Pohdintaa Sapattina 4.8.2023



Sielun pelastus perustui uskoon Vanhan Lakiliiton aikakaudella. Samoin se perustuu uskoon myös Uuden Liiton aikana. Siksi voimme saada Pyhän Hengen sinetin
 vain uskon kautta. Hän ei siis tule ihmiseen automaattisesti sylivauvakasteessa eikä edes uskovien upotuskasteessa Yeshua HaMashiach nimeen, vaan ihmissydän pitää ensin puhdistaa teurastetun Karitsan (Yeshua Messiaan) pyhällä verellä uskon kautta. Sitten tulee puhdistautua ja pyhittäytyä kaikesta synnistä ja odottaa, kunnes hän tulee.

Pyhän Hengen saamisen yhteydessä jokainen puhuu vierain kielin ja jokaiselle tuo armolahja jää siinä muodossa, että hän pystyy puhumaan vierain kielin kotonaan omassa huonessaan, sillä Elohim ei armolahjojaan eikä kutsumistaan kadu! Aiheesta lisää ja selkeät perustelut tutkielman lopussa.

Sain tähän tutkielmaan innoituksen luettuani Poisnukkuneen Osmo Haaviston kirjasen nimeltä Öljyn Kyllyys. Tässä Osmon kotisivu, joka kannatta tarkoin lukea, ennen kuin se poistetaan: http://www.fkf.net/haavisto/


Mikä on yleinen merkki Pyhän Hengen sinetistä eli lahjasta?

Kun 1900-luvun alussa puhkesi väkevä herätys USA:ssa Azusa-kadulla, johtui se siitä, että kyseinen seurakunta oikein janosi Pyhän Hengen lahjaa. He rukoilivat ja paastosivat yhdessä. Sinä aikana he lukivat tarkoin Apostolien tekoja löytääkseen sieltä opastusta Pyhän Hengen lahjan yleisestä merkistä.

He tulivat yhdessä siihen tulokseen, että ainoa yleinen ja varma merkki oli apostolien ja heihin uskovien saama 'uusin kielin puhumisen lahja'. Sen havaittuaan he alkoivat rukoilla tuota lahjaa. Muutaman päivän kuluttua he kokivat erittäin väkevän Pyhän Hengen vuodatuksen kuten ensimmäiset Adonai Yeshuan apostolit muinoin ja alkoivat puhua uusin kielin. Helluntailaisia oli vuonna 2022 maailmassa 279 miljoonaa. Suurin herätysliikkeen sisäinen liike on 
the Assemblies of God . Siihen kuului vuonna 2022 maailmanlaajuisesti 53,7 milj. jäsentä ja heistä koostui 367 398 erillistä seurakuntaa.


Apostolien teoissa mainitut kohdat

Tarkastelkaamme aikajärjestyksessä Apostolien teoissa mainittuja yhteensä viittä (5) kohtaa, joissa mainitaan yleinen merkki Pyhän Hengen lahjan saamisesta:
(Käytän kaikissa jakeissa Vapahtajastamme hänen oikeita alkuperäisiä erisnimiään)

1.) Apt. 2:4
>>
Ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi ja alkoivat puhua muilla kielillä, sen mukaan mitä Henki heille puhuttavaksi antoi.<<

2.) Apt. 8:15-19
>>
15 Ja tultuaan sinne nämä rukoilivat heidän edestänsä, että he saisivat Pyhän Hengen; 16 sillä hän ei ollut vielä tullut yhteenkään heistä, vaan he olivat ainoastaan kastetut Adonai Yeshuan nimeen.

17 Silloin he panivat kätensä heidän päällensä, ja he saivat Pyhän Hengen.

18 Mutta kun Simon näki, että Henki annettiin sille, jonka päälle apostolit panivat kätensä, toi hän heille rahaa 19 ja sanoi: "Antakaa minullekin se valta, että kenen päälle minä käteni panen, se saa Pyhän Hengen".
<< On muiden esille ottamieni kohtien perusteella ilmeistä se, että Simon kuuli heidän puhuvan uusin kielin.

3.) Apt. 10:45-48
>>
45 Ja kaikki ne uskovaiset, jotka olivat ympärileikatut ja olivat tulleet Pietarin mukana, hämmästyivät sitä, että Pyhän Hengen lahja vuodatettiin pakanoihinkin,
46 sillä he kuulivat heidän puhuvan kielillä ja ylistävän Elohimia. Silloin Pietari vastasi:

47 "Ei kaiketi kukaan voi kieltää kastamasta vedellä näitä, jotka
ovat saaneet Pyhän Hengen niin kuin mekin?"
48 Ja hän käski kastaa heidät Yeshua HaMashiach nimeen. Silloin he pyysivät häntä viipymään siellä muutamia päiviä.
<<

4.) Apt. 19:6
>>
Ja kun Paavali pani kätensä heidän päälleen, tuli heidän päällensä Pyhä Henki, ja he puhuivat kielillä ja ennustivat.<<

5.) Viimeiseksi apostoli Paavalin tapaus: Hänet kastettiin (Apt. 22:16) ja myöhemmin hän sanoi puhuvansa kielillä enemmän kuin kukaan aikalaisistaan (1. Kor. 14:18). On siis uskottavaa, että hän sai muiden valittujen israelilaisten ja pakanataustaisten tavoin uskovien upotuskasteen yhteydessä merkiksi 'vierain kielin puhumisen lahjan'.
- Apt. 22:16
>>
Ja nyt, mitä viivyttelet? Nouse, huuda avuksi hänen nimeänsä ja anna kastaa itsesi ja pestä pois syntisi.'<<
- 1. Kor. 14:18
>>
Minä kiitän Elohimia, että puhun kielillä enemmän kuin teistä kukaan<<


Harhaan johtavien tulkintojen oikaisuja

A.) Monet sanovat, että ainoa kristittyjen tuntomerkki on se, että heillä on keskinäinen rakkaus. (Joh. 13:35) Ei Adonai Yeshua sanonut, että kyseessä olisi AINOA kristityn tuntomerkki, vaan hän viittasi siihen, mistä uskosta osattomat tunnistavat kristityt verrattuna uskosta osattomiin. Kristittyjen joukossa on nykyisin useita, jotka ovat vielä ensiaskeleissaan uskon tiellä, eivätkä ole vielä saaneet Pyhän Hengen lahjaa.

B.) Moni sanoo, etteiväthän kaikki kristityt puhu vierain kielin, viitaten Paavalin opetukseen
(1. Kor. 12:30). He eivät huomioi, että tuo maininta on annettu vain pyhien kokouksen yhteydessä tapahtuvalle vierain kielin puhumiselle ja tarkoittaa sitä, etteivät kaikki kristityt puhu seurakunnan kokouksessa vierain kielin! Armolahjana vierain kielin puhumista on näet kolmea eri lajia:

1.) Kristitty
puhuu vierain kielin siten, että hän profetoi jollakin tunnetulla kielellä, jota hän ei useimmiten itse ymmärrä, mutta kuulijat ymmärtävät (kts. ylh. Apt. 2:4).

2.) Kristitty rukoilee
puhuen vierain kielin rakentaen sisäistä olemustaan, eikä häntä kukaan ymmärrä, sillä hän puhuu salaisuuksia Hengessä. (1. Kor. 14:2)
>>
Sillä kielillä puhuva ei puhu ihmisille, vaan Elohimille; ei häntä näet kukaan ymmärrä, sillä hän puhuu salaisuuksia hengessä.<<

3.) Kristitty
puhuu vierain kielin kaikille seurakunnan kokouksessa, jolloin joko hänen tai jonkun muun, jolla on 'kielten selittämisen armolahja' tulee kääntää tuotu Hengen sanoma seurakuntalaisten omalle äidinkielelle. (1. Kor.  14:5)
>>
Soisin teidän kaikkien puhuvan kielillä, mutta vielä mieluummin soisin teidän profetoivan; sillä profetoiva on suurempi kuin kielillä puhuva, ellei tämä samalla selitä, niin että seurakunta siitä rakentuu.<< Tästäkin asiayhteydestä ilmenee, että kyse on kielillä puhumisesta seurakunnassa muiden kuullen, eikä siis siitä, etteikö kristityn tulisi puhua vierain kielin kotonaan, yksinäisyydessä.

Huom. Luontainen kyky opiskella ja oppia puhumaan uusia kieliä ei liity tähän millään tavalla.

Olen kokemusasiantuntija tässä aiheessa, sillä olen toiminut eri yhteyksissä kaikilla noilla kolmella eri tavalla.

 
Miten tärkeä lahja on puhua uusin kielin?

Mielestäni seuraava kohta sinetöi sen, että
jokaisen kristityn on jopa välttämätöntä ainakin yksinäisyydessä jopa päivittäin puhua vierain kielin, voidakseen säilyä Pyhällä Hengellä täytettynä ja käyttövalmiina Vapahtajan palvelukseen! (1. Kor. 14:4)
>>
Kielillä puhuva rakentaa itseään, mutta profetoiva rakentaa seurakuntaa.<<

Ellei sinulla vielä ole tätä 
vierain kielin puhumisen lahjaa, niin ano ja etsi sitä koko sydämesi halulla. Ano siis tätä lahjaa, jonka kautta Pyhä Henki todistaa yhdessä sinun henkesi kanssa, että sinut on sinetöity Pyhän Hengen sinetillä pelastettujen joukkoon! 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pohdintaa Sapattina 12.7.2024

Tutkielma Sapattina 3.2.2023

Pohdintaa sapattina, 16.8.2024