Tutkielma Sapattina 3.3.2023

 

Sain innoituksen tähän tutkielmaan Jobin kirjan jakeesta, jossa Yehowah kysyi Jobilta seuraavaa (Job. 38:33) :
"Tunnetko taivaan lait, tai sinäkö säädät, miten se maata vallitsee?"

Jakeesta käy ilmi se, että 'taivaan lait' vallitsevat sitä, mitä maan päällä tapahtuu. Vaikeutena on se, että osaammeko tulkita 'taivaan lakeja' oikein?


Merkit auringossa, kuussa ja tähdissä

Adonai Yeshua profetoi lopun ajoista: "Ja on oleva merkit auringossa, kuussa ja tähdissä...". Luuk. 21:25-27. Samalla hän puhui myös 'Ihmisen Pojan merkistä' jakeessa Matt. 24:30, joka näkyy silloin taivaalla: "Ja silloin Ihmisen Pojan merkki näkyy taivaalla, ja silloin kaikki maan sukukunnat parkuvat; ja he näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suurella voimalla ja kirkkaudella."

Kuten lukija muistaa, itäisillä mailla näkyi taivaalla tähti Vapahtajamme ihmiseksi syntymisen merkkinä ja sen perusteella itämaan tietäjät ymmärsivät Israelille luvatun Messiaan syntymisen silloin toteutuvan.

Kyseinen tähti oli erikoinen, koska se liikkui tietäjien edellä ja pysähtyi Betlehemissä sen majan ylle, missä Yeshua HaMashiach silloin oli. Se ei siis voinut olla joidenkin aurinkoa kiertävien planeettojen konjunktio, koska ne eivät liiku sillä tavoin.

Silloin kun tietäjät havaitsivat uuden tähden, oli (Stellarium tähtienkatseluohjelman mukaan) vuonna 6 eaa syys-lokakuun vaihteessa havaittavissa täydellinen konjunktio kuningasplaneetta Jupiterin ja Israelin kansan tunnusplaneetta Saturnuksen välillä Kalojen tähtikuviossa.

Muinoin on Kalojen tähtikuviota ja Saturnus planeettaa pidetty Israelin tunnuksina. Siitä voitaisiin päätellä, miksi itämaan tietäjät osasivat yhdistää uuden tähden viittaavan juuri Israelille luvattuun Messiaaseen, vaikka tuo konjunktio ei heidän edellään kulkenutkaan, vaan se oli jokin muu, tähden kaltainen valoilmiö.

Mainittakoon, että muinoin myös aurinkokuntamme planeettoja kutsuttiin tähdiksi, koska ne näyttivät samanlaisilta kuin oikeat auringon kaltaiset tähdet heijastaessaan auringon valoa. Niistä on hyvänä esimerkkinä maan päältä katsottuna kaikkein kirkkain planeetta, Aamutähti eli Venus. Adonai Yeshua sanoo Ilmestyskirjan lopussa (Ilm. 22:16) itsestään näin:
Minä, Yeshua, lähetin enkelini todistamaan näitä teille seurakunnissa. Minä olen Daavidin juurivesa ja hänen suvustansa, se kirkas kointähti."

Siksi juuri Venuksen konjunktiot kuningasplaneetaksi nimitetyn Jupiterin kanssa ovat mielenkiintoisia myös lähitulevaisuudessa.

Toistan vielä: Sain innoituksen tähän tutkielmaan Jobin kirjan jakeesta, jossa Yehowah kysyi Jobilta seuraavaa (Job. 38:33) :
"Tunnetko taivaan lait, tai sinäkö säädät, miten se maata vallitsee?"

Jakeesta käy ilmi se, että 'taivaan lait' vallitsevat sitä, mitä maan päällä tapahtuu. Vaikeutena on, että osaammeko tulkita 'taivaan lakeja' oikein.

Edellisestä johtaen muistutan jakeista 1.Moos.1:14-16
"14. Ja Elohim sanoi: "Tulkoot valot taivaanvahvuuteen erottamaan päivää yöstä, ja olkoot ne merkkeinä osoittamassa aikoja, päiviä ja vuosia,
15. ja olkoot valoina taivaanvahvuudella paistamassa maan päälle". Ja tapahtui niin:
16. Elohim teki kaksi suurta valoa, suuremman valon hallitsemaan päivää ja pienemmän valon hallitsemaan yötä, sekä tähdet."


Siis myös Venus, Jupiter, Saturnus ja Mars ovat taivaanvahvuudessa (avaruudessa) merkkeinä osoittamassa aikoja ja tapahtumia maan päällä.

Mainitsen täydennyksenä:

Aina kun Raamattu puhuu symbolisesti Aamutähdestä, se viittaa planeetta Venukseen. Luciferia verrattiin myös Venukseen. Toisin kuin Lucifer, Yeshua sanoi itse olevansa "Se KIRKAS Aamutähti".

Luciferin sanotaan olleen "Aamutähti, aamuruskon poika". Se tarkoittaa: hän ei ollut "KIRKAS Aamutähti."

Aurinko, jonka jotkut uskovat virheellisesti tarkoittavan Adonai Yeshuaa, on symbolisesti YHWH Elohim, jonka ympärillä koko aurinkokuntamme pyörii ja joka on antanut ikuisen elämän myös Adonai Yeshualle. Siksi aurinko on symboli Adonai Yeshuan isästä.

Adonai Yeshuan Isä on suurempi kuin kaikki muut ja hänen tahdostaan kaikki on olemassa ja on luotua. Siksi hän, Yeshua, myös symbolisesti 'pyörii' Isän ympärillä suorittaessaan Melkisedekin järjestyksen mukaista palvelusta ylimmäisenä pappina, rukoillen alati puolestamme ja anoen Isän suosiota meille hänen valituilleen Kaikkein Pyhimmässä, YHWH Elohimin edessä sisimmissä, muuttumattomassa ja ikuisessa taivaassa.


Seuraavassa planeettojen kohtaamisista

Katselin Stellarium-webistä lähitulevaisuudessa tapahtuvia planeettojen konjunktioita ja liitän ne tähän alle. Lisäksi kerron kunkin kuvan alla, mistä niissä on kyse.



Kirkas Aamutähti, Venus, on 2027-08-26 konjunktiossa Jupiterin kanssa Leijonan tähdistössä, jossa myös Aurinko silloin sijaitsee. Yeshuaa on kutsuttu myös Juudan Leijonaksi. Siksi tämä merkki taivaalla voi olla ennusmerkkinä joko morsius-seurakunnan ylösotosta tai Adonai Yeshuan paluusta takaisin Öljymäelle, Jerusalemiin hallitsemaan kaikkia kansoja. Lähitulevaisuus näyttää onko se merkkinä siitä(?)

- - -


Samalla päivämäärällä näkyy taivaalla myös planeetta Mars, joka sijaitsee Neitsyen tähdistössä. Muinaisessa roomalaisessa uskonnossa ja mytologiassa Mars oli sodan jumala. Neitsyen tähdistö viittaa myös Israeliin, sillä Yehowah Elohim on kutsunut Israelia Tanakhissa nimellä 'Neitsyt Israel' ja Vapahtajamme syntyi ihmiseksi Juudan sukuun kuuluvasta neitsyt Mariasta. Tämä saattaa viitata siihen, että Israel joutuu sodan kohteeksi, kuten profeetta Sakarja on profetoinut luvuissa 12-14 (?)

- - -


Noin vuotta myöhemmin 2028-11-09 Israelin tunnusplaneetta Venus ja kuningasplaneetta Jupiter ovat taas konjunktiossa Neitsyen tähtikuviossa. Kuten edellä mainitsin, ovat Venus ja Neitsyen tähtikuvio Israelin kansan tunnusmerkkejä. Koska Jupiter edustaa kuninkuutta, on se myös Israelin tunnusplaneetta sen vuoksi, että Yeshua HaMashiach, Juudan Leijona, on nimeltään ja muutenkin Kuningasten Kuningas. Kenties tämä viittaa siihen, että Israel saa kuninkuuden ja saa hallita Uuden Liiton pyhien kanssa maan kansoja Danielin profetian mukaisesti: Dan. 7:27
"Ja valtakunta ja valta ja valtakuntien voima kaiken taivaan alla annetaan Korkeimman pyhien kansalle. Hänen valtakuntansa on iankaikkinen valtakunta, ja kaikki vallat palvelevat häntä ja ovat hänelle alamaiset."

- - -



Tämä viimeinen kuvakaappaus esittää aikaa tasan 10 vuotta ensimmäisestä kuvasta. Israelin tunnusplaneetta Saturnus sijaitsee yhdessä auringon kanssa Leijonan tähtikuviossa. Se saattaa merkitä sitä, että silloin alkaa viimeistään 1000-vuotinen Kuningaskunta maan päällä? Joka silloin täällä elää, saa tietää mitä se merkitsee.

- - -

En ole profeetta, joten nämä tutkielmani ovat vain tulevaisuuden visioita, jotka saattavat toteutua osin, tai kokonaan tai ei lainkaan.

On silti mielenkiintoista pyrkiä Raamatun avulla löytämään kiinnekohtia nykyiseen sekavaan aikakauteen, jossa Venäjän diktaattori uhkaa käyttää ydinaseitaan, jos Nato antaa sellaiset aseet Ukrainalle, joiden avulla Venäjän armeija liittolaisineen lopulta pakotetaan poistumaan Ukrainasta. Ydinaseilla uhkailu osoittaa millaisen pimeyden hengen vallassa Putin liittolaisineen on.

Seuraavat laulut liittyvät aiheeseen:

Korban - Kointähti kirkas

- - -

PS. Helpointa on käyttää ilmaista Stellarium-softaa ilman latausta, linkistä:

Mitä ajatuksia tämä tuekielmani sinussa herättää?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pohdintaa Sapattina 12.7.2024

Tutkielma Sapattina 3.2.2023

Pohdintaa sapattina, 16.8.2024