Pohdintaa Sapattina 8.9.2023





Ihmiselämään kuuluvat myös monenlaiset tuskat ja kärsimykset. Kukaan ei voi niiltä täysin välttyä. On hyvä itkeä silloin kun on itkun aika ja iloita silloin kun on sen aika.


Kuningas Daavidin psalmien perussanoma

Daavidin psalmit ovat enimmäkseen mollivoittoisia ja kuvastavat sitä valtavaa pelkoa ja ahdistusta, jonka keskellä hän joutui vuosikaudet vaeltamaan paetessaan pahan hengen riivaaman kuningas Saulin jatkuvaa vainoa saadakseen hänet murhatuksi.

Niiden sanoma on tarkoitettu myös meille lopun ajan kristityille, jotka elämme ajassa, jossa jumalattomuus yltyy ja kristinuskosta luovutaan kaikissa länsimaissa yllättävän nopeassa aikataulussa. Meidät on kutsuttu olemaan maailman valkeutena ja maan suolana. Tänä pahana aikana se vaatii meiltä rohkeutta ja monilta maailman kristityiltä valmiutta olemaan myös marttyyri, jos Adonai Yeshua niin säätää.


Oma kokemukseni Daavidin psalmista

Ensimmäinen kokemukseni tapahtui keväällä 1973 asuessani Jeesus-kommuunissa kuuden muun kristityn nuorukaisen kanssa Stadin keskustassa. Oli tullut aika etsiä uutta asuntoa, sillä me olimme saaneet luvan asua asunnossa 9 kk. Päätin jättää asian rukouksin Adonai Yeshualle ja olla itse etsimättä asuntoa lainkaan. Niin kauan minun oli helppoa uskoa, kun oli vielä kuukausi muuttopäivään. 

En ollut vielä saanut asuntoa, vaikka seuraavana päivänä piti muuttaa pois! Näin sinä yönä merkillisen unen. Sen mukaan seisoin vahvalla peruskalliolla käteni ojennettuina ylös kirkasta sinitaivasta kohti. Yllättäen näen jonkin valkoisen ikään kuin kankaan laskeutuvan vinhaa vauhtia pyörien taivaasta alas aivan eteeni! Se oli kuin iso valkoinen lakana. Lakanassa luki mustalla kissan korkuisin kirjaimin ja numeroin:

Ps. 6:7-9
(Lue psalmin teksti liitekuvasta)

Olin aamulla hyvin väsynyt istuessani juomaan aamuteetä. Sitten muistin nähneeni erityisen unen ja tuon viittauksen jakeisiin Ps. 6:7-9. En muistanut ulkoa sen sisältöä, joten luin sen Raamatusta ja hämmästyin suuresti! Ymmärsin heti, että ne vastustajat, joihin psalmissa viitataan ovat pimeyden henkivaltoja, eivätkä ihmisiä!

Osallistuin jo kahtena edellisenä päivänä Suomen historian ensimmäiseen EV-73 Konferenssiin (1973), jossa olin tarkkailujäsen. Siihen osallistui muistaakseni yli 160 eri kristillistä yhteisöä ja seurakuntaa sekä meitä ei seurakuntiin kuuluvia henkilöitä.

Pakkasin aamulla kaikki vähäiset tavarani kahteen laukkuun, joista toinen oli matkalaukku. Vein ne Rautatieaseman tavarasäilöön ja kävin Kristittyjen asunnonvälityksessä, josta sain asunnon jo sille päivälle. Maksoin kuukauden vuokran ja menin Espoon Dipoliin EV-Konferenssiin.

Menin 'vahingossa' väärään kiinteistöön ja seistessäni kaiuttimen alla kuulin tiedotuksen:
"Nuori mies saa heti asunnon. Ottakaa välittömästi yhteys kansliaan!" Tunsin, miten Pyhän Hengen voimaväreet lävistivät koko kehoni ja kuulin Hänen sanovan: "Tuo asunto olisi ollut sinua varten."

En voinut enää ottaa sitä, koska olin jo tehnyt vuokrasopimuksen toiseen asuntoon ja maksanut siitä jo vuokrankin. Jos olisin odottanut vain 4 h lisää, niin olisin saanut todellakin Adonai Yeshuan minua varten varaaman asunnon.
Se oli ensimmäinen tappioni uskon tiellä ja olen pyrkinyt ottamaan siitä opiksi. Asia on aivan kuten on kirjoitettu profeetan kirjassa: Hab. 2:3
>>
Näky odottaa vielä aikaansa, mutta se rientää määränsä päähän, eikä se petä. Jos se viipyy, odota sitä; sillä varmasti se toteutuu, eikä se myöhästy.<<

Olen oppinut sen, että kaikkein vaikeinta on odottaa rukousvastausta, sillä se vaatii aitoa uskoa! Kilvoitelkaamme ja vahvistukaamme päivästä päivään uskossa!


Viime yönä saamani kehotus

Olin ollut muutaman päivän masentunut, koska keuhkoastma oli vienyt voimani ja pahanlaatuinen nuha vaivasi ja minun piti alati niistää. Myös kulmahampaastani irtosi keskiviikkona vanha muovipaikka. Huh, sekin vielä. Vain kuukausi sitten irtosi iso pala ison vanhan takahampaan paikasta ja sain sen juuri korjautetuksi. Onneksi sain Turun Hammashoidosta peruutusajan tälle uudelle irtoamiselle jo ensi maanantaiaamulle! Siitä suurkiitos Adonai Yeshualle!

Näin unen, jossa neuvoin erästä masentunutta miestä kuuntelemaan hengellisiä lauluja ja erityisesti ylistyspsalmeja, sillä niissä on ihmisen sisintä vahvistava sanoma. Vein hänet johonkin seurakuntaan ja lauloimme siellä muutamia ylistyspsalmeja.
Niin tein myös tänään kotonani ja sain täyttyä Pyhällä Hengellä! Tästä syystä sain tämän aiheen tätä Sapattia varten.


Aiheeseen sopivia lauluja




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pohdintaa Sapattina 12.7.2024

Tutkielma Sapattina 3.2.2023

Pohdintaa sapattina, 16.8.2024