Tutkielma Sapattina 10.3.2023






Johdanto

Viime Sapattina syvennyin tutkimaan aihetta, johon olin jo alustavasti paneutunut noin 7 vuotta sitten. Löysin sen muistiinpanot arkistostani ikäänkuin sattumalta ja koin hengessäni, että silloin oli aika paneutua aiheeseen lähemmin. Niin myös tein. 


Muita suuria merkkejä taivaassa

Kyseinen aihe jäi edelleen mieleeni ja kun rukoilin uutta aihetta tälle Sapatille, niin mieleeni tuli tuon aiheen
 täydennykseksi Ilmestyskirjasta jakeet Ilm. 12:1-6

>>1 Taivaassa näkyi suuri tunnusmerkki: nainen pukunaan aurinko, kuu jalkojensa alla, ja 
seppeleenä päässään kaksitoista tähteä.

2 Hän oli raskaana ja huusi synnytyskivuissaan, ja hänen oli tuskallista synnyttää.

3 Toinenkin tunnusmerkki näkyi taivaassa: suuri tulipunainen lohikäärme, jolla oli seitsemän päätä ja kymmenen sarvea ja päissä seitsemän kruunua.

4 Sen pyrstö pyyhkäisi pois kolmannen osan taivaan tähtiä ja heitti ne maan päälle. Lohikäärme seisoi synnyttämäisillään olevan naisen edessä nielaistakseen hänen lapsensa, kun hän sen synnyttäisi.

5 Nainen synnytti poikalapsen, joka on paimentava kaikkia kansoja rautaisella sauvalla. Hänen lapsensa temmattiin Elohimin luo ja hänen valtaistuimensa luo.

6 Nainen pakeni erämaahan, jossa hänellä oli Elohimin valmistama paikka, että häntä ruokittaisiin siellä tuhat kaksisataa kuusikymmentä (1260) päivää.<<

Tämä Raamatun kohta on yksi kaikkein vaikeimmin edes likipitäen ajoitettavia. Siksi sille on annettu useita erilaisia selityksiä viime vuosina. Seuraavassa kerron kuitenkin pääpiirteet siitä, miten itse kohdan ymmärrän, vaikka ymmärrykseni on vajavaista kuten kaikilla ihmisillä. Adonai Yeshua minua tässäkin tutkielmassa auttakoon! Amen!



Tutkielmaan liittyy seuraava kuva:


Näemme kuvassa vasemmalla tähtikuvion nimeltä Virgo eli neitsyt, jota tässä yhteydessä kutsumme naiseksi, johon viitataan Ilmestyskirjan luvussa 12. Lisäksi näemme auringon kiinni hänen hameessaan ja Kuun sijaitsevan hänen jalkojensa tasalla, ikään kuin hänen jalkojensa alla. Tämä tähtitaivaan merkki toteuttaa osin alla olevan kohdan Ilm. 12:1-6 profetian.

En tiedä, onko kyseessä juuri tuo pvm 2026-10-13, johon mainittu profetia viittaa. Se voi olla ennusmerkki siitä. Tuo tapahtuma on yhä edessä ja monet aikain merkit kertovat ajan olevan lähellä. Jonkin viiveen jälkeen se varmasti toteutuu myös maan päällä. Valittujen ylösotto tapahtuu kuitenkin vasta sitten, kun pakanataustaisten pelastukseen valittujen täysi lukumäärä on ensin tullut sisälle pelastuksen arkkiin, Adonai Yeshuan omiksi.



Seuraavaksi käymme läpi jakeet Ilm. 12:1-6   


>>1 Taivaassa näkyi suuri tunnusmerkki: nainen pukunaan aurinko, kuu jalkojensa alla, ja seppeleenä päässään kaksitoista tähteä.<<

- T
unnusmerkki näkyi siis taivaassa, eikä avaruudessa, kuten moni virheellisesti olettaa. Perustelen sen sillä, että jakeessa 3 olevaa tunnusmerkkiä ei ole olemassa avaruudessa, koska sillä kerrotaan olevan seitsemän (7) päätä jne...

- On kuitenkin mahdollista, kuten Betlehemin tähden tapauksessa, että myös avaruudessa tullaan näkemään Auringon, tähtikuvion 'Neitsyt' ja Kuun sijainnista tunnusmerkki siitä, mitä ihmissilmille näkymättömässä taivaassa on tapahtumassa.

- Aurinko viittaa tässä yhteydessä Pyhän Hengen, eli Adonai Yeshuan Hengen voiteluun, sillä UT:ssa on kehotus:
(Room. 13:14) "...
pukekaa päällenne Adonai Yeshua HaMashiach..." ja (Ef. 5:18) "Täyttykää Hengellä!"

- Kuu naisen jalkojen alla merkitsee naisen vapautumista täysin Mooseksen Lain vaatimuksista mitä vanhurskautumiseen tulee ja siirtymistä Elämän Hengen Lain alle HaMashiach Yeshuassa. (Room. 8:1-4) Kyse on siirtymisestä Vanhasta Liitosta Uuteen Liittoon. Mooseksen Laki on siis johdattanut pelastukseen valitut Pelastajansa luo ja näihin Korkeimman valittuihin kuuluu ihmisiä Israelista ja muistakin kansoista.

- Kyse ei tässä ole Mooseksen Lain ja profeettojen Kirjoitusten mitätöimisestä, vaan edelleen esim. 10 käskyä ovat voimassa ja niitä tulee opettaa pyhien seurakunnissa, kuten Adonai Yeshuan opetus jakeissa Matt. 5:17-20 edellyttää.

- Apostoli Paavali sanoi Mooseksen Lain kirkkaudesta verrattuna Uuden Liiton kirkkauteen: "Sillä se, millä ennen oli kirkkaus, on tämän rinnalla kirkkautta vailla, tämän ylenpalttisen kirkkauden tähden." (2. Kor. 3:10)

- Ne kaksitoista (12) tähteä seppeleenä naisen päässä viittaavat varhaisapostolisiin opetuksiin, jotka olemme 
Pyhän Hengen opastamina saaneet Adonai Yeshuan alussa valitsemilta apostoleilta, joille hän antoi lähetyskäskyn. Paavalin hän erikseen valitsi Pakanoiden apostoliksi. 


>>2 Hän oli raskaana ja huusi synnytyskivuissaan, ja hänen oli tuskallista synnyttää.<<

- Tässä kerrotaan, miten äärimmäisen vaikeaa tulee olemaan Korkeimman valittujen johdatus pimeydestä ja synnin vallasta Adonai Yeshuan ihmeelliseen valkeuteen lopun aikana, jolloin Saatana enkeleineen tulee tekemään kaikkensa estääkseen sen!

- Uskon meidän elävän parhaillaan juuri tuollaisessa ajassa. Perustelen sen sillä, että jakeessa Ilm. 12:3 oleva tunnsmerkki on jo selvästi muotoutumassa kansojen keskuudessa.



>>3 Toinenkin tunnusmerkki näkyi taivaassa: suuri tulipunainen lohikäärme, jolla oli seitsemän päätä ja kymmenen sarvea ja päissä seitsemän kruunua.<<

- Kuten edellä mainitsin jakeen Ilm. 12:1 yhteydessä, me emme näe tällaista tunnusmerkkiä avaruudessa, mutta sen vaikutuksen ja seurauksen näemme jo nyt maan päällä, kansojen keskuudessa. Lohikäärmeen väri viittaa sen verenhimoon.

- Seitsemän päätä kuvaa sen suurta viisautta, kymmenen sarvea suurta voimaa ja päissä olevat seitsemän kruunua kuninkaallista valtaa.

- Lohikäärme tulee ottamaan kaksi eri muotoa maan päällä eri aikakausina jakeiden Ilm. 13:1-10 mukaan: ensin Petona nro 1, joka nousee merestä (kansojen keskuudesta) ja sitten Petona nro 2, joista on kuvaus jakeissa Ilm. 13:11-18. Emme tässä yhteydessä syvenny niihin enempää. 


>>4 Sen pyrstö pyyhkäisi pois kolmannen osan taivaan tähtiä ja heitti ne maan päälle. Lohikäärme seisoi synnyttämäisillään olevan naisen edessä nielaistakseen hänen lapsensa, kun hän sen synnyttäisi.<<

- Kolmas osa taivaan tähtiä tarkoittaa Saatanan langettamia enkeleitä, joista mainitaan jakeessa Ilm. 12:9 (Lue liitekuvasta). Myös Lohikäärme itse tuli maan päälle tarkoituksenaan tuhota kaikki naisen synnyttämät Uuden Liiton pyhät heti, kun he ovat saaneet syntyä uudesti ylhäältä ja täyttyä Pyhällä Hengellä.

- Tiedän tämän omasta kokemuksesta, sillä kun olin saanut ensi kerran täyttyä Pyhällä Hengellä 31.8.1972, yritti Saatana pakottaa minut jo seuraavana päivänä kiroamaan Pyhän Hengen. Hengen korvani näet avattiin ja kuulin miten hän huusi ja raivosi työpaikallani. Ketään ihmistä ei ollut lähellä, vaan kuulin hänen raivoavan edessäni.

- Rukoilin apua Pyhältä Hengeltä ja hän auttoi minua, otti Saatanan kiinni ja heitti hänet kaaressa kauas pois luotani. Kuulin, miten Saatana vielä silloin, kun hänet paiskattiin pois, toisti edelleen sanoja "Kiroa Pyhä Henki jne.", kunnes hän oli jo niin kaukana, ettei hänen äänensä enää kuulunut. Se oli kauhea kokemus!


>>5 Nainen synnytti poikalapsen, joka on paimentava kaikkia kansoja rautaisella sauvalla. Hänen lapsensa temmattiin Elohimin luo ja hänen valtaistuimensa luo.<<

- Tässä ei ole kyse Adonai Yeshuasta, sillä häntä ei temmattu heti syntymänsä jälkeen Elohimin luo. Hän suoritti saamansa lunastustyön maan päällä uhrikaritsana, kuoli Golgatan ristille, astui alas Tuonelaan, nousi 3. päivänä kuolleista ja sai kaiken vallan taivaassa ja maan päällä.

- Tässä on kyse seuraavasta Korkeimman valittujen joukosta Adonai Yeshuan sanojen mukaan: 
Ilm. 2:26-28 "26 Ja joka voittaa ja loppuun asti ottaa minun teoistani vaarin, sille minä annan vallan hallita pakanoita, 27 ja hän on kaitseva heitä rautaisella valtikalla, niinkuin saviastiat heidät särjetään - niinkuin minäkin sen vallan Isältäni sain - 28 ja minä annan hänelle kointähden." 

Israelilaisista uuden Liiton pyhistä on mainittu erikseen: Luuk. 22:30
"...
te saatte syödä ja juoda minun pöydässäni minun valtakunnassani ja istua valtaistuimilla ja tuomita Israelin kahtatoista sukukuntaa."

- Uskon, että aivan lopun aikana tapahtuu ns. 'viisaiden morsiusneitojen' ylösotto, ennen sitä jolloin Lohikäärme enkeleineen heitetään taivaasta alas maan päälle. Vain ne Korkeimman pyhät temmataan Elohimin luo, jotka ovat siihen valmiina. Muut jäävät tänne maan päälle.


>>6 Nainen pakeni erämaahan, jossa hänellä oli Elohimin valmistama paikka, että häntä ruokittaisiin siellä tuhat kaksisataa kuusikymmentä (1260) päivää.<< Siis 42 kk eli 3,5 v.

- Nainen tarkoittaa maan päällä olevaa universaalia Adonai Yeshuan seurakuntaa, jonka jäsenet eivät olleet valmiina ylösottoon. He olivat ns. 'tyhmiä morsiusneitoja', joilla ei ollut öljyä astiassassaan. Se merkitsee sitä, että heillä ei ollut Pyhän Hengen voitelua. He harjoittivat uskoaan vain 'muiden voitelun avulla'.

- Tästä on tarkempi kuvaus jakeissa Matt. 25:1-13

>>1 "Silloin on taivasten kuningaskunta oleva kymmenen neitsyen kaltainen, jotka ottivat lamppunsa ja lähtivät ylkää vastaan. 2 Mutta viisi heistä oli tyhmää ja viisi ymmärtäväistä. 3 Tyhmät ottivat lamppunsa, mutta eivät ottaneet öljyä mukaansa.
4 Mutta ymmärtäväiset ottivat öljyä astioihinsa ynnä lamppunsa.

5 Yljän viipyessä tuli heille kaikille uni, ja he nukkuivat. 
6 Mutta yösydännä kuului huuto: 'Katso, ylkä tulee! Menkää häntä vastaan.' 7 Silloin kaikki nämä neitsyet nousivat ja laittoivat lamppunsa kuntoon. 8 Ja tyhmät sanoivat ymmärtäväisille: 'Antakaa meille öljyänne, sillä meidän lamppumme sammuvat'.

9 Mutta ymmärtäväiset vastasivat ja sanoivat:
'Emme voi, se ei riitä meille ja teille. Menkää ennemmin myyjien luo ostamaan itsellenne.' 10 Mutta heidän lähdettyään ostamaan ylkä tuli; ja ne, jotka olivat valmiit, menivät hänen kanssansa häihin, ja ovi suljettiin.

11 Myöhemmin toisetkin neitsyet tulivat ja sanoivat:
'Adonai, Adonai, avaa meille!'
12 Mutta hän vastasi ja sanoi: 'Totisesti minä sanon teille: minä en tunne teitä'.
13 Valvokaa siis, sillä ette tiedä päivää ettekä hetkeä.<< 


- Naista, joka synnyttää 'poikalapsen' - mikä tarkoittaa myös Israelin kansaa - ei kuitenkaan hylätä, vaan häntä varjellaan ja ruokitaan
 42 kuukautta maan päällä olevassa turvapaikassa, jolloin Lohikäärme saa Petona hallita kaikkia muita ihmisiä maan päällä. Silloin marttyyrien lukumäärä tulee täyttymään. Moni marttyyreistä on niitä 
tyhmiä neitsyitä/morsiusneitoja. 

- Vaikuttaa siltä, että valittujen ylösotto eli tempaus Elohimin luo tapahtuu jo 42 kk eli 3,5 vuotta ennen kuin Lohikäärme heitetään maan päälle. Näin siksi, että juutalaiset häät kestivät muinoin kokonaisen viikon, mikä profetiassa merkitsee 7 vuoden pituista aikaa, päivä vuodeksi luettuna. 


Toistan lopuksi Adonai Yeshuan kehotuksen:
Valvokaa siis, sillä ette tiedä päivää ettekä hetkeä!

- - -

Aiheeseen liittyviä lauluja:

Lähde erämaassa (Juhani Eriksson)

Mä tiedän Herran, Asanna, san.säv. Seija Lehtonen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pohdintaa Sapattina 12.7.2024

Tutkielma Sapattina 3.2.2023

Pohdintaa sapattina, 16.8.2024