Pohdintaa Sapattina 20.10.2023


  
Suomalainen syysmaisema.

  Aikomuksenani oli keskittyä tänään vuodenaikojen merkitykseen Adoni Yeshuaan uskovien näkökulmasta katsoen ja paneudunkin siihen aluksi, mutta sain sydämelleni erään toisenkin lopun aikaan liittyvän aiheen kuunneltuani tänään Patmos-radiosta erästä raamattutuntia.


Mistä eri vuodenajat meitä muistuttavat?

  Syksyn tullen ja elonkorjuun jälkeen alkavat päivät viiletä ja öisin alkaa olla pakkasta. Sopivan pohjoistuulen puhaltaessa kymmenet tuhannet kurjet ja muut muuttolinnut lähtevät pitkälle lentomatkalle lämpimiin eteläisiin maihin. Jotkut niistä aivan eteläiseen Afrikkaan asti, useiden tuhansien kilometrien päähän talvehtimaan.

  Erityisesti silloin minutkin valtaa koti-ikävä, sillä varsinainen ja ikuinen kotimaani ei ole täällä, vaan taivaan kirkkaudessa rakkaan Vapahtajani ja taivaallisen Isäni luona. Maapallo onkin myös tieteen näkökulmasta, kuten Raamatun ilmoituksen perusteella vain väliaikainen elinpaikka meille elollisille olennoille, puille ja kasveille.

  Vuodenajat kertovat omaa hiljaista mutta selkeää kieltään ja muistuttavat meitä siitä, ettei meidän pidä kiintyä tähän turmeltuneeseen ja sen vuoksi kadotettavaan ja tulelle tallennettuun maailmaan. Meidän tulee alati suunnata ajatuksemme ja huomiomme ylös, kohti ikuista Kuningaskuntaamme ja sen Kuningasta, Adonai Yeshuaa kohti. Se innoittakoon meitä ahkeroimaan Hyvän Sanoman levittämisessä lähimmäisillemme!



Raamatullinen lopun aika on jo alkanut!

  Israelin kokoaminen isiensä maahan aloitti raamatullisen lopunajan. Raamatun profetioiden mukaan Israel tulee joutumaan alttiiksi kaikkien pakanakansojen vihalle. Merkkejä siitä on jo näkyvissä. Muslimikansat tulevat yhdistämään voimansa yhdessä muiden pakananakansojen kanssa ja hyökkäämään Israelia ja Jerusalemia vastaan!

  Lukuisat ajanmerkit kertovat meille, että myös meidän Adonai Yeshuaan toivonsa laittavien lähtöhetki lähestyy! Raamatussa ei ole turhaan kerrottu useita kertoja millaiseen aikaan Vapahtajamme saapuu taivaan pilvissä noutamaan valittunsa ja silloin vain uskolliset ja puhdassydämiset otetaan ylös pilviin häntä vastaan. 

  Loput ihmisistä jätetään tänne hirvittävään tuomioiden, vitsausten, sotien ja vainojen aikakauteen! Silloin marttyyrien lukumäärä täyttyy. Mutta sinäkin aikana YHWH Elohim tulee varjelemaan valittua kansaansa Israelia. Hän on puolustava kansaansa kuin silmäteräänsä ja tuhoava kaikki ne armeijat, jotka hyökkäävät Israelia vastaan!



Kolme yliluonnollista tapahtumaa

 A) Yhden niistä kuulin tänään 19.10.2023 Patmos-radion raamattutunnilla. Kerron sen muistinvaraisesti:

- Saarnaaja, nimeltä Korhonen, kertoi
 (noin 1980-luvulla) kuulleensa, että Ruotsissa eräs pastori oli ollut vaimonsa kanssa ajamassa henkilöautollaan kotiaan kohti. Matkan varrella joku hipin näköinen pitkätukkainen nuori mies liftasi saadakseen kyydin. Pastori otti miehen autoonsa.

- Vähän aikaa ajettuaan hän kuuli miehen takapenkiltä sanovan:
"Valmistautukaa, sillä Jeesuksen paluu on jo hyvin lähellä!" Pastori hätkähti ja katsoi ajaessaan peilistä nähdäkseen miehen, mutta mies oli kadonnut kuin tuhka tuuleen!

- Pastori vaimoineen ajoi järkyttyneenä huoltoasemalle ja kertoi sen pitäjälle, mitä oli tapahtunut. Huoltoaseman mies sanoi:
"Onpa todella merkillinen tapaus! Te olette jo seitsemäs autoilija, joka on kertonut samanlaisesta ihmeestä viime päivinä!"

B) Saman tapaisen toisen ihmeen kuulin isältäni vuonna 1975:

- Isäni toimi siihen aikaan Osuuspankin konttorinhoitajana
 Siuntiossa, pienen kirkonkylän vanhassa keskustassa. Hänellä oli asiakkaina useita rikkaita suomenruotsalaisia. Kesäisenä iltapäivänä eräs isäni hyvin tuntema ja arvostama pariskunta selvästi viivytteli ja odotti muiden asiakkaiden poistumista pankista.

- Jäätyään kahden isäni kanssa, pankin aukioloajan päätyttyä, miehen vaimo kysyi kohteliaasti isältäni, että saisiko hän kertoi isälleni merkillisestä tapahtumasta? Isäni toki suostui siihen ja sai kuulla seuraavaa:


Olimme viime viikolla mieheni kanssa myöhään illalla ajamassa Kirkkonummelle huvilallemme. Erään metsätaipaleen kohdalla muuan mustiin pukeutunut nainen liftasi päästäkseen kyytiimme. Otimme hänet autoon. Hän oli pienikokoinen ja siro nainen, joka oli pukeutunut nilkkoihin asti ulottuvaan hameeseen ja hänellä oli musta huivi päässään.

- Jonkin matkaa ajettuamme nainen kysyi: "Uskotteko Jumalaan?" Vastasimme, ettemme usko. Sitten nainen kysyi: "Uskotteko Jumalan Poikaan, Jeesukseen?" Vastasimme, ettemme usko. Nainen sanoi seuraavaksi: "Valmistautukaa, sillä Jeesuksen takaisin tulo on lähellä!" Lopuksi nainen pyysi: "Laskekaa minut ulos autosta seuraavan pysäkin kohdalla, kiitos." Kun he tulivat pysäkille, he havaitsivat naisen kadonneen autosta jäljettömiin!

- Mies vaimoineen joutui paniikkiin! He ajoivat lähimmälle huoltoasemalle ja pyysivät sen hoitajaa tarkastamaan, että onko heidän autossaan joku. Hoitaja ihmetteli ja tarkasti auton, eikä löytänyt ketään. He kertoivat hoitajalle, mitä oli tapahtunut.

- Isäni oli siihen aikaan luopio. Hän oli ollut uskossa vielä silloin, kun äitini oli synnyttänyt meidät kolme poikaa, mutta äidin otettua avioeron isän juopottelun tähden, oli isäni vähitellen luopunut uskosta. Tuo outo tapaus oli muistutus hänellekin siitä, että lähtö ikuisuuteen voi olla lähellä!

- Siksi hän kyselikin minulta, että milloin vanhoillislestadiolaisilla olisi kokouksia naapurikunnassa Lohjalla(?) Otin selvää ja kerroin hänelle kokouspaikan ja kokoontumisajat. Tietääkseni hän unohti asian ajan mittaan, mutta hän kertoi samoihin aikoihin vielä lukeneensa paikallislehdestä seuraavasta samantapaisesta ihmeestä:

C) Paikallislehti nimeltään Länsi-Uusimaa, joka oli ja yhä on paikallinen ja täysin maallinen uutislehti, julkaisi seuraavan artikkelin samaan aikaan, kesällä 1975:

Selittämätön tapaus sattui keskellä kirkasta kesäpäivää!

- Lohjan Liikenteen linja-auto oli matkalla Siuntiosta Kirkkonummelle. Matkan varrella autoon nousi pysäkiltä muuan mustiin pukeutunut siro ja pienikokoinen nainen. Hän oli pukeutunut nilkkoihin asti ulottuvaan mustaan hameeseen ja hänellä oli päässään musta huivi. Hän maksoi normaalisti matkansa. Sitten hän istuutui erään matkustajan viereen ja kysyi nuo samat kysymykset (kuin kohdassa B) Matkustaja sanoi, ettei hän usko. Nainen sanoi hänelle: 
"Valmistaudu, sillä Jeesuksen takaisin tulo on jo lähellä!"

- Nainen istuutui myös usean muun matkustajan viereen ja esitti samat kysymykset (kuin kohdassa B) saaden kaikilta samat vastaukset, etteivät he usko. Lopuksi nainen sanoi jokaiselle heistä selkeällä äänellä, että muutkin kuulivat: 
"Valmistaudu, sillä Jeesuksen takaisin tulo on jo lähellä!"

- Sitten nainen painoi pysähdysnappia. Linja-auto pysähtyi ja kuski odotti hetkisen, että joku poistuisi autosta. Lopulta hän kysyi matkustajilta: "Eikö kukaan poistukaan autosta?" Matkustajat huusivat: "Se mustiin pukeutunut nainen katosi yhtäkkiä linja-auton käytävältä kuin sumu jäljettömiin!"


Mitä
 opimme noista tapauksista?

  Ainakin sen, että Vapahtajamme paluu noutamaan valittujaan yläilmoihin on nyt paljon lähempänä kuin vuonna 1975 ja siksi meidän on syytä olla valppaina joka aika!

  Mainitut ihmiset olivat lähes kaikki täysin uskosta osattomia ja suuri osa heistä lienee jo siirtynyt ikuisuuteen, kuten isäni ja hänen nuo kaksi pankkiasiakastaan. He ovat nyt täysin tietoisia siitä, ettei heitä turhaan opastettu Luojansa tuntemiseen!

  Opimme lisäksi sen, että taivaallinen Isämme rakastaa hyvin paljon meitä kaikkia ja kehoittaa monia meistä ihmisen hahmon ottaneiden enkeliensä kautta etsimään yhteyttä häneen, kääntymään pois syntiseltä tieltämme ja lähtemään seuraamaan hänen Poikaansa, HaMashiach Yeshuaa, opetuksessa ja vanhurskaissa teoissa!


  Myös sen opimme, että meitä kaikkia ihmisiä tarkkaillaan ylhäältä käsin ja pyritään opastamaan elämän kaidalle tielle, uskon kautta HaMashiach Yeshuaan.


Iloitkaamme siitä!


Lopuksi aiheeseen sopivia lauluja

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pohdintaa Sapattina 12.7.2024

Tutkielma Sapattina 3.2.2023

Pohdintaa sapattina, 16.8.2024