Pohdintaa Sapattina 6.10.2023



Lapset ja nuoret rientävät usein vauhdilla eteenpäin, eikä suunta ole lainkaan aina oikea. Iän ja ymmärryksen karttuessa alkaa suuntakin olla usein oikea, jos heidät on ajoissa opastettu Ikuisen Elämän Tielle, jonka nimi on Yeshua HaMashiach HaNotzri.


Aiheenamme on tänään valikoitu unohtaminen

  On suurta armoa saada ihan Elohimin luvalla ja kehotuksesta unohtaa menneet vastoinkäymisemme, hairahduksemme ja virheemme, joita meillä jokaisella on. Jos olemme tuoneet ne kaikki nöyrin sydämin Vapahtajamme Adonai Yeshuan luokse kaikkia syntejämme ja hairahduksiamme katuen, niin anteeksianto on täydellinen!

 Taivaallinen Isämme on jo ihmiskunnan luomisesta alkaen tiennyt meidät ihmiset eksyviksi ja erehtyviksi, sellaisiksi kuin lampaat, jotka tarvitsevat paimenta. Siksi hän on suurten tuskien ja kärsimysten kautta tehnyt meidän Vapahtajamme täydelliseksi.
Hebr. 2:10 
>>
Sillä hänen, jonka tähden kaikki on ja jonka kautta kaikki on, sopi, saattaessaan paljon lapsia kirkkauteen, kärsimysten kautta tehdä heidän pelastuksensa päämies täydelliseksi.<<


Mitä muuta meidän tulee unohtaa?

  On hyödyllistä unohtaa kaikenlainen kärsimämme vääryys, jota olemme ihmisten taholta joutuneet kärsimään, sillä Luojamme on sen sallinut tapahtua meille todetakseen, että miten me siihen suhtaudumme. Hän koetteli muinoin Israelin kansaa erämaassa 40 vuotta saadakseen selville miten kansa menettelee koetuksissa. Sen hän teki vain oppiakseen tuntemaan heidän sydämensä todelliset ajatukset ja lopulta heille hyvää tehdäkseen, kuten on kirjoitettu jakeessa 5. Moos. 8:16.

  Kuten Isämeidänrukouksessa edellytetään, tulee meidän antaa anteeksi kaikille niille, jotka ovat jollakin tavalla rikkoneet meitä vastaan. Se on jopa edellytys sille, että taivaallinen Isämme antaa meillekin anteeksi, jotka olemme häntä vastaan rikkoneet synneillämme ja pahoilla teoillamme. Tämä käy ilmi jakeista Matt. 6:14-15.

  Monet pakanuuden kahleissa ja moninaisten harhaoppien pauloissa olleet tarvitsevat sellaisista poisoppimista, mikä voi olla pitkäkin prosessi riippuen tapauksesta. Pyhän Hengen ja Raamatun Pyhien Kirjoitusten avulla se tulee onnistumaan täydellisesti, jos kyseinen henkilö suostuu nöyrästi oppimaan, mitä Adonai Yeshua hänelle opettaa. Se, ihminen, joka on ottanut Pelastussanoman vastaan on uusi luomus Hamashiach Yeshuassa. Se, mikä oli vanhaa, on kadonnut ja uusi on tullut sen sijaan. 2.Kor. 5:17.

  Meille on hyödyksi unohtaa myös kaikenlaiset puoluepoliittiset ja muut ihmislähtöiset ideologiat sekä sellaiset unelmat, toiveet, suunnitelmat ja haaveet, mitkä eivät ole otollisia Vapahtajallemme. Niitä on jokaisella ihmisellä ja niiden unohtaminen antaa sisäisen rauhan, jota emme ole aiemmin kokeneet!
1. Joh. 2:15-17.

  Jotkut sanovat: "Me olemme kyllä antaneet anteeksi ihmisille, jotka ovat tehneet meille pahaa, mutta me emme koskaan unohda heitä!" Täydellinen anteeksiantaminen edellyttää myös unohtamista ja sitäpaitsi ikävien asioiden muisteleminen on voimia kuluttavaa.

  On aivan selvää, ettei Paholainen tahdo, että me unohtaisimme edellä mainitut asiat, koska silloin meistä tulee paljon aiempaa otollisempia jaloja astioita Vapahtajamme käyttöön ihmissielujen voittamiseksi Taivaan Kuningaskuntaan!

  Siksi on myös aivan selvää, että me tarvitsemme Pyhän Hengen voimaa kyetäksemme unohtamaan edellä luetellut asiat ja se tapahtuu siten, että määrätietoisesti sodimme ajatustemme tasolla kaikkia niitä vastaväitteitä vastaan, mitä Paholainen syöttää meille taivaan avaruuksista! Siihen tarvitsemme Hengen Miekkaa, mikä on Elohimin Sana!

  PS. Näin sopivasti viime yönä unen, jossa olin kävelemässä alueella, missä oli muinoin asunut viikinkejä. Yllättäen löysin maasta ison kaksiteräisen miekan! Kun nostin sen ylös, niin yllätyin suuresti siitä, miten painava se oli! 
Se oli kokonaan metallia. Jaksoin vaivoin nostaa sen yhdellä kädellä ylös. Aamulla herätessäni muistin jakeen Hebr. 4:12.
>>Sillä Elohimin sana on elävä ja voimallinen ja terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka ja tunkee lävitse, kunnes se erottaa sielun ja hengen, nivelet sekä ytimet, ja on sydämen ajatusten ja aivoitusten tuomitsija<<


Mitä kaikkea me emme saa unohtaa?

  Tärkeintä on muistaa kaikki ne arvokkaat opetukset, jotka Pyhä Henki on meille Raamatusta opettanut ja erityisesti ne, joita hän on aivan kuin alleviivannut juuri meitä varten, ettemme niitä koskaan maan päällä vaeltaessamme unohtaisi! Tästä muistui mieleeni eräs tapaus vuodelta 1977. Olin silloin vapaaehtoistyössä Kibbutz Kiryat Anavimissa. Tapahtui yllättäen seuraavaa:

  Eräänä iltapäivänä matkustin bussilla Jerusalemiin ja menin juuri ennen auringonlaskua ns. Gordonin Golgatan vieressä olevaan, kallioon kaiverrettuun Puutarhahautaan ikäänkuin jättämään jäähyväiset, sillä minun piti lähiaikoina palata takaisin Suomeen. Koin sisimmässäni, että tuo oli se oikea Vapahtajamme hauta.

  Olin ainoa vierailija ja ainoa henkilö hautakammiossa. Rukoilin: "Anna rakas Vapahtajani minulle muistolause evääksi täältä lähtiessäni. Kiitos!" Koin sydämessäni kehotuksen avata Raamattu, niin hän puhuu minulle. Avasin Raamatun umpimähkään ja se avautui kohdasta 5. Moos. 4:9 ja sanat aivan kuin hyppäsivät tajuntaani!
>>
Ole vain varuillasi ja ota itsestäsi tarkka vaari, ettet unhota, mitä omin silmin olet nähnyt, ja ettei se lähde sinun sydämestäsi koko elinaikanasi, vaan että ilmoitat sen lapsillesi ja lastesi lapsille!<<

  Tuskin Adonai Yeshua olisi voinut sopivampaa raamatunkohtaa minulle antaa kuin tuon, sillä istuin juuri hänen haudassaan vastapäätä sitä kivilaattaa, jolle hänen kuollut ruumiinsa oli aikoinaan asetettu. Näin siis haudan tyhjänä. HalleluYah! 

  On hyvä muistaa myös niitä ihmisiä, joiden kautta Korkein on meitä auttanut, opastanut ja ohjannut elämämme eri vaiheissa. Olen pannut merkille, että tietyt esineet, joita minulle rakkaat henkilöt ovat minulle ajan saatossa antaneet lahjaksi, muistuttavat alati minua heistä 
esim. siivotessani kirjahyllyä ja katsoessani niitä. Silloin siunaan sydämessäni heitä.

  
Koska kukin meistä joutuu tänä pahana aikakautena monenlaisiin ahdistuksiin, niin silloin on lohdullista muistella niitä tuhansia armolupauksia, joita Luojamme ja Lunastajamme on meille Raamatussa antanut tueksemme ja uskomme vahvistukseksi, ettemme menettäisi toivoamme ahdistuksissa.



Korkein pyyhkii kaiken entisen pois mielestämme

  Päästyämme lopulta uskonkilvoituksen päätyttyä taivaskotiin, ei Korkein pyyhi siellä pois ainoastaan kaikkia meidän kyyneleleitämme, vaan hän pyyhkii pois myös kaikki kyyneltemme aiheet ja kaiken entisen mielestämme siten, ettei se enää koskaan muistu mieleemme. HalleluYah! Jes. 65:17, Jer. 3:16 ja Ilm. 7:17.

Jes. 65:17
>>
Sillä katso, minä luon uudet taivaat ja uuden maan. Entisiä ei enää muisteta, eivätkä ne enää ajatukseen astu.<<

Jer. 3:16 >>Ja kun te lisäännytte ja tulette hedelmällisiksi maassa niinä päivinä, sanoo YHWH, niin ei enää puhuta YHWHn liitonarkista, se ei enää ajatukseen astu, eikä sitä enää muisteta; ei sitä enää kaivata, eikä sellaista enää tehdä.<<

Ilm. 7:17 >> sillä Karitsa, joka on valtaistuimen keskellä, on kaitseva heitä ja johdattava heidät elämän vetten lähteille, ja Elohim on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä.<<


Aiheeseen sopivia lauluja

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pohdintaa Sapattina 12.7.2024

Tutkielma Sapattina 3.2.2023

Pohdintaa sapattina, 16.8.2024