Pohdintaa Sapattina 28.7.2023




Useimmat taiteilijat olettavat Uuden Jerusalemin olevan kuution muotoinen. Uskon sen olevan neliöpohjainen kartio, jonka korkeus on sama kuin sen sivun pituus. Näen sen olevan saman kaltainen kuin jotkut pyramidit, pelkästään esteettisistä syistä. Mikäli uusi maapallokin pyörii, niin pyramidin muoto soveltuu siihenkin paremmin.

Ah, miten mahtava tulevaisuus meillä Korkeimman lunastamilla pyhillä onkaan!

Tuo Jesajan kirjan jae 65:17 kertoo todellakin
 taivaista monikkomuodossa, mikä tarkoittaa tätä ensimmäistä taivasta eli maan ilmakehää ja sen ympärillä olevaa tähtitaivasta eli avaruutta. UT:n mukaan paratiisi on kolmas taivas. 

Ilmestyskirjassa on jae 21:1 seuraavan sisältöinen: 
>>Minä näin uuden taivaan ja uuden maan, sillä ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa olivat kadonneet, eikä merta enää ole.<<
- Kopioimani taiteilijan kuva on sikäli erikoinen, että siinä näkyy suuria järviä, joiden olemassa olo on mahdollista myös uudessa maassa(?)


Saamme omaksemme ikuisen Kuningaskunnan

Adonai Yeshua lupasi sen meille jakeissa Matt. 25:31-34
>>
31 Mutta kun Ihmisen Poika tulee kirkkaudessaan ja kaikki enkelit hänen kanssaan, silloin hän istuu kirkkautensa valtaistuimelle. 32 Hänen eteensä kootaan kaikki kansat, ja hän erottaa toiset toisista, niinkuin paimen erottaa lampaat vuohista. 33 Hän asettaa lampaat oikealle puolelleen, mutta vuohet vasemmalle. 34 Silloin Kuningas sanoo oikealla puolellaan oleville: 'Tulkaa, minun Isäni siunatut, ja omistakaa se Kuningaskunta, mikä on ollut teille valmistettuna maailman perustamisesta asti.<<

Huomaamme kohdan loppuvirkkeestä, miten suunnitelmallista on ollut valittujen ihmisten pelastus! Se on kuulunut Luojamme suunnitelmaan jo ennen maailman perustamista ja siten myös jo ennen esivanhempiemme luomista.


Millainen tuo ikuinen Kuningaskunta on?

Danielin mukaan se on ikuinen Kuningaskunta, jossa on kuninkaana Ihmisen Poika eli Adonai Yeshua HaMashiach ja sen saavat omakseen hänen valitut pyhänsä. Dan. 7:18

UT:ssa meille kerrotaan siitä arvoituksellisesti seuraavaa: 1. Kor. 2:9-10
>>9. Mutta, 
niin kuin kirjoitettu on: "Mitä silmä ei ole nähnyt eikä korva kuullut, mikä ei ole ihmisen sydämeen noussut, minkä Elohim on valmistanut niille, jotka häntä rakastavat", 10. sen Elohim on meille ilmoittanut Henkensä kautta, sillä Henki tutkii kaiken, Elohimin syvyydetkin.<<

Luin 1970-luvulla kirjailija Mel Tarin kirjat "Kuin Väkevä tuulispää" ja "Niin kuin hiljainen tuulen humina", jotka kertovat valtavasta kristillisestä herätyksestä 1965-luvun paikkeilla Indonesiassa. Siellä tapahtui samoja parantamis- ja muitakin ihmeitä kuin varhaisapostolisena aikana.

Kolmas kirja "Näkyjä verhon takaa" kertoi kuinka pienet lapset Adullamin Orpokodissa olivat täyttyneet Pyhällä Hengellä ja he alkoivat puhua uusilla kielillä. Adonai Yeshuan käskystä ja Pyhän Hengen johdolla he matkustivat kylästä kylään Timorin saarella julistaen Hyvää Uutista (evankeliumia). Monia ihmeitä tapahtui ja monet sairaat paranivat. 

Matkan aikana heidät vietiin näyssä ylös, Pyhään Kaupunkiin ja he saivat syödä siellä herkkuja ja juoda mehua. 
He kertoivat, että
 lounaspöydässä kaikki esineet jopa lusikkaa myöten soivat Adonain ylistystä lakkaamatta! Heille näytettiin myös huone, jollainen on kaikilla lunastetuilla pyhillä siellä, kullakin oma yksityiskäyttöönsä.

Heidän erityistä huomiota kiinnitti se, että jokaisen huoneessa olevalla pöydällä oli iso Raamattu avoinna ja sen lehdet viuhkana. Huoneessa ei ole lamppua, vaan
Raamattu valaisee huoneen. Raamattu oli tarkka alkuperäisilmoitus Luojamme luomistöistä ja opetuksista, joita jokainen pyhä tutkistelee yksin siellä Pyhän Hengen opastuksella.


Noista kirjoista ei ole saatavana kuin ensimmäistä ja sitäkin vain englanniksi:

Like a Mighty Wind: Mel Tari, Cliff Dudley - Amazon.com




Millainen onkaan taivaallinen Jerusalem?

Ensinnäkin se on meidän ikuinen kotikaupunkimme, jossa meillä jokaisella on oma asunto. Uskon, että saamme itse valita oman maun mukaisen kalustuksen siihen ja hakea kalusteet taivaallisesta kalustetalosta. Olemmehan me yksilöitä sielläkin!

Ilmestyskirja kertoo paljon tuosta pyhien ikuisesta kaupungista. Esim. seuraava kuvaus koskee sitä: Ilm. 21:10-27

>>
10 Hän vei minut hengessä suurelle ja korkealle vuorelle ja näytti minulle pyhän kaupungin, Jerusalemin, joka laskeutui alas taivaasta Elohimin luota. 11 Siinä oli Elohimin kirkkaus. Sen hohto oli kaikkein kalleimman jalokiven kaltainen, niin kuin kristallinkirkas jaspiskivi.

12 Siinä oli suuri ja korkea muuri, jossa oli kaksitoista porttia ja porteilla kaksitoista enkeliä, ja niihin oli kirjoitettu nimiä. Ne ovat Israelin lasten kahdentoista sukukunnan nimet: 13 idässä kolme porttia ja pohjoisessa kolme porttia ja etelässä kolme porttia ja lännessä kolme porttia.

14 Kaupungin muurilla oli kaksitoista perustusta, ja niissä Karitsan kahdentoista apostolin kaksitoista nimeä. 15 Hänellä, joka minulle puhui, oli mittasauvana kultainen ruoko, mitatakseen kaupungin ja sen portit ja sen muurin. 

16 Kaupunki oli neliskulmainen, ja sen pituus oli yhtä suuri kuin sen leveys. Hän mittasi sillä ruovolla kaupungin: se oli kaksitoista tuhatta vakomittaa (2304 km). Sen pituus ja leveys ja korkeus olivat yhtä suuret.

17 Hän mittasi sen muurin: se oli sata neljäkymmentä neljä kyynärää (72 m), ihmismitan mukaan, joka on enkelin mitta. 18 Sen muuri oli rakennettu jaspiksesta, ja kaupunki oli puhdasta kultaa, puhtaan lasin kaltaista.

19 Kaupungin muurin perustukset olivat kaunistetut monenlaisilla arvokkailla jalokivillä: 
Ensimmäinen perustus oli jaspis, toinen safiiri, kolmas kalkedon, neljäs smaragdi, 20 viides sardonyks, kuudes sardion, seitsemäs krysoliitti, kahdeksas berylli, yhdeksäs topaasi, kymmenes krysoprasi, yhdestoista hyasintti, kahdestoista ametisti.
(kts. liitekuvaa alla)

21 Ne kaksitoista porttia olivat kaksitoista helmeä. Kukin portti oli yhdestä helmestä ja kaupungin katu oli puhdasta kultaa, ikään kuin läpikuultavaa lasia. 22 Mutta temppeliä minä en siinä nähnyt, sillä Yehowah Elohim, Kaikkivaltias, on sen temppeli, ja Karitsa.

23 Eikä kaupunki tarvitse valokseen aurinkoa eikä kuuta, sillä Elohimin kirkkaus valaisee sen, ja sen lamppu on Karitsa. 24 Kansat tulevat vaeltamaan sen valkeudessa ja maan kuninkaat vievät sinne kunniansa.

25 Eikä sen portteja suljeta päivällä ja yötä ei siellä ole. 26 Sinne viedään kansojen kunnia ja kalleudet. 27 Eikä sinne ole pääsevä mitään epäpyhää eikä ketään kauhistusten tekijää eikä valehtelijaa, vaan ainoastaan ne, joiden nimi on kirjoitettu Karitsan elämänkirjaan.<<

Kuten viimeisestä jakeesta (27) ilmenee, on sinne pääsyyn selkeät vaatimukset!



Kehotuksen sanoja meille kaikille

Pyhittäykäämme ja erottautukaamme kaikesta saastaisuudesta tekemällä parannuksen ja puhdistakaamme sielumme uskon kautta teurastetun Karitsan (Yeshua Messiaan) Golgatalla vuodattamassa pyhässä veressä, niin saamme uskon kautta pääsyn tuohon ihanaan ja vertaansa vailla olevaan kotikaupunkiimme!



Lopuksi aiheeseen sopivia lauluja

Me Laulamme Kirkkaudesta

Uusi taivas, uusi maa

Olen kuullut, on kaupunki tuolla


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pohdintaa Sapattina 12.7.2024

Tutkielma Sapattina 3.2.2023

Pohdintaa sapattina, 16.8.2024