Pohdintaa Sapattina 3.11.2023




Elämme lopun ajassa

  Kun Nooa vedenpaisumuksen jälkeen uhrasi Elohimille yhteysuhreja, niin Elohim lupasi esi-isällemme Nooalle ja tämän perhekunnalle, ettei hän enää hävitä kaikkea lihaa veden kautta. Merkiksi siitä hän laittoi sateenkaaren pilviin muistuttamaan häntä itseään tuosta lupauksesta.


Mistä tiedämme elävämme lopun ajassa?

  VT:n profeettojen ja UT:n profetioiden erityisesti Ilmestyskirjan mukaan lopullista hävitystä edeltävät lukuisat varoitukset. Niitä ovat kansoja kohtaavat vitsaukset, sodat, nälänhädät, maanjäristykset, tappavat kulkutaudit. Erityinen merkki on ennen näkemätön väkivalta, kuten Nooan aikana ja lisäksi moraalinen rappio, kuten Lootin aikana! 


Miten käy jumalattomille lopun ajassa?

  Voimme lukea Adonai Yeshuan profetiasta, että samalla tavoin kuin Sodoma, Gomorra ja niiden ympärillä olevat pikkukaupungit hävitettiin: Tulta ja tulikiveä satoi taivaasta heidän päälleen ja hukutti kaikki ihmiset, eläimet ja kasvit täysin. 

Luuk. 17:28-30
>>28 Niin myös, samoin kuin kävi Lootin päivinä: he söivät, joivat, ostivat, myivät, istuttivat ja rakensivat, 29 mutta sinä päivänä, jona Loot lähti Sodomasta, satoi tulta ja tulikiveä taivaasta, ja se hukutti heidät kaikki, 30 samoin käy sinä päivänä, jona Ihmisen Poika ilmestyy.<<


Jumalattomien lopullinen kohtalo

  Heidät heitetään viimeiseltä tuomiolta Helvettiin, joka on tulikivijärvi, eikä siitä tuomiosta voi valittaa, vaan se on lopullinen ja ikuinen! Ilm. 20:12-15

>>12 Minä näin kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä, ja kirjat avattiin; ja avattiin toinen kirja, joka on elämän kirja; ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli kirjoitettu, tekojensa mukaan. 13 Meri antoi ne kuolleet, jotka siinä olivat, ja Kuolema ja Tuonela antoivat ne kuolleet, jotka niissä olivat, ja heidät tuomittiin, kukin tekojensa mukaan.

14 Kuolema ja Tuonela heitettiin tuliseen järveen. Tämä on toinen kuolema, tulinen järvi. 15 Joka ei ollut elämän kirjaan kirjoitettu, se heitettiin tuliseen järveen.<<


Mitä voimme tehdä, ettei heille niin kävisi?

  Parasta, mitä voimme tehdä heidän hyväkseen, heidän vielä maan päällä etsikkoajassa eläessä, on rukoilla Pyhässä Hengessä heille ymmärtämystä Hyvää Sanomaa kohtaan. Siis opastaa heidät tuntemaan Adonai Yeshuan heidän syntiensä tähden ristille kuolleena ja syntivelkansa maksajana ja sielunsa Pelastajana. 

  Raamatusta tiedämme, etteivät kaikki ota vastaan uskonvanhurskautta ja ettemme voi ketään pakolla pelastaa. Siksi tarvitsemme viisautta siihen, että miten uskottavasti viemme epäuskoisille ja elämässään pettyneille sanoman Yehowah Elohimin rakkaudesta mahdollisimman vakuuttavasti ja armahtavasti!




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pohdintaa Sapattina 12.7.2024

Tutkielma Sapattina 3.2.2023

Pohdintaa sapattina, 16.8.2024