Pohdintaa Sapattina 15.9.2023



  Sain tälle Sapatille aiheeksi pohtia enkelien ja ihmisten vuorovaikutusta Adonai Yeshuan ja Yehowah Elohimin tahdon toteuttamisessa, koskien ihmisten johdattamista osalliseksi pelastuksesta ja miten ne eroavat toisistaan. Toki myös Pyhällä Hengellä on ratkaiseva merkitys. Nyt tarkastelen tätä vain enkelien ja ihmisten näkökohdasta.


Aluksi varoitus enkelien palvomisesta

  Raamatussa on selvä ohjeistus siitä, ettei meidän tule palvoa eikä sokeasti totella enkeleitä, jotka toisinaan ilmestyvät elämäämme. Sen sijaan meidän tulee aina tutkia Hengessä, että ovatko heidän opetuksensa täysin linjassa Raamatun kanssa ja tarvittaessa testata enkeli kysymällä häneltä, että uskooko hän Hamashiach Yeshuan olevan lihaan tullut ja ristillä Saatanan kukistanut ihmisten ainoa Vapahtaja ja Korkeimman Poika. Tämä siksi, että myös Saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi.

  Meidän tulee kuitenkin kunnioittaa enkeleitä, jotka Korkein itse lähettää meille tarvittaessa avuksemme ja pyrkiä työskentelemään saumattomasti yhteistyössä heidän kanssaan. Ei heitä ole turhaan lähetetty avuksemme työssä, jonka tarkoituksena on rakentaa meitä uskossa Adonai Yeshuaan, jotta meistä tulisi menestyksekkäämpiä sielujen voittajia Taivasten Kuningaskuntaan!

  En malta olla kertomatta hauskasta tapauksesta juuri tänään: Kun menin hissillä asuintaloni ylimmästä 8.:sta kerroksesta alas kohti ensimmäistä kerrosta, niin hissi pysähtyi 5.:ssä kerroksessa, mutta ketään ei tullut. Minulle tuli huumormielessä mieleen, että kenties se oli enkeli, joka tuli mukaan. Kun hissi pysähtyi vielä 3.:ssa kerroksessa, eikä sieltäkään tullut ketään, niin koin sen ikäänkuin vahvistukseksi arveluuni, sillä koskaan aiemmin (12 vuoden aikana) ei ole hissi pysähtynyt kahdesti ollessani matkalla alas siten, ettei ketään ole tullut hissiin tai poistunut siitä!
Siksi ajattelin enkelien humoristisesti osoittaneen minulle tuolla tavoin olevansa keskuudessamme, ja aina valmiina avuksemme kuten partiopojat! 



Enkelien pääasialliset tehtävät

- Osa enkeleistä toimii ihmisten suojelijoina eli suojelusenkeleinä jo ihmisen hedelmöityksestä alkaen ja he valvovat syntymäämme, palvellen meitä aina kuolinhetkeemme saakka maan päällä. 
Olen nähnyt suojelusenkelini ollessani erittäin syvässä hengellisessä kriisissä. Uninäyssä hän loikkasi valkoisen pilven päältä, tuli luokseni ja neuvoi minua, miten vapautua ahdistuksesta. Noudatin neuvoa ja vapauduin. Hän oli noin 2 m pitkä voimakasrakenteinen kuin tulen liekkiä hohtava, komea, keski-ikäinen mies, jolla ei ollut siipiä. (Matt. 18:10 ja Hebr. 1:13-14)

- Eräät enkelit esim. Gabriel, Rafael ja Uriel toimivat kunkin suojelusenkelin lisäksi viestinviejinä ihmisten ja YHWH:n välillä. He neuvovat meitä ja vievät rukouksemme Isän luo ja 
puolustavat meitä tarvittaessa, ettei yksikään meistä joudu ennen säädetyn elinaikamme loppua esim. sairauden vuoksi tuonelaan. (Dan. 8:16 ja Luuk. 1:19, 26)

- Jotkut enkeleistä sotivat alati puolestamme Saatanaa ja tämän langenneita enkeleitä vastaan. He ovat kirkkauden sotajoukkoa, joka toimii YHWH Elohimin riveissä. Olen nähnyt
 valveilla ollessani valkoisiin pukeutuneiden sotaenkelien ratsastavan valkoisilla hevosilla ikään kuin näkymättömällä tasolla noin metrin korkeudella maasta. Siipiä en nähnyt olevan heilläkään. En nähnyt heillä myöskään mitään aseita(?) (Ilm. 19:14)
 
- Jotkut enkeliruhtinaat tuovat tärkeitä viestejä kansojen johtajille, etenkin kansojen hengellisille johtajille. Eräs esimerkki on Suomen Turussa toimineen arkkipiispa Gustaf Johanssonin saama enkeli-ilmestys Turun tuomiokirkossa 1920. Kopioin sen tähän alle: (Dan. 10:13)

>>
Arkkipiispa Gustaf Johanssonin (1844-1930) enkeli-ilmestys Turun Tuomiokirkossa: 

"Eräänä myöhäisenä pimeänä iltana vuonna 1920 Gustaf Johansson oli iltakävelyllä. Hän käveli tuomiokirkon ohi ja havaitsi sen kirkkaasti valaistuna. Uteliaana hän meni katsomaan sisälle, että mikä tilaisuus oli vielä näin myöhään.

Kun hän saapui sisään, niin kirkon alttarin edessä, keskikäytävällä, seisoi valtavan suuri kirkas enkeli, paljastettu miekka kädessä. Jumalan lähettämänä enkeli ilmoitti, että Suomea kohtaa kolme kovaa tuomiota:


>>"Ensiksi miekan kärki kastuu, toiseksi miekka menee puoliväliin ja kolmanneksi miekka menee kahvaa myöten.

Kansasi tulee kokemaan kolme tällaisen miekan iskua ja näkemään kolme suurta sotaa, jolloin miekka isketään Suomeen. Yksi isku on jo tullut, mutta kaksi on vielä tulematta.


Suomi tulee kestämään nämä kaksi miekan iskua, mutta kolmas on uppoava syvälle ja kahvaa myöden, elleivät Suomen kristityt palaa takaisin Raamattuun ja täyty Pyhällä Hengellä sekä tee parannusta kaikessa missä parannusta voi löytyä.”<<



Mitä tuo ilmestys merkitsee Suomelle?

- Kuten lukija huomaa on tuo erittäin vakava sanoma Suomen kaikille kristityille. Siis nimenomaan kristityille, eikä jumalattomille, jotka eivät edes usko enkeleihin! Kaksi ensimmäistä ilmestyksen kohtaa on jo toteutunut. Kolmas, pahin kohta siitä on vielä toteutumatta ja Suomen henkinen nykyinen tila vaikuttaa erittäin valitettavasti siltä, että maastamme tulee lähiaikoina taistelutanner Naton ja Venäjän sekä sen liittolaisten välille! Näin jo 1970-luvulla ilmestyksessä, miten pääkaupunkimme Helsinki tullaan pommittamaan kahdella saman aikaisesti räjähtävällä ydinpommilla raunioiksi. Kansamme turvautuu nykyisin Kaikkivaltiaan Elohimin avun sijaan Naton apuun.

- Suomen kansa on luopunut kristinuskosta erittäin nopeassa tahdissa. Jopa suurin kirkkomme, evankelis-luterilainen kirkko, on alkanut siunata sukupuolineutraaleja avioliittoja eli homo- ja lesboliittoja. Suosituin presidenttiehdokas uudeksi presidentiksi vuonna 2014 on
Pekka Haavisto, joka elää virallistetussa homosuhteessa nuorehkon miehen kanssa. Pekka Haavistolla ei ole mitään korkeakoulututkintoa, vaan ainoastaan ylioppilastodistus.

- Tämä on nyt tilanne jo kuusi perättäistä kertaa maailman onnellisimmaksi kansaksi valitussa Suomessa!
Voi Adonai Yeshua rakas, armahda meitä ja kansaamme!


Aiheeseen sopivia lauluja



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pohdintaa Sapattina 12.7.2024

Tutkielma Sapattina 3.2.2023

Pohdintaa sapattina, 16.8.2024