Pohdintaa Sapattina 19.1.2024



  Kuvassa on oksa, jossa on kypsiä oliiveja. 
Oliivi edustaa Raamatussa maallista ja taivaallista iloa. 
Oliiviöljy on meille esikuvana Pyhän Hengen voitelusta.
Hän synnyttää meissä kirkastuneen ilon pelastuksesta.


Eräs muisto

  Kerran 1980-luvun lopulla kävin kaverini Taiston kanssa kotirukouskokouksessa asuessani Göteborgissa. Oli runsasluminen talvi ja mennessämme sinne hän ehdotti, että painisimme paksussa lumihangessa. Teimme niin ja pyörimme noin 20 m korkean lumikumpareen alas. Vaatteemme olivat yltäpäältä lumessa. Tulos oli ratkaisematon.

  Illan tullen hän sanoi hyvin huolestuneena, että varmaan hänen iso avainnippunsa oli pudonnut hankeen ja nyt hän ei pääse lainkaan asuntoonsa Tukholmassa. Hänen vuokranantajansa oli matkoilla eikä hän tuntenut ketään, jonka luo voisi mennä yöksi. Ulkona oli noin -10 *C ja Tukholma oli jo silloin vaarallinen yksinäiselle yöaikaan.

  Hän oli masentunut ja huolestunut, sillä siinä avainnipussa oli mukana myös hänen kotiasuntonsa avaimet Helsingissä. Tilanne oli siis erittäin hankala. Mieleeni tuli, että myös minulla on ollut vastaavanlaisia ja jopa pahempia tilanteita elämässäni, mutta aina on nöyrä ja luottavainen rukous auttanut. Joskus apu on tullut välittömästi.

  Olin jo viemässä häntä autolla Rautatieasemalle ja tunsin syvää sääliä häntä kohtaan. Hän ei voinut myöskään jäädä yöksi luokseni Göteborgiin, koska hänen piti osallistua heti seuraavan päivän aamuna työnantajansa määräämälle kurssille "redovisning och budjetering" (kirjanpito ja budjetointi). Tuo luento oli välttämätön ennen tenttiä.

  Sanoin hänelle:
"Nyt on syytä rukoilla!" Ohjatessani toisella kädellä autoa ratista, nostin oikean käteni ylöspäin ja sanoin: "Rakas taivaallinen Isämme, en tahdo, että rakas uskonveljeni joutuu viettämään yönsä Tukholmassa tällaisessa pakkasessa. Siksi pyydän: 'Lähetä enkelisi juuri nyt hakemaan se avainnippu sieltä lumihangesta ja työntämään sen Taiston housuntaskuun! Adonai Yeshuan nimessä. Kiitos! Aamen.'"

  Heti rukouksen jälkeen Taisto huudahti:
"Mitä ihmettä! Hei Lefa, se avainnippu ilmestyi taskuuni." Hän näytti sitä minulle. Näin hänen silmissään ilon kyyneliä. Hän ei osannut kuin toistaa yhä uudelleen, että valtava ihme tapahtui! Se oli todella suuri ihme, sillä hän oli ennen autoon tuloa tutkinut tarkoin vaatteensa ja laukkunsa, eikä avainnippua löytynyt.

  Taisto asuu nykyisin Pohjois-Ruotsissa ja minä täällä Etelä-Suomessa. Soittaessaan mulle hän usein muistuttaa tuosta ihmeestä ja sanoo, ettei hän unohda sitä koskaan! Tunnustan, että olin jo unohtanut sen, mutta kun hän muistutti, niin tapaus palautui kirkkaasti mieleeni.
Adonai Yeshua tekee suuria ihmeitä tänäänkin! Hän on suurten ihmeiden Adonai! HalleluYah!

 
 

Ilo on Hengen hedelmää

  Luemme listan Hengen hedelmistä ja siinä on toisena ilo ja se on näistä hedelmistä varsin mieluinen Gal. 5:22-24 (G. Lamsan Arameasta englannista ja siitä suomeksi)

>>
22 Mutta Hengen hedelmiä ovat rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, usko. 23 Sävyisyys, itsehillintä; niitä vastaan ei ole lakia. 24 Ja ne, jotka kuuluvat Messiaalle, ovat hallinneet heikkouksiaan ja intohimojaan.<<

  Lainaan iloon liittyen kaksi kohtaa, ensimmäisen VT:sta ja toisen UT:sta

VT:sta
Jes. 61:1-3 (Adonai Yeshua viittasi juuri tähän kohtaan: Luuk. 4:17-21)

>>
1 Yehowah Elohimin Henki on minun päälläni, sillä hän on voidellut minut julistamaan ilosanomaa nöyrille, lähettänyt minut sitomaan särjettyjä sydämiä, julistamaan vangituille vapautusta ja kahlituille kirvoitusta, 2 julistamaan Adonain otollista vuotta ja meidän Elohimimme kostonpäivää, lohduttamaan kaikkia murheellisia,

3 panemaan Siionin murheellisten päähän-antamaan heille-juhlapäähineen tuhkan sijaan, iloöljyä murheen sijaan, ylistyksen vaipan masentuneen hengen sijaan; ja heidän nimensä on oleva "vanhurskauden tammet", "Adonain istutus", hänen kirkkautensa ilmoitukseksi.<<

UT:sta Luuk. 15:8-10
>>
8 Tai jos jollakin naisella on kymmenen hopearahaa ja hän kadottaa yhden niistä, eikö hän sytytä lamppua ja lakaise huonetta ja etsi visusti, kunnes hän sen löytää? 9 Löydettyään sen hän kutsuu kokoon ystävättärensä ja naapurinaiset ja sanoo: 'Iloitkaa minun kanssani, sillä minä löysin rahan, jonka olin kadottanut'. 10 Niin myös, sanon minä teille, on ilo Elohimin enkeleillä yhdestä syntisestä, joka tekee parannuksen."<< 





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pohdintaa Sapattina 12.7.2024

Tutkielma Sapattina 3.2.2023

Pohdintaa sapattina, 16.8.2024