Pohdintaa Sapattina 25.8.2023



Kuvassa oleva aasialainen nuorukainen näyttää ikään kuin kysyvän esimieheltään: "Herra, mitä saisin seuraavaksi tehdä?"


Ylpeily ja ylpeys on nykyisin monen huulilla

Nykyisin monet sanovat olevansa ylpeitä omista saavutuksistaan, maallisista aarteistaan, petoksistaan ja jopa haureellisista teoistaan. YHWH on aina ollut ja yhä on ylpeilyä ja ylpeitä vastaan! Apostoli Paavali kirjoitti osuvasti tästä aiheesta:
1. Kor. 4:6-7
>>
6 Tämän olen, veljet, sovittanut itseeni ja Apollokseen, teidän tähtenne, että meistä oppisitte tämän: "Ei yli sen, mikä kirjoitettu on", ettette pöyhkeillen asettuisi mikä minkin puolelle toista vastaan. 7 Sillä kuka antaa sinulle etusijan? Ja mitä sinulla on, jota et ole lahjaksi saanut? Mutta jos olet sen saanut, niin miksi kerskaat, ikään kuin se ei olisi saatua?<<


Ylpeys ja itserakkaus johtaa lankeemukseen

Niin kävi aikoinaan Kerubille, josta tuli Saatana ja joka heitettiin ulos Paratiisista. Niin kävi myös Babylonian kuningas Nebukadnessarille, joka nöyrtyi, teki parannuksen ja pyysi syntejään anteeksi. Hän sai armon. 

Israelin kuningas Daavid lankesi aviorikokseen ja sen lisäksi hän murhautti Batseban miehen, Uurian. Molemmista rikoksista erikseen olisi Mooseksen Lain mukaan pitänyt tuomita kuoleman rangaistukseen. Daavid nöyrtyi ja pyysi syntejään anteeksi. Hän sai armon. 

Samoin tulee meidänkin tehdä langettuamme syntiin, jos tahdomme päästä taivaan kirkkauteen! Tavoitelkaamme nöyryyttä ja lähimmäisiämme kunnioittavaa mieltä!


Vapahtajamme tuli esikuvaksi nöyryydestä

Hänellä, Isänsä luona ikuisesti eläneellä, olisi ollut aihetta ylpeilyyn ihmisten edessä! Sen sijaan hän vapaaehtoisesti nöyryytti itsensä ja tuli 
keskuuteemme kaltaiseksemme ja opettamaan, mitä merkitsee oikea sydämen asenne Isä Elohimin edessä. Luemme:
Filipp. 2:5-11
>>
5 Olkoon teillä se mieli, joka myös HaMashiach Yeshualla oli, 6 Hänellä oli Elohimin muoto, mutta hän ei katsonut saaliikseen olla Elohimin kaltainen, 7 vaan tyhjensi itsensä ja otti orjan muodon. Hän tuli ihmisten kaltaiseksi, ja hänet havaittiin olemukseltaan sellaiseksi kuin ihminen.

8
Hän nöyryytti itsensä ja oli kuuliainen kuolemaan asti, aina ristin kuolemaan asti. 

9 Sen tähden Elohim onkin hänet korottanut hänet korkealle ja antanut hänelle nimen, kaikkia muita nimiä korkeamman, 
10 niin että jokaisen polven on notkistuttava Yeshua nimeen, niin taivaissa kuin maan päällä ja maan alla, 11 ja jokaisen kielen on tunnustettava Isä Elohimin kunniaksi, että Yeshua HaMashiach on Adonai.
<<


Ainoa meille suositeltu kerskauksen aihe

Meille on annettu yksi kerskauksen aihe sen lisäksi, että apostoli Paavali kerskasi heikkoudestaan. Tästä kerskauksen aiheesta on maininta VT:ssa ja UT:ssa. Lainaan sen VT:sta, jossa se on kirjoitettu yksityiskohtaisemmin.
Jer. 9:23-24
>>
23 Näin sanoo YHWH: Älköön viisas kerskatko viisaudestansa, älköön väkevä kerskatko väkevyydestänsä, älköön rikas kerskatko rikkaudestansa; 24 vaan joka kerskaa, kerskatkoon siitä, että hän on ymmärtäväinen ja tuntee minut: että minä, YHWH, teen laupeuden, oikeuden ja vanhurskauden maan päällä. Sillä sen kaltaisiin minä mielistyn, sanoo YHWH.<<


Voimmeko miellyttää Yehowah Elohimia?

Voimme toki ja meidän tuleekin pyrkiä kaikessa miellyttämään häntä. Luimmehan juuri edellisestä VT:n kohdasta, joka on toistettu myös UT:ssa, että oikea kerskauksen kohde on YHWH ja hän mielistyy niihin, jotka hänestä kerskaavat. Voimme siis miellyttää Yehowah Elohimia ja meidät on kutsuttu etsimään hänen mielisuosiotaan,  kunnioittamaan, kiittämään, ylistämään ja palvomaan 
häntä halki ikuisuuksien!


Aiheeseen sopivia lauluja

Kiitän sydämmestäni

Kaikki täytetty jo on

Katso sinua käsken - Kaikki saa Herralle laulaa


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pohdintaa Sapattina 12.7.2024

Tutkielma Sapattina 3.2.2023

Pohdintaa sapattina, 16.8.2024