Pohdintaa Sapattina 29.9.2023



Pohdimme tänään sitä, mikä on Adonai Yeshuan ja mikä on meidän oma osuutemme sielun puhdistuksessa, jotta meistä tulee kelvollisia Hyvän Sanoman julistustyöhön.


Pelastuksemme lähtökohtana on armovalinta

Luemme tämän vakuudeksi jakeet Room. 8:28-30
>>
28 Mutta me tiedämme, että kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Elohimia rakastavat, niiden, jotka hänen aivoituksensa mukaan ovat kutsutut. 29 Sillä ne, jotka hän on edeltätuntenut, hän on myös edeltämäärännyt Poikansa kuvan kaltaisiksi, että hän olisi esikoinen monien veljien joukossa; 30 mutta jotka hän on edeltämäärännyt, ne hän on myös kutsunut; ja jotka hän on kutsunut, ne hän on myös vanhurskauttanut; mutta jotka hän on vanhurskauttanut, ne hän on myös kirkastanut.<<

Löydämme jakeista seuraavat askeleet ja tässä järjestyksessä pelastukseen valittujen sielujen saattamiseksi Pimeydestä Valkeuteen:
- Elohimin rakastaminen (ihmisen oma valinta suhteessa Luojaansa)
- kutsuminen (Elohimin oman aivoituksen mukaan valittujen kutsuminen)
- edeltätunteminen
- edeltämäärääminen
- kutsuminen
- vanhurskauttaminen
- kirkastaminen

Ellemme lainkaan rakasta Luojaamme, ei hänen valintansa välttämättä osu meihin. Tästä syystä on ensiarvoisen tärkeää opettaa
 Hyvää Sanomaa julistettaessa ihmisiä tuntemaan heidän Luojansa heitä rakastavana Majesteettina, joka lähetti oman Poikansa syntisen lihan kaltaisuudessa sovittamaan meidät syntiset ja pois eksyneet ihmiset itsensä kanssa.

Ollen itse synnitön, otti Adonai Yeshua Golgatan ristille kuollessaan pois maailman synnin ja avasi meille tien taivaallisen Isänsä luo vuodattamansa puhtaan uhriveren kautta. Hän nousi kuolleista kolmantena päivänä ja on Uhrikaritsana Majesteetin oikealla puolella esirukoilijanamme, meidän, jotka panemme pelastustoivomme häneen.


Luemme kolme raamatunkohtaa todisteeksi

- Jes. 53:10-12 (Ote profeetan ilmestyksestä, koskien kärsivää Messiastamme)
>>
10 Mutta YHWH näki hyväksi runnella häntä, lyödä hänet sairaudella. Jos sinä panet hänen sielunsa vikauhriksi, saa hän nähdä jälkeläisiä ja elää kauan, ja YHWHn tahto toteutuu hänen kauttansa. 11 Sielunsa vaivan tähden hän saa nähdä sen ja tulee ravituksi. Tuntemuksensa kautta hän, minun vanhurskas palvelijani, vanhurskauttaa monet, sälyttäen päällensä heidän pahat tekonsa12 Sen tähden minä jaan hänelle osan suurten joukossa, ja väkevien kanssa hän saalista jakaa; sillä hän antoi sielunsa alttiiksi kuolemaan, ja hänet luettiin pahantekijäin joukkoon, hän kantoi monien synnit, ja hän rukoili pahantekijäin puolesta.<<

- Joh. 3:16-18 (Adonai Yeshuan antama todistus itsestään ihmisten pelastajana).
>>16 Sillä niin on Elohim maailmaa rakastanut, että hän antoi ainosyntyisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi ikuinen elämä. 17 Sillä ei Elohim lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi. 18 Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita. Mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Elohimin Ainosyntyisen Pojan nimeen.<<

- Hebr. 1:1-3 (Apostoli Paavalin ilmestyksen kautta saama tieto).
>>
1 Sittenkuin Elohim muinoin monesti ja monella tapaa oli puhunut isille profeettain kautta, 2 on hän näinä viimeisinä päivinä puhunut meille Pojan kautta, jonka hän on pannut kaiken perilliseksi, jonka kautta hän myös on maailman luonut 3 ja joka, ollen hänen kirkkautensa säteily ja hänen olemuksensa kuva ja kantaen kaikki voimansa sanalla, on, toimitettuaan puhdistuksen synneistä, istunut Majesteetin oikealle puolelle korkeuksissa, <<.


Oma osuutemme otollisuuteen palvelustyössä

Viittasin tähän jo liitekuvassa, mutta on hyvä vahvistaa se vielä seuraavillakin raamatunkohdilla:

- Jes. 1:16-18 (YHWH kehoittaa profeetan kautta ihmisiä pyhitykseen)
>>16 Peseytykää, puhdistautukaa; pankaa pois pahat tekonne minun silmäini edestä, lakatkaa pahaa tekemästä. 17 Oppikaa tekemään hyvää; harrastakaa oikeutta, ojentakaa väkivaltaista, hankkikaa orvolle oikeus, ajakaa lesken asiaa. 18 Niin tulkaa, käykäämme oikeutta keskenämme, sanoo YHWH. Vaikka teidän syntinne ovat veriruskeat, tulevat ne lumivalkeiksi; vaikka ne ovat purppuranpunaiset, tulevat ne villanvalkoisiksi.<<

- 2. Kor. 6:14-18 (Apostoli Paavalin kehotus korinttin messiaaniselle srk:lle)
>>
14 Älkää antautuko kantamaan vierasta iestä yhdessä uskottomien kanssa; sillä mitä yhteistä on vanhurskaudella ja vääryydellä? Tai mitä yhteyttä on valkeudella ja pimeydellä? 15 Ja miten sopivat yhteen HaMashiach ja Beliar? Tai mitä yhteistä osaa uskovaisella on uskottoman kanssa? 

16 Ja miten soveltuvat yhteen Elohimin temppeli ja epäjumalat? Sillä me olemme elävän Elohimin temppeli, niin kuin Elohim on sanonut: "Minä olen heissä asuva ja vaeltava heidän keskellään ja oleva heidän Elohiminsa, ja he ovat minun kansani".

17 Sen tähden: "Lähtekää pois heidän keskeltään ja erotkaa heistä, sanoo YHWH, älkääkä koskeko saastaiseen; niin minä otan teidät huostaani 18 ja olen teidän Isänne, ja te tulette minun pojikseni ja tyttärikseni, sanoo YHWH, Kaikkivaltias".
<<


Aiheeseen sopivia lauluja

Hän kantoi meidän sairautemme

Ristiltä kerran

Oi, Pyhä Henki



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pohdintaa Sapattina 12.7.2024

Tutkielma Sapattina 3.2.2023

Pohdintaa sapattina, 16.8.2024