Pohdintaa Sapattina 2.6.2023



Tänään on aiheenamme pohtia, mitä tarkoittaa:


Hengen yhteys Adonai Yeshuassa

Voidaksemme elää Hengen yhteydessä Vapahtajamme kanssa, pitää meidän olla uudesti syntyneitä hänen ikuisen sanansa ja Pyhän Hengen kautta. Tätä aihetta olen laajemmin käsitellyt jo kahdessa aiemmassa Sapattitutkielmassani, joten tutustu niihin tai ainakin tätä edeltäneeseen tutkielmaani.

Kun elämme Hengen yhteydessä Adonai Yeshuaan, niin seuraamme häntä ja pyrimme olemaan hänelle kaikessa kuuliaisia. Se johtaa meidät usein törmäykseen tämän maailman hengen vallassa elävien ja vaeltavien ihmisten kanssa? Tästä syystä on kirjoitettu, etteivät pelkurit peri taivasten Kuningaskuntaa. Ilm. 21:8

>>Mutta pelkurien ja epäuskoisten ja saastaisten ja murhaajien ja huorintekijäin ja velhojen ja epäjumalanpalvelijain ja kaikkien valhettelijain osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja tulikiveä palaa; tämä on toinen kuolema.<<

Miten sitten voimme tulla rohkeiksi joutuessamme jopa päivittäin elämään sellaisten ihmisten keskuudessa, jotka kaikin tavoin yrittävät painostaa meitä luopumaan uskosta ja seuraamasta Adonai Yeshuaa?


Tarvitset siihen hyviä neuvoja

Seuraavassa muutamia neuvoja oman kokemukseni perusteella, sillä olen ollut yli 50 vuotta uudestisyntyneenä kristittynä ja sinä aikana olen työskennellyt lukuisissa eri työpaikoissa, neljässä eri valtiossa:

- Muista, että olet töissä suorittaaksesi hyvin nimenomaan ne työtehtävät, joihin olet työhönottohaastattelussa lupautunut ja sitoutunut.
Sinua ei ole palkattu töihisi lähetyssaarnaajaksi (ellet satu olemaan jonkin lähetysjärjestön palkkaama).

- Jos joku kysyy sinulta muiden kuullen uskonvakaumuksestasi, niin
kyseessä voi olla viritetty ansa.
Vastaa hänelle lyhyesti, että olet vakaumuksellinen kristitty ja ehdota, että alatte keskustella syvällisemmin siitä kahden kesken joko lounastauolla tai työajan ulkopuolella. Voit pyytää hänet kahvilaan kanssasi.

Aloittaessasi opinnot jossakin oppilaitoksessa tai aloittaessasi työn uudessa työpaikassasi tai muuttaessasi uudelle paikkakunnalle uuteen asuntoon, rukoile Pyhää Henkeä osoittamaan sinulle kuka tai ketkä siellä ovat Korkeimman jo aikojen alusta alkaen edeltä säätämiä pelastukseen. 

- Kun hän osoittaa heidät, niin ala rukoilla säännöllisesti heidän puolestaan. Kun hän järjestää sinulle todistustilaisuudeen jollekin heistä, niin puhu vain sen verran, kuin Pyhä Henki kehoittaa. Kerro lisää seuraavalla kerralla, sillä ihmisten vastaanottokyky yhdellä kerralla hengellisten asioiden suhteen on rajoitettu.

- Länsimaissa
voit pitää rohkeasti Raamattua työpöydälläsi ja 
lisäksi jotain tarkoin harkittua ja työpaikkasi olemukseen sopivaa kristillistä julistetta työpöytäsi yläpuolella. Minulla on ollut sellainen työskennellessäni Suomessa ja Ruotsissa. Kyseiset julisteet ovat herättäneet toisissa uteliaisuutta, toisissa halveksimista ja joissakin vihaa. Jokaisessa julisteessa oli kaunis kuva ja valittu raamatunlause, kuten:

a) "
17 For our light affliction, which is for the moment, worketh for us more and more exceedingly an eternal weight of glory; 18 while we look not at the things which are seen, but at the things which are not seen: for the things which are seen are temporal; but the things which are not seen are eternal." 2. Kor. 4:18b
. (Tuohon aikaan 1979-82 työskentelin teknisissä kehitysprojekteissa eräässä suuressa lääkejätissä, yhtenä laitteena Transmission Electron Microscope'n 2. prototyyppi. Kyseessä oli 'noin 0,05 mm paksun kliinisen näytteen läpivalaisuperiaatteella toimiva Elektronimikroskooppi'. Sain harvinaisen hyvää palautetta uskosta osattomilta työtovereiltani, jotka kaikki osasivat englantia. Mutta eräs heistä inhosi ja halveksi minua uskoni vuoksi.) 

b) "Men åt alla som tog emot honom gav han rätten att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." Joh. 1:12
. (Tämä juliste oli työpöytäni yllä työskennellessäni Volvo PV:n (henkilöautotehtaan) pääkonttorissa, Göteborgissa 1985-90. Esimieheni ja eräät työtoverini arvostivat minua sen johdosta suuresti, mutta eräs nainen kiehui vihasta minua kohtaan.
. Myös uusi esimieheni vihasi minua uskoni vuoksi. Hän sanoi sen julkeasti ääneen kaikkien kuullen ja yritti antaa minulle potkut. Silloin eräs työkaverini samasta työryhmästä järjesti minulle paljon sitä paremman toimen konsulttina Volvo PV:n uusimman autotyypin (Volvo 850) tietokoneavusteisella suunnitteluosastolla, jonne myös edellinen esimieheni oli ylennetty.) 

c) 
"Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille jotka uskoivat hänen nimeensä." Joh. 1:12
. (Tämä juliste oli työpöytäni yllä työskennellessäni Turussa 1990-2007 Oy Dynoplast Ab:n muovitehtaan suunnittelukonttorissa. Useimmat esimieheni ja eräät työtoverini arvostivat minua sen johdosta suuresti. Jotkut esimiehistäni inhosivat minua ja yrittivät tekaistuilla valheilla savustaa minut ulos. He eivät onnistuneet siinä, vaan saivat itse potkut muutaman vuoden kuluessa.
. Työskentelyni siellä oli heidän vuokseen hyvin stressaavaa monen vuoden ajan. Siksi sain sydänongelmia: vuodon sydänläppään ja keuhkoveritulpan, mikä todettiin vasta sen mentyä ohitse. Näiden takia sain varhennetun eläkkeen 60-vuotiaana. Kaksi ekaa eläkeläisvuottani kului lähinnä fyysiseen toipumiseen.) 



Millaisia yhteyksiä meillä on ihmisiin?

- Perheenä meillä tulisi olla läheinen suhde perheemme jäseniin. Se voi olla osin vain fyysistä ja sielullista, jos kaikki perheen jäsenet eivät ole syntyneet uudesti ylhäältä. Parhaimmillaan se voi olla hengellistä yhteyttä ja se on suuri siunaus ja voimanlähde.

- Lähisukulaisiimme ja etenkin aikuisiin sisaruksiimme meillä voi olla samankaltainen suhde, vaikka he eivät olisi syntyneet uudesti ylhäältä. Tehtävänämme on kantaa heitä rukouksin ja pyrkiä johdattamaan heidät Adonai Yeshuan sisäiseen tuntemiseen.

- Mitä tulee ihmissuhteisiin opiskelu- ja työelämässä, on suhteemme melko toisenlaista, vaikka se saattaa olla varsin läheistäkin, etenkin jos asumme opiskeluaikana samassa asunnossa ja opiskelemme samalla luokalla samassa oppilaitoksessa. Voimme myös harrastaa työkavereittemme kanssa samoja harrastuksia vapaa-ajallamme.

- Kotiseurakuntayhteys on kaikkein rikkain ihmissuhteen ja yhteyden muoto, jos kaikki jäsenet ovat syntyneet uudesti ylhäältä. Sellaiseksi Luojamme on sen myös ikuisissa aivoituksissaan suunnitellut. Juuri siksi Paholainen hyökkää kaikkein raivokkaimmin juuri tätä yhteyttä vastaan! Meidän tulee taistella Pyhän Hengen asein häntä vastaan!


Yleisohje koskien yhteyttämme lähimmäisiin

Paavalin monipuolinen ohje roomalaisille sopii mainiosti meillekin. Room. 12:17-21

>>
17 Älkää kenellekään pahaa pahalla kostako. Ahkeroikaa sitä, mikä on hyvää kaikkien ihmisten edessä. 18 Jos mahdollista on ja mikäli teistä riippuu, eläkää rauhassa kaikkien ihmisten kanssa.

19 Älkää itse kostako, rakkaani, vaan antakaa sijaa Elohimin vihalle, sillä kirjoitettu on: "Minun on kosto, minä olen maksava, sanoo Yehowah". 20 Vaan "jos vihamiehelläsi on nälkä, ruoki häntä, jos hänellä on jano, juota häntä, sillä näin tehden sinä kokoat tulisia hiiliä *) hänen päänsä päälle".

21 Älä anna pahan itseäsi voittaa, vaan voita sinä paha hyvällä.
<<

*) Koota tulisia hiiliä
oli ystävällinen teko siihen aikaan, jolloin tulen teko oli vaikeaa. Tällä teolla ei ollut mitään taka-ajatusta, vaan se oli aito rakkaudenteko.


Lopuksi aiheeseen sopivia lauluja

Ystävyys

Juudan Leijona

Jumala hyvä on
https://www.youtube.com/watch?v=bzz7xFuNN9M


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pohdintaa Sapattina 12.7.2024

Tutkielma Sapattina 3.2.2023

Pohdintaa sapattina, 16.8.2024