle: "Totisesti minä olen suurisyntinen ihminen, mutta minä turvaudun kaikessa Jumalan armoon."

  Tuo henki, joka puolusti minua en ollut minä itse, vaan minussa asuva erillinen persoona, jonka olemassaolosta en aikaisemmin tiennyt! Toistin hänen sanansa Luojalleni ja hänen ankara ilmeensä muuttui armolliseksi.

  Myöhemmin asiaa pohdittuani ymmärsin, että kyseessä oli elämän henki, joka meissä kaikissa on Aadamin jälkeläisiksi syntyessämme, sillä hän sanoi lisäksi seuraavaa: "Isä, minun on hyvin raskasta elää tässä maailmassa. Ota minut pian luoksesi."

  Tuossa vaiheessa tajusin, että minua puolustanut henki oli tuo mainitsemani elämän henki, joka ei itse ole rikkonut puhuttelemaansa Luojaa vastaan, vaan hän kärsii meissä aina, kun teemme syntiä ja kaipaa alati päästä Luojansa eli henkien Isän luo. 

  Omasta mielestäni olin tuolloin normaali nuorukainen, enkä ollut tehnyt mitään suuria syntejä, vaan elänyt hyvin kurinalaista elämää. Luojani analyysi oli kuitenkin päinvastainen ja Hän kertoi totuuden elämästäni. Uskon Hänen kertovan sinusta ihan samaa, jos kohtaisit hänet "kasvoista kasvoihin" kuten minä.

  Lukekaamme seuraavaksi tähän liittyvä tärkeä raamatunkohta: Hepr. 4:12
>>
Sillä Elohimin sana on elävä ja voimallinen ja terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka ja tunkee lävitse, kunnes se erottaa sielun ja hengen, ja nivelet ja ytimet, ja on sydämen ajatusten ja aikomusten arvioija.<<

  Juuri tuossa tapaamisessa kävi ilmi, että minun ja muidenkin ihmisten minuudessa on 3 eri elementtiä, jotka Jumalan Sana eroittaa toisistaan: sielu, henki ja lihanruumis (koostuen nivelistä ja ytimistä). Tämä on tärkeää pitää mielessä ennen kuin pohdimme seuraavaa: (Kohdat ABja jäljellä olevat kuvat 3-6)

A. Ihmisen sielu on VT:n mukaan sama kuin ihmisen veri, jossa ihmisen elämä on.
3. Moos. 17:14 

>>
Sillä kaiken lihan sielu on sen veri, jossa sen sielu on; sen tähden minä sanon israelilaisille: Älkää syökö minkään lihan verta. Sillä kaiken lihan sielu on sen veri; jokainen, joka sitä syö, hävitettäköön.<<
- Ihmisen sielu ja veri on täysin turmeltunut ja saastunut syntiinlankeemuksessa.

B. Ihmisessä oleva henki eli elämän henki ei ole saastunut, koska se palaa ihmisen kuoltua Luojansa luo. 
1. Moos. 6:3 >>
Silloin Yehowah sanoi: "Minun henkeni ei tule riitelemään ihmisessä ikuisesti, koska hän on liha. Niin olkoon hänen aikansa sata kaksikymmentä vuotta."<<
Saarn. 12:7
>>
Tomu palaa maahan, niin kuin on ollutkin, ja henki palaa Elohimin luo, joka sen on antanutkin.<<

C. Meissä oleva lihanruumis on sama kuin synnin ja kuoleman ruumis. Se ei voi periä Elohimin kuningaskuntaa. Se sotii ihmisen sielua vastaan ja pyrkii tuhoamaan sen.
1. Kor. 15:50 ja Room. 7:20-23

1. Kor. 15:50 >>
Mutta tämän minä sanon, veljet, ettei liha ja veri voi periä Elohimin kuningaskuntaa, eikä katoavaisuus peri katoamattomuutta.<<

Room. 7:20-23 >>
20 Jos minä siis teen sitä, mitä en tahdo, niin sen tekijä en enää ole minä, vaan synti, joka minussa asuu. 21 Niin huomaan siis itsessäni, minä, joka tahdon hyvää tehdä, sen lain, että paha riippuu minussa kiinni; 22 sillä sisällisen ihmiseni puolesta minä ilolla yhdyn Elohimin lakiin, 23 mutta jäsenissäni minä näen toisen lain, joka sotii minun mieleni lakia vastaan ja pitää minut vangittuna synnin laissa, joka minun jäsenissäni on.<<

- - -

Tärkeä välihavainto: Jos ihminen kuolisi tuollaisena, ilman että hän olisi saanut aidosti Pyhän Hengen lahjaa ja sen yhteydessä Elohimin lapseuden henkeä, niin hän joutuisi kadotukseen eli ikuiseen eroon Luojastaan!
- Tämä johtuisi siitä, että hänen minuutensa eli identiteettinsä olisi tuolloin syntinen eikä vanhurskas!

  Tehtyäni tietoisen uskonratkaisun 12-vuotiaana yksin kotona ollessani, menin vuonna 1972 uskovien upotuskasteelle 22-vuotiaana, 16-vuotiaana saamani ilmestyksen johdosta. Sain jakeessa Apt. 2:39 luvatun Pyhän Hengen lahjan ja Elohimin lapseuden hengen 31.8.1972 Vartiokylän Jeesus-talossa torstai-iltana klo 21. Vasta silloin sain syntyä uudeksi hengelliseksi luomukseksi Adonai Yeshuassa ja tulla taivaskelpoiseksi ja siitä lähtien olen päivittäin rukoillut ja puhunut eri kielin. (Kyse on Pyhän Hengen eräästä armolahjasta puhua eri kielin 1. Kor. 12:10

- - -

Kuva 3. Saatuasi Pyhän Hengen lahjan, alkaa Puolustaja Totuuden Henki muuttaa sinua sisältä käsin. Kun luet Raamattua, huomaat sen avautuvan aivan ihmeellisellä tavalla. Huomaat sen olevan elävä Elohimin ilmestys painetun Sanan muodossa! Mitä tarkempaa raamatunkäännöstä luet ja noudatat elämässäsi, sitä nopeammin kasvat hengellisesti. Huomaat hyvin pian myös sen, että sinussa alkaa koko maallisen elämäsi ajan jatkuva taistelu. 

  
Koska olet saanut syntyä uudeksi hengelliseksi luomukseksi, niin kehossasi edelleen asuva ja omaa elämäänsä elävä synnin turmelema vanha luomus kamppailevat herruudesta sinussa ja sen kautta myös sielustasi! Sinut on kuitenkin uutena luomuksena Elohimin Sanan voimasta jo irtileikattu tuosta vanhasta luomuksesta. Siis sinun kehossasi asuu kaksi keskenään vihamielistä persoonaa! Tuo taistelu jatkuu siihen asti kunnes pääset irti tuosta synnin ja kuoleman ruumiista! Saat todeta kuten jo edellä mainitsin apostoli Paavali opettaneen seuraavaa:

- Room. 7:14-15 >>
Sillä me tiedämme, että laki on hengellinen, mutta minä olen lihallinen, myyty synnin alaisuuteen. 15 Sillä minä en tunne omakseni sitä, mitä teen; sillä minä en toteuta sitä, mitä tahdon, vaan mitä minä vihaan, sitä minä teen. <<

- Tuohon olotilaan on selkeä esimerkki Tanakhista siten, että kun Israelin kansa vaelsi Siinain erämaassa, niin kaikki heikot ja väsyneet kulkivat joukon hännillä. Silloin amalekilaiset hyökkäsivät heitä vastaan tuhotakseen heidät! YHWH:n käskystä Israel alkoi taistella Amalekia vastaan.


- Niin kauan kuin Mooseksen kädet olivat rukouksissa kohotettuina taivasta kohden, oli Israel voitolla. Kun Mooseksen kädet väsyivät, kannattelivat Aaron ja Hur hänen käsiään ja lopulta Israel kukisti Amalekin. YHWH vannoi sen jälkeen:
"Minä pyyhin pois amalekilaisten muiston taivaan alta!" 2. Moos. 17:14

- Samalla tavalla meidän turmeltunut vanha luomuksemme toimii: Jos laiminlyömme rukousta emmekä lue Raamattua ja siten vahvista meissä olevaa uutta hengellistä luomusta, ottaa vanha luomus hallintavallan meissä ja pakottaa meidät tekemään syntiä, vaikka emme sitä itse tahdo! 
Siksi jatkuva rukous on välttämätöntä itsemme ja lähimmäistemme pelastumiseksi ja varjeltumiselta synniltä ja kuolemalta! 

- Room. 7:21-25 >>
21 Niin huomaan siis itsessäni, minä, joka tahdon hyvää tehdä, sen lain, että paha riippuu minussa kiinni; 22 sillä sisällisen ihmiseni puolesta minä ilolla yhdyn Jumalan lakiin, 23 mutta jäsenissäni minä näen toisen lain, joka sotii minun mieleni lakia vastaan ja pitää minut vangittuna synnin laissa, joka minun jäsenissäni on. 24 Minä viheliäinen ihminen, kuka pelastaa minut tästä kuoleman ruumiista?
25 Kiitos Elohimille Yeshua HaMashiach'n, meidän Herramme, kautta! Niin minä siis tämmöisenäni palvelen mielellä Elohimin lakia, mutta lihalla synnin lakia.<<

- Useimmat kristityt jäävät tuohon olotilaan voivottelemaan lopun ikäänsä sitä, että he ovat vain kurjia ja heikkoja syntisiä, jotka tekevät syntiä joka päivä ajatuksin sanoin ja kätten teoin!
Ikään kuin se olisi kristityille määrätty olotila! He eivät ole lukeneet tärkeää jatko-osaa
Paavalin kirjeestä! Se kuuluu seuraavasti:

- - -

Kuva 4: Meitä ei ole jätetty vanhan luomuksemme armoille, vaan meille on annettu hengelliset aseet taistella sitä vastaan, murtaa sen valta ja vapautua sen orjuudesta!

- Room. 8:1-2
>>
1 Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka HaMashiach Yeshuassa ovat. 2 Sillä elämän hengen laki HaMashiach Yeshuassa on vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista.<< Hän vahvistaa sen myös jakeissa:

- Room. 6:22-23
>>
22 Mutta nyt, kun olette synnistä vapautetut ja Elohimin palvelijoiksi tulleet, on teidän hedelmänne pyhitys, ja sen loppu on ikuinen elämä. 23 Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Elohimin armolahja on ikuinen elämä HaMashiach Yeshuassa, meidän Herrassamme.<<

Yhteenvetona jakeista Room. 8:1-2 ja Room. 6:22 toteamme sen, mikä on kristityille annettu oikea olotila: Olemme
 vapautetut synnin ja kuoleman laista ja synnistä, joka aiemmin piti meitä orjanaan! HalleluYah! 

- - -

Kuva 5: Miten pystymme hallitsemaan
 meissä asuvaa vanhaa turmeltunutta luomusta, joka alati pyrkii hallitsemaan meitä ja upottamaan meidät monenlaisiin synteihin?

  Meidän on kerrassaan välttämätöntä
ottaa todesta Vapahtajamme varoittavat sanat halvaantuneelle miehelle ja aviorikoksesta kiinni otetulle naiselle! Ne olivat nämä:

- Halvaantuneelle miehelle, jonka hän paransi:

Joh. 5:14 >>
 Sen jälkeen Yeshua tapasi hänet pyhäkössä ja sanoi hänelle: "Katso, sinä olet tullut terveeksi; älä enää tee syntiä, ettei sinulle jotakin pahempaa tapahtuisi".<<

- Aviorikoksesta kiinniotetulle naiselle, jonka hän armahti: 

Joh. 8:10-11 >>
10 Ja kun Yeshua ojensi itsensä eikä nähnyt ketään muuta kuin naisen, sanoi hän hänelle: "Nainen, missä syyttäjäsi? Eikö kukaan ole sinua tuominnut?" 11 Hän vastasi: "Herra, ei kukaan". Niin Yeshua sanoi hänelle: "En minäkään sinua tuomitse. Mene, äläkä enää tee syntiä".<<

  Jos ihminen ei kykenisi halutessaan karttamaan syntiä, niin ei Adonai Yeshua olisi käskenyt noita kahta syntistä olemaan syntiä tekemättä! Sama koskee myös meitä!

  Jos puolustelet heikkouttasi sanoen, ettet mitenkään kykene hillitsemään itseäsi kiusauksen tullessa, niin lue seuraavat jakeet ja päätä taistella synnin himoa vastaan:


- 1. Joh. 3:9 >>
Ei yksikään Elohimista syntynyt tee syntiä, sillä Elohimin siemen pysyy hänessä; eikä hän saata syntiä tehdä, sillä hän on Elohimista syntynyt.<<

- 1. Joh. 5:18
>>
Me tiedämme, ettei yksikään Elohimista syntynyt tee syntiä; vaan Elohimista syntynyt pitää itsestään vaarin, eikä häneen ryhdy se paha.
<<  

  Jos kuitenkin lyöt laimin uskonkilvoitteluasi ja annat myöten synnin himoille, niin 
mene heti polvirukoukseen Adonai Yeshuan eteen ja pyydä puhdistusta hänen veressään ja voimaa taistella syntiä vastaan! Jos silti sen jälkeenkin lankeat yhä uudelleen ja uudelleen, niin hakeudu välittömästi aidosti uskovan luo ja pyydä rukousta puolestasi, sillä vanhurskaan uskovan rukous on voimallinen ja tehokas!

  Muista, että sinä et pysty omalla voimallasi nujertamaan synnin valtaa lihassasi, vaan sinun pitää täyttyä Pyhällä Hengellä ja hänen voimallaan, ja ryhtyä käyttämään hänen hengellisiä aseitaan! Tästä lähemmin seuraavan kuvan yhteydessä. Efes. 6:10-18


- - -

Kuva 6. UT:ssa on hyviä ohjeita siihen, miten vahvistumme hengessä, pysymme puhtaina ja kuinka estämme synnillisiä himoja pääsemään valtaan elämässämme:

- Matt. 26:41 >>
Valvokaa ja rukoilkaa, ettette joutuisi kiusaukseen; henki tosin on altis, mutta liha on heikko.<<

- Hepr. 12:4
>>
Ette te vielä ole tehneet verille asti vastarintaa, taistellessanne syntiä vastaan.<<

- Juud. 1:20-21 >>20 Mutta te, rakkaani, rakentakaa itseänne pyhimmän uskonne perustukselle, rukoilkaa Pyhässä Hengessä 21 ja pysyttäkää niin itsenne Elohimin rakkaudessa, odottaessanne meidän Herramme Yeshua HaMashiach'n laupeutta iankaikkiseksi elämäksi.<<

- Efes. 6:10-18 >>
10 Lopuksi, vahvistukaa Herrassa ja hänen väkevyytensä voimassa.
11 Pukekaa yllenne Elohimin koko sota-asu, voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet. 12 Sillä meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa.

13 Sen tähden ottakaa päällenne
Elohimin koko sota-asu, voidaksenne pahana päivänä tehdä vastarintaa ja kaikki suoritettuanne pysyä pystyssä. 14 Seisokaa siis kupeet totuuteen vyötettyinä, ja olkoon pukunanne vanhurskauden haarniska15 ja kenkinä jaloissanne alttius rauhan evankeliumille.

16 Kaikessa ottakaa
uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa kaikki pahan palavat nuolet, 17 ja ottakaa vastaan pelastuksen kypärä ja Hengen miekka, joka on Elohimin Sana. 
18 Ja tehkää tämä kaikella rukouksella ja anomisella, rukoillen joka aika Hengessä ja sitä varten valvoen kaikessa kestäväisyydessä ja anomisessa kaikkien pyhien puolesta;<<

- Efes. 5:18-20
>>18 Älkääkä juopuko viinistä, sillä siitä tulee irstas meno, vaan täyttykää Hengellä19 puhuen keskenänne psalmeilla ja hymneillä ja hengellisillä lauluilla, ylistäen ja laulaen sydämessänne Herralle, 20 kiittäen aina Elohimia ja Isää kaikesta meidän Herramme Yeshua HaMashiach'n nimessä.<<

- Gal. 5:16 >>Minä sanon: vaeltakaa Hengessä, niin ette lihan himoa täytä.<<

- Gal. 5:25
>>Jos me Hengessä elämme, niin myös Hengessä vaeltakaamme.<<

- Luuk. 21:36 >>
Valvokaa siis kaiken aikaa ja rukoilkaa, että saisitte voimaa paeta kaikkea sitä, mitä on tapahtuva, ja (saisitte) seisoa Ihmisen Pojan edessä.<<

- 2. Tim. 3:16-17 >>
16 Jokainen kirjoitus, joka on syntynyt Elohimin Hengen vaikutuksesta, on myös hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi, kasvatukseksi vanhurskaudessa, 17 että Elohimin ihminen olisi täydellinen, kaikkiin hyviin tekoihin valmistunut.<<

- - -

Yhteenveto aiheesta ja joitakin lisäyksiä


  Sellainen yleinen kirkollisten piirien väite, että olemme samanaikaisesti syntisiä ja vanhurskaita on vastoin UT:n opetuksia! Adonai Yeshua sanoi: Matt. 7:17-19
>>
17 Näin jokainen hyvä puu tekee hyviä hedelmiä, mutta huono puu tekee pahoja hedelmiä. 18 Ei saata hyvä puu kasvaa pahoja hedelmiä eikä huono puu kasvaa hyviä hedelmiä. 19 Jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, hakataan pois ja heitetään tuleen.<<

  
Siksi meidän oikea identiteettimme uusina hengellisinä luomuksina on vanhurskas, eikä syntinen tai synnintekijä, sillä itse YHWH Elohim on Pojassaan HaMashiach Yeshuassa tehnyt meidät jo ikuisesti täydellisiksi! (Hepr. 10:14) Saimme uuden identiteetin armolahjaksi heti uudestisyntymisessä, syntymällä YHWH Elohimin katoamattomasta siemenestä. Se, joka uudestisyntymisensä jälkeen yhä edelleen väittää olevansa syntinen, pysyttelee epäuskonsa vuoksi hengellisesti sylivauvan asteella, vaikka YHWH Elohim tahtoisi hänen vahvistuvan ja kasvavan hengelliseen aikuisuuteen.

  Mitä tulee apostoli Paavaliin ja hänen opetukseensa, että hän on syntisistä suurin, johtuu se siitä, että hän alussa vainosi Yeshuaan uskovia heidän kuolemaan asti. Siitä syystä hän sai kantaa syyllisyyttä kauan, lähes loppuun asti ja Sa*tanan enkeli sai rusikoida
häntä ilmeisesti syytöksin sen vuoksi. Hänellä oli vajavaisena ihmisenä muitakin heikkouksia. (Gal. 4:14). Paavali - vaikka hän onkin loistava opettaja - hän on esimerkki varoittaakseen meitä vainoamasta niitä, jotka uskovat Yeshuaan! Adonai Yeshua armahti lopulta Paavaliakin, joka voitti elämän kruunun kuollessaan!

  Rakkauden apostoli Johannes ja apostoleista vanhin, Pietari, opettivat kumpikin sitä, että kristitty voi ja hänen pitääkin voittaa synti ja sen himot elämässään, voidakseen periä ikuisen elämän. Opettihan itse Adonai Yeshua: "Jokainen, joka tekee syntiä on synnin orja!" Siis hän on Sa*tanan orja! Sa*tanan orjat eivät peri taivasosuutta! Yeshua jatkoi sanoen: "Mutta kenet Poika tekee vapaaksi, hän on todella vapaa!" Siinä on kyse synnin orjuudesta ja Sa*tanan vallasta vapauttamisesta. Siis Sa*tanan vallasta, joka perustuu synnin tekemiseen. (Joh. 8:34-36)

  Tiedän sen, että ainoastaan sylivauvakasteen saaneet eivät ole osallisia Pyhän Hengen lahjasta, eivätkä sen vuoksi kykene vastustamaan synnillisiä himojaan ja siksi he ovat edelleen
Kuvan 1 esittämässä kurjassa tilassa ja oikeastaan paljon sitä kurjemmassa, sillä he haluaisivat päästä voitolle synnin himoista, mutta eivät voi omalla voimallaan! Tätä valitettavaa tilannetta ei auta nykyisten Seurakuntien syvenevä luopumus ja väärä opetus, vaan päinvastoin!

  Me
olemme uusina hengellisinä luomuksina siis vanhurskaita ja vanhurskautettuja  Adonai Yeshuan murretun ruumiin ja hänen pyhän vuodatetun verensä kautta täysin, kertakaikkiaan! Lisäksi meille on annettu Hengen aseet ja ohjeet niiden käyttämiseen voitokkaaseen taisteluun ei vain syntiä, vaan myös kaikkia 
tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan ja pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa!

  Pelastussanoma,
 uskon kautta vastaanotettuna, muuttaa ihmisen jo sen vastaanoton hetkellä täysin uudeksi hengelliseksi luomukseksi, joita me jo nyt olemme, eikä meissä uusina luomuksina saa olla tahraa eikä ryppyä. Sellaisina taivaallinen Isämme näkee jo meidät. Pitäkäämme siis mekin toinen toistamme sellaisina!

  Meidät on jo nyt asetettu taivaallisiin Adonai Yeshuassa, joten katsokaamme
uskon silmin Isän oikealla puolella olevaan Vapahtajaamme. Kaikki, jotka Adonaihin katsovat, muuttuvat saman kuvan kaltaisiksi kirkkaudesta kirkkauteen, niin kuin muuttaa Adonai, joka on Henki! (Efes. 2:6 ja 2. Kor. 3:18)

  Vanha turmeltunut synnin ruumis meissä
on jo voitettu meidän puolestamme lähes 2000 vuotta sitten Golgatan ristillä ja siksi me saamme nyt taistella voitosta käsin! Älkäämme siis lannistuko edessämme olevissa ankarissa uskontaisteluissa, vaan vahvistukaamme heikkoudesta, kuten Vanhan Liiton pyhät muinoin, sillä meille on annettu vahvemmat aseet kuin heillä silloin oli. (Hepr. 11:1-2)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pohdintaa Sapattina 12.7.2024

Tutkielma Sapattina 3.2.2023

Pohdintaa sapattina, 16.8.2024