Pohdintaa Sapattina 13.10.2023

 

Sadon runsautta Turun vanhalla kauppatorilla syksyllä.
 
  Katsellessani torilla hedelmien ja syksyn sadon yltäkylläisyyttä tulee usein mieleeni, että on paljon köyhiä ihmisiä, joilla ei ole varaa ostaa itselleen edes kaikkein välttämättömimpiä elintarvikkeita! Mutta me, joilla on varaa yli oman tarpeemme, olemme velvolliset avustamaan heitä, sillä Messiaamme rakkaus vaatii meitä siihen!


Olemmeko me tehneet voitavamme?


  Moni puolustelee itseään sanoen, että pelastuksemme on vain armosta eikä ansiosta. Vaikka pelastuksemme onkin vain armosta ja lahja Elohimilta, niin sen pitäisi johtaa kiitollisuuteen häntä ja kärsiviä lähimmäisiämme kohtaan. Minulle oli ainakin aivan selvää jo lapsesta alkaen, ettei minua ole pelastettu elämään itsekkäästi itselleni, vaan auttamaan apua tarvitsevia lähimmäisiäni mahdollisuuksieni mukaan!

  Olisin toki voinut auttaa nuorempana paljon enemmänkin kuin autoin, mutta pyrin nyt vanhempana olemaan aiempaa auttavaisempi ja apua tarvitsevia on maailmassa valtavat määrät nykyisin. Heitä on enemmän kuin koskaan ennen. Monet sodat, maanjäristykset, rankkasateet, mutavyöryt yms. lisäävät apua tarvitsevia. Rakastava sydän ei yksinkertaisesti voi kulkea kärsivien lähimmäistensä ohi. Vaikka en voikaan auttaa kaikkia, niin voin ainakin auttaa muutamia ja jokaisen puolesta voin rukoilla Häntä, joka pystyy auttamaan kaikkia.

  Jotkut kysyvät ihmetellen, että miksei Elohim sitten auta kaikkia, jos hän kerran pystyisi siihen? Pohdin sitä seuraavassa.



Miksi Elohim ei auta kaikkia?

  Näen tähän seuraavia syitä:

- Jos Elohim auttaisi heti kaikkia, ei ilmenisi ketkä meistä rakastavat lähimmäistään. Vain todelliset tilanteet ja mahdollisuudet auttaa paljastavat millaisia me olemme.


- Maailmasta ei puutu ruokaa, sillä maailman ruuantuotanto voisi ruokkia vaikka 100 miljardia ihmistä! Maailmasta puuttuu lähimmäisen rakkauden tekoja!

- Kaikki maailman ihmiset ovat langenneessa tilassa ja sen seurauksena me olemme jo syntymästämme asti vihamielisiä Luojallemme.

Olemme täällä matkalla ikuisuuteen ja ylhäältä tarkkaillaan alati, miten elämme täällä ja siitä selviää olemmeko arvollisia johdatettaviksi ikuiseen taivaaseen.

- Se, miten ihmiset reagoivat pelastussanomaan paljastaa uskon ja epäuskon. Vain usko Elohimiin mahdollistaa ihmisen kasvattamisen askel askeleelta taivasta varten.

- Maailma on koekenttä ja laboratorio, jossa kaikkia koetellaan. Koetinkivenä meille kaikille on Uuden Liiton aikana Adonai Yeshuan antama rakkauden kaksoiskäsky: 
"Rakasta Yehowaa, sinun Elohimiasi, kaikesta sydämestäsi, kaikesta sielustasi, kaikesta voimastasi ja kaikesta mielestäsi, ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi !"
Luuk. 10:27


- Jos olemme epäitsekkäitä ja vilpittömin sydämin autamme muita, niin meidät johdatetaan pelastussanoman tuntemiseen tavalla tai toisella.


Pelastussanoman ydin

- Pelastussanoman ydin on se, että YHWH Elohim rakastaa kaikkia ihmisiä ja on uhrannut rakkaan ja ainutsyntyisen Poikansa syntiuhrina puolestamme Golgatan ristillä liki 2000 vuotta sitten. 
Hän sääti silloin, että jokainen, joka uskoo hänen Poikaansa HaMashiach Yeshuaan ja tunnustaa hänet Adonaiksi, saa ikuisen elämän lahjana!

- Adonai Yeshua sanoi ylimmäispapillisessa rukouksessa Isälleen näin: (Joh. 17:3)
>>
Mutta tämä on ikuinen elämä, että he tuntevat sinut (taivaallinen Isäni), joka yksin olet todellinen Elohim, ja hänet, jonka sinä olet lähettänyt, Yeshua HaMashiach'n.<<


Miksi rakkauden teot ovat välttämättömiä?

  Ne todistavat meille, muille ihmisille ja etenkin taivaalliselle Isällemme, että me olemme tulleet kuuliaisiksi Vapahtajamme käskylle rakastaa lähimmäisiämme niin kuin itseämme. Osoitamme siis niiden kautta uskomme, sillä ilman rakkauden tekoja olisi uskomme vain sanoja eikä aina edes sitä. Jaakob 2:26
>>
Niin kuin ruumis ilman henkeä on kuollut, niin uskokin ilman tekoja kuollut.<<

  Rientäkäämme auttamaan apua tarvitsevia lähimmäisiämme, sillä saamme monista heistä ikuisia ystäviämme ylösnousemuksessa, taivaan Pyhässä kaupungissa!


Meidän suurin rakkauden tekomme

  Vaikka ruuan ja juoman antaminen nälkäisille ja janoisille ovat erittäin tärkeitä, niin ehdottomasti suurin rakkauden teoistamme on kertoa Pyhän Hengen johdatuksessa lähimmäisillemme Hyvästä Paimenesta, HaMashiach Yeshuasta, joka rakastaa heitä ja tahtoo pelastaa heidät joutumasta lopulta Yehowah Elohimin vihan alaisina ikuiseen kadotukseen!


Lopuksi aiheeseen sopivia lauluja

Tulleet menneet


Jumalan rakkaus



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pohdintaa Sapattina 12.7.2024

Tutkielma Sapattina 3.2.2023

Pohdintaa sapattina, 16.8.2024