Tutkielma Sapattina 24.3.2023

 
Shabat Shalom!

  Pohdimme Raamatun valossa mistä suuret muutokset maailmassamme saavat alkunsa. Kuka niistä ensisijaisesti päättää ja miten me voimme vaikuttaa niihin?


  Ylin kuva esittää Elämän kaidan Tien Ikuiseen Taivaaseen, jossa on YHWH:n ja Adonai Yeshuan valtaistuin. Muita taivaita emme voi nähdä luonnollisin silmin, ellei meille anneta siihen erikseen näkökykyä, kuten apostoli Johannekselle annettiin.

  Hän kykeni näkemään myös muihin taivaisiin Pyhän Hengen vaikutuksesta ja sai nähdä myös tulevaisuudessa tuleviin suuriin tapahtumiin, joista on Ikuisessa Taivaassa edeltä päätetty YHWH:n ikuisen viisauden perusteella. Olen saanut kerran nähdä välähdyksen omaisesti yhdestä 'taivasten taivaasta' ja joukon sotaenkeleistä siellä.

  Keskimmäinen kuva esittää näkyvää taivasta eli avaruutta, joka on valtavan suuri ja valtaosin meiltä piilossa ja sen valtavasta koosta johtuen sitä on tutkittu vain vähän.

  Alin kuva esittää kotiplaneettaamme, joka on tiettävästi tämän Linnunrata galaksin kaunein ja myös ainoa planeetta, jossa tiedetään asuvan älyllisiä olentoja, ihmisiä.


Miksi taivaassa ja maan päällä soditaan?

Luemme jakeet: Jes. 24:5-6 ja 19-23. Huomaamme jakeesta 21, että se mikä maan asukkaita kohtaa, johtuu mitä ilmeisimmin siitä, mitä 'korkeuden sotajoukko' on aiheuttanut tapahtuvaksi maan päällä. 

>>5 Maa on saastunut asukkaittensa alla, sillä he ovat rikkoneet lait, muuttaneet käskyt, hyljänneet ikuisen liiton. 6 Sen tähden kirous kalvaa maata, ja sen asukkaat syystänsä kärsivät; sen tähden maan asukkaat kuumuudesta korventuvat, ja vähän jää ihmisiä jäljelle...

19 Maa murskaksi musertuu, maa halkee ja hajoaa, maa horjuu ja huojuu. 20 Maa hoippuu ja hoipertelee niin kuin juopunut, huojuu niinkuin lehvämaja. Raskaana painaa sitä sen rikkomus, se kaatuu eikä enää nouse.

21 Sinä päivänä Herra kostaa korkeuden sotajoukolle korkeudessa ja maan kuninkaille maan päällä. 
22 Heidät kootaan sidottuina vankikuoppaan ja suljetaan vankeuteen; pitkän ajan kuluttua heitä etsiskellään. 23 Ja kuu punastuu, ja aurinko häpeää, sillä Herra Sebaot on kuningas Siionin vuorella ja Jerusalemissa, ja hänen vanhintensa edessä loistaa kirkkaus.<<

Sodat johtuvat kapinasta Luojaa vastaan. Kapinointia on taivaissa ja lisäksi Paholaisen ja hänen enkeleittensä yllytyksestä tyhmiin ihmisiin myös maan päällä.

Perustelen tämän sillä, mitä apostoli Paavali opettaa meille Ef. 6:10-18

>>
10 Lopuksi, vahvistukaa Adonaissa ja hänen väkevyytensä voimassa. 11 Pukekaa yllenne Elohimin koko sota-asu, voidaksenne kestää Perkeleen kavalat juonet. 12 Sillä meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa.

13 Sen tähden ottakaa päällenne Elohimin koko sota-asu, voidaksenne pahana päivänä tehdä vastarintaa ja kaikki suoritettuanne pysyä pystyssä. 
14 Seisokaa siis kupeet totuuteen vyötettyinä, ja olkoon pukunanne vanhurskauden haarniska, 15 ja kenkinä jaloissanne alttius rauhan evankeliumille.

16 Kaikessa ottakaa uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa kaikki pahan palavat nuolet,

17 ja ottakaa vastaan pelastuksen kypärä ja Hengen miekka, joka on Elohimin sana. 
18 Tehkää tämä kaikella rukouksella ja anomisella, rukoillen joka aika Hengessä ja sitä varten valvoen kaikessa kestäväisyydessä ja anomisessa kaikkien pyhien puolesta;<<

Pahuuden henkiolennoilla tarkoitetaan Paholaista ja hänen enkeleitään, joiden tavoitteena on alusta asti ollut ihmiskunnan tuhoaminen. He ovat valitettavan hyvin onnistuneet tavoitteessaan, mikä ilmenee edellä luetusta jakeesta
Jes. 24:5 "
Maa on saastunut asukkaittensa alla, sillä he ovat rikkoneet lait, muuttaneet käskyt, hyljänneet ikuisen liiton.<<

Kuten kävi Nooan aikana, samoin on käyvä viimeisenä lopun aikana jakeen
Jes. 24:6 mukaan "...ja vähän jää ihmisiä jäljelle."<<



Miten me Yeshuan omat voimme auttaa muita?

Adonai Yeshua on kutsunut meidät olemaan valona ja suolana tämän langenneen maailman ihmisten keskuudessa. Meidät on kutsuttu elämään Luojalle pyhitettyä elämää niin, että se myös näkyy ulospäin ja tekemään rakkauden tekoja avun tarpeessa olevien lähimmäistemme auttamiseksi.

Kaikkein tärkein tehtävämme on julistaa Ikuista Pelastussanomaa ylösnousseesta Vapahtajastamme, joka on sovittanut syntimme ja on voimallinen muuttamaan uudeksi hengelliseksi luomukseksi jokaisen ihmisen, joka hänen luokseen tulee nöyränä ja syntejään katuvana.  Näin hän itse vakuuttaa meille: Joh. 6:37

>>
Kaikki, minkä Isä antaa minulle, tulee minun luokseni; ja sitä, joka minun luokseni tulee, minä en heitä ulos.<<

Saamme tulla uskoen hänen luokseen ja anoa häneltä, että hän puhdistaa meidät synneistämme ja luo meidät uudeksi hengelliseksi luomukseksi, jolla on valta, oikeus ja kyky periä ikuinen asunto taivaan kirkkaudessa.


Kilvoittelu pyhityselämässä on välttämätöntä!
 

Tulemista Adonai Yeshuan luo tulee seurata jatkuva pyhittäytyminen sisäisen olemuksemme ja ulkonaisen vaelluksemme alueella ja uskon kuuliaisuus. Pyhä Henki auttaa meitä siinä ja muistuttaa meitä kaikesta, mitä Adonai Yeshua on opettanut. Muuten ei voi toteutua seuraava jae elämässämme ja me eksymme pois Totuudesta!
Ole hyvä ja lue tarkoin Tiit. 2:11-14 (Huomioi eritoten jae 14!)  

>>
11 Sillä Elohimin armo on ilmestynyt pelastukseksi kaikille ihmisille 12 ja kasvattaa meitä, että me, hyljäten jumalattomuuden ja maailmalliset himot, eläisimme siveästi ja vanhurskaasti ja jumalisesti nykyisessä maailmanajassa, 13 odottaessamme autuaallisen toivon täyttymistä ja suuren Elohimin ja Vapahtajamme HaMashiach Yeshuan kirkkauden ilmestymistä, 14 hänen, joka antoi itsensä meidän edestämme lunastaakseen meidät kaikesta laittomuudesta ja puhdistaakseen itselleen omaisuudeksi kansan, joka hyviä tekoja ahkeroitsee.<<


Lopuksi aiheeseen sopivia lauluja:

Täällä kuljen niin kuin vieras, Herman Blomerus

Oi kulkija janoavainen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pohdintaa Sapattina 12.7.2024

Tutkielma Sapattina 3.2.2023

Pohdintaa sapattina, 16.8.2024