Pohdintaa Sapattina 11.8.2023




MIKSI NAISTEN KOHTALO MAAILMASSA ON NYKYISIN NIIN SURKEA?

Pohtikaamme yhdessä, mitkä seikat johtivat naissukupuolen miehelle alisteiseen asemaan ja mihin kurjuuteen se on naiset johdattanut. Kaikki sai alkunsa siitä, kun kantaäitimme Eeva otti kielletyn puun hedelmän ja antoi sen syötäväksi myös Aatamille.

Valitettavasti miehet ovat sen seurauksena käyttäneet armotta hyväkseen naisten alistettua asemaa ja tehneet naisten elämän niin kurjaksi, että monet heistä eivät halua edes elää. Sama kohtalo on kohdannut myös tyttöjä, joiden sukupuolielimiä silvotaan, jotta aikuiset miehet saisivat paremman seksuaalisen nautinnon yhdynnässä ja tytöt naitetaan usein vanhoille miehille jo siinä iässä, kun he vielä leikkivät nukeilla. 

Monet valtauskonnot, kuten Islam, Hindulaisuus, Buddhalaisuus, ovat syösseet naissukupuolen villieläimiäkin kurjempaan asemaan poistaen heiltä kaikki useimmat oikeudet, mitä länsimaissa pidetään törkeänä ihmisoikeuksien riistona, eikä aiheetta.

Naiset eivät saa esimerkiksi Afganistanissa opiskella, eikä kulkea yksin kaduilla. Lisäksi heidän on pidettävä hijabia eli koko kehon peittävää mustaa kaapua
, silmiä lukuunottamatta. Heidät luetaan täysin miesten omaisuudeksi ilman mahdollisuutta tai oikeutta avioeroon. Jos he syystä tai toisesta kulkevat yksin kadulla, voidaan heidät joukkoraiskata ilman mitään seuraamuksia raiskaajille. 

Mutta naisia kohdellaan Intiassa
 muslimaidenkin naisia kurjemmin
. Reuters-säätiön teettämän vuoden 2018 tutkimuksen mukaan Intia on naisille maailman vaarallisin maa. https://fi.wikipedia.org/wiki/Naiset_Intiassa


PERUSSYY GLOBAALIIN NAISTEN SORTOON ON KUITENKIN SEURAAVA

Naisen
 siemen, ei siis miehen siemen ja jälkeläinen, vaan naisen jälkeläinen, nimeltä Yeshua HaMashiach, oli Saatanan koettelemana monissa kiusauksissa noin 2000 vuotta sitten. Yeshua voitti nuo kaikki kiusaukset, kärsi koko ihmiskunnan puolesta ja sovitti meidän syntimme. Kuollessaan synnittömänä Golgatan ristille meidän syntisten tähden, hän riisti Paholaiselta ja hänen liittolaisilta kaikki aseet, joiden avulla he olivat kyenneet pitämään koko ihmiskuntaa panttivankina alusta asti, vuosituhansien ajan. 

Hän vetosi aina siihen, että YHWH oli ennen esivanhempiemme syntiinlankeemusta sanonut Aatamille ja Eevalle, että jos he syövät Paratiisissa kielletyn puun hedelmää, niin he kuolevat. Juuri tämä YHWH:n sana esti ihmisiä saamasta ikuista elämää ja Paholainen eli Saatana pystyi syyttämään yötä päivää kaikkia ihmisiä YHWH:n valtaistuimen, kerubien ja enkelien edessä vedoten siihen, ettei YHWH voi pyörtää sanojaan, sillä muuten hän olisi ristiriidassa itsensä kanssa ja olisi valehtelija.

YHWH kuitenkin rakasti valtavasti ihmiskuntaa ja laati pelastussuunnitelman, jonka seurauksena hänen jo ikuisuudesta asti elänyt esikoispoikansa Yeshua HaMashiach siitettiin Pyhän Hengen voimasta Israelin kansan, Juudan heimoon kuuluvan neitsyt Marian kohtuun ja synnytettiin ihmiseksi. Kun sitten tämä juutalaisen naisen siemen kykeni kukistamaan Saatanan, tämän langettamien enkelien silmien edessä, hänet, joka on tuhansia kertoja ihmisiä viisaampi, niin se oli pahin mahdollinen ja ylen järkyttävä arvovaltatappio Saatanalle saaden hänet silmittömän raivon valtaan!

Saatana nimittäin luuli voittaneensa Yeshua Messiaan tämän kuoltua Golgatan ristille, mutta kolme päivää sen jälkeen koittanut Vapahtajamme ylösnousemusaamu sinetöi Saatanan kohtalon! Saatana menetti kaikki aseensa ja hänet voidaan sen vuoksi vetää tuomiolle kaikesta ihmiskuntaa kohdanneesta verenvuodatuksesta ilman, että YHWH menettää oikeuden pelastaa haluamansa ihmiset sijaisuhrinsa kautta. Saatana tullaan tuomitsemaan Helvettiin, mikä on valmistettu häntä ja hänen enkeleitään varten!

YHWH Elohimin rakkaus ihmiskuntaa kohtaan oli paljon syvempi, kuin Saatana osasi aavistaa, sillä taivaallinen Isämme kärsi suunnattomasti katsellessaan hänelle kaikkein rakkaimman, oman Poikansa, äärettömän tuskallista kuolemaa. Poika roikkui 6 tuntia alasti riisuttuna ja erittäin kivuliaasti ristille naulittuna, raa'asti pahoinpideltynä ja verta vuotavana siihen asti, kunnes hän tiesi maailman syntien olevan sovitetut Isän edessä. Siinä hetkessä Adonai Yeshua sanoi: "Se on täytetty!" - ja antoi henkensä.

Voimme ihmetellä, että miksi YHWH Elohim teki tuollaisen äärimmäisen teon meidän puolestamme, oman Poikansa uhraamalla? Vastaus on yksinkertainen: Kukaan ei häntä
 siihen pakottanut, mutta hänen ihmisrakkautensa vaati häntä siihen, ettemme koko ihmiskuntana joutuisi ainaiseen eroon hänestä ja kärsimään ikuisesti helvetissä!
Joh. 3:16 "
Sillä niin on Elohim maailmaa rakastanut, että hän antoi ainutsyntyisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi ikuinen elämä."

- - -

Koska Saatana tietää nyt, että hänen maailmassa oloaikansa on hyvin lyhyt, niin hän on suunnannut suurimman vihansa juuri naissukupuolta vastaan, aivan erityisesti Israelilaisia naisia vastaan, ja se huipentuu profeetta Sakarjan mukaan siihen, että lopun aikana Saatana saa koota kaikki pakanakansat Jerusalemia vastaan. Siellä olevat naiset raiskataan ja puolet sen asukkaista viedään pakkosiirtolaisuuteen! 
(Sak. 14:2). 

Myös profeetta Hoosean mukaan: "
Samaria joutuu syystänsä kärsimään, koska se on niskoitellut Elohimiaan vastaan: he kaatuvat miekkaan, heidän pienet lapsensa ruhjotaan, ja heidän raskaat vaimonsa halkaistaan." (Hoos. 14:1). Tällaista tuhoa Saatana aiheuttaa erityisesti israelilaisille naisille lähitulevaisuudessa. Siis kaikista naisista maan päällä juuri israelilaiset naiset tulevat olemaan eniten Saatanan vihan kohteena!


MITEN VOIMME AUTTAA KAIKKIA SORRETTUJA NAISIA PARHAITEN?

Tärkein aseemme heidän auttamiseksi on rukous Pyhässä Hengessä
ja muistakaamme aivan erityisesti israelilaistaustaisia naisia edellä mainittujen profetioiden vuoksi! 

Koska perinteet useissa uskonnoissa ovat vuosituhansia vanhoja, on myös valistustyö mittava ja aikaa vievä.
Mielestäni tässä toimii parhaiten Apostolisen Kristillisen Uskon levittäminen, sillä vain Juutalaisuus ja etenkin Apostolinen Kristinusko antavat opillisesti naissukupuolelle vapauden opiskella, avioitua tai olla avioitumatta ja valita asuinpaikan mahdollisuuksiensa ja mielensä mukaan.

Vaikka naisten asema näissäkin kahdessa uskonnossa on jossain määrin alisteinen miessukupuolelle, johtuen syntiinlankeemuksesta, niin heihin suhtaudutaan etenkin Apostolisessa Kristinuskossa yleisesti siten kuin fyysisesti heikompaan sukupuoleen tuleekin suhtautua, eikä tyttöjä pidetä poikia huonompina eikä vähäarvoisempina.

Tämä ilmenee jo liitekuvan tekstin alaosasta. Suomessa tytöt menestyvät poikia paremmin ylemmissä oppilaitoksissa, johtuen osin siitä, että he kehittyvät noin vuotta aiemmin kuin pojat, mutta kumpikin sukupuoli aloittaa opinnot saman ikäisinä. Jotta tuo epäsuhta saataisiin korjattua, pitäisi poikien aloittaa opinnot vuotta myöhemmin tyttöihin verraten.

Globaalista evankelioimisesta on tietenkin suurin hyöty siinä, että sen kautta annetaan kummallekin sukupuolelle mahdollisuus sielun pelastukseen ja mahdollistetaan heille pääsy ikuiseen elämään ikuisessa Kuningaskunnassa, taivaan kirkkaudessa. Sen arvo on äärettömän paljon suurempi kuin mikään maallinen tasa-arvo, oikeus, vapaus, menestys ja rikkaus!


TUKEKAAMME USKOLLISESTI KRISTILLISTÄ LÄHETYSTYÖTÄ!

Meillä kristityillä on usein perhe- ja sukutaustoistamme riippuen erilaisia näkemyksiä siitä, ketkä ja mitkä järjestöt mielestämme tekevät kaikkein arvokkainta ja opillisesti terveintä lähetystyötä. Valitkaamme sen vuoksi kannatuskohteiksemme mielestämme parhaat järjestöt ja
tukekaamme niitä uskollisesti rukouksin ja mahdollisuuksiemme mukaan varoillamme. Suosittelen monen eri järjestön tukemista samanaikaisesti!

On myös erittäin suuriarvoista, jos itse pystymme menemään lähetystyöhön vaikka vain lyhyeksi aikaa, mutta pidempiaikaiseen palvelustehtävään lähetyskentällä ei riitä pelkästään yleinen lähetyskäsky, vaan
 siihen pitää olla myös Adonai Yeshuan antama henkilökohtainen kutsu Pyhän Hengen kautta, muuten voi epäonnistua pahoin. 


LOPUKSI AIHEESEEN LIITTYVIÄ LAULUJA

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pohdintaa Sapattina 12.7.2024

Tutkielma Sapattina 3.2.2023

Pohdintaa sapattina, 16.8.2024