Tutkielma Sapattina 24.2.2023




Shabat Shalom, ystäväni!

Elämme aikakaudessa, jossa vainot lisääntyvät kaikkia aidosti HaMashiach Yeshuaan uskovia kohtaan. Siksi Pyhä Henki kehoittaa meitä suureen varovaisuuteen ystävien ja jopa
 lähiomaistemme kanssa keskustellessamme.

Virsi 363 Kuin mainen kulta puhdistuu

https://www.youtube.com/watch?v=ToNEaQPPZ24

Jumalan rakkaus - Kuusankosken kirkon nuorisokuoro
https://www.youtube.com/watch?v=kyVgQtSQ6-8

Luoksesi Herra saan tulla
https://www.youtube.com/watch?v=m3L3oOVrBVw



Vainot lisääntyvät maailmassa

Liitekuvan raamatunkohdat (Miika 7:5-6 ja Matt. 10:21-22) ovat toteutuneet jo vuosisatojen ajan etenkin niissä yhteisöissä, joissa perhe- ja sukusiteet ovat erittäin vahvat. Siksi meidän länsimaalaisten on vaikea ymmärtää, miten aiheellisia huo varoitukset ovat.

Moni Adonai Yeshuaan uskova on saanut maksaa uskostaan kalliin hinnan. Moni on joutunut pakenemaan säilyäkseen elossa tietämättä mistä löytyy turvallinen asuinpaikka. Jotkut on karkoitettu pois perheistään ja yhteisöistään. Eräitä heistä on kidutettu ja pahoinpidelty.


Aiempaa useammat ovat joutuneet valitsemaan elämän ja kuoleman välillä ja koska he eivät ole kieltäneet uskoaan Adonai Yeshuaan, on heidät julmasti tapettu. Eräs heistä oli 'Vanja', Messiaan todistaja Siberiasta. Moldavialainen 20-vuotias Ivan 'Vanja' Mojsevitj joutui kidutuksen kohteeksi suorittaessaan Neuvostoliitossa sotilaspalvelusta. 

Hän todisti rohkeasti Vapahtajastaan muille sotapalveluksessa olleille ja siksi hänet kidutettiin kuoliaaksi työntämällä hitaasti sisään kuusi kertaa hehkuvaa terästankoa hänen sydämensä ympärille 16.7.1972. Hän oli yksi sadoista miljoonista kommunistisen ideologian uhreista, joiden määrä kasvaa edelleen esim. Kiinassa, Pohjois-Koreassa ja Vietnamissa.

Erilaisista uskovien kidutuksista on kirjoitettu edeltä esim. jakeissa
Hebr. 11:35-40

>>35 On ollut vaimoja, jotka ylösnousemuksen kautta ovat saaneet kuolleensa takaisin. Toiset ovat antaneet kiduttaa itseään eivätkä ole ottaneet vastaan vapautusta, että saisivat paremman ylösnousemuksen;

36 toiset taas ovat saaneet kokea pilkkaa ja ruoskimista, vieläpä kahleita ja vankeutta;
37 heitä on kivitetty, kiusattu, rikki sahattu, miekalla surmattu; he ovat kierrelleet ympäri lampaannahoissa ja vuohennahoissa, puutteenalaisina, ahdistettuina, pahoinpideltyinä-

38 he, jotka olivat liian hyviä tälle maailmalle-;he ovat harhailleet erämaissa ja vuorilla ja luolissa ja maakuopissa.
39 Ja vaikka nämä kaikki uskon kautta olivat todistuksen saaneet, eivät he kuitenkaan saavuttaneet sitä, mikä oli luvattu;

40 sillä Elohim oli varannut meitä varten jotakin parempaa, etteivät he ilman meitä pääsisi täydellisyyteen.<<



Nyt on aika valmistautua vainoihin

Elämme aikakaudessa, jossa marttyyrien lukumäärä kasvaa ja tulee saavuttamaan lopulta kulminaatiopisteen, kuten Johanneksen Ilmestyksessä on profetoitu. Meidän lännen kristittyjen ja Yeshuaan uskovien Messiaanisten tulee auttaa kärsiviä uskon sisaria ja veljiä niissä maissa, joissa heillä on vaikeaa!

Kun marttyyrien ennalta tiedetty lukumäärä on täyttynyt, etenee Yehowah Elohimin pelastussuunnitelma nopeasti lopullista täyttymystä kohti, uskovien ylöstempauksineen, lopun ajan lukuisine maailmanlaajuisine tuomioineen ja 1000-vuotisen Kuningaskunnan perustamiseen maan päälle.

Se on oleva rauhan aikaa, jolloin Yeshua HaMashiach ja hänen valittunsa, jotka olivat tapettu marttyyreinä, hallitsevat kaikkia kansoja maan päällä!



Säilyttäkäämme malttimme vainoissakin!

Olkaamme toivossa iloiset, ahdistuksissa kärsivälliset ja rukouksissa kestävät!
(Room. 12:12)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pohdintaa Sapattina 12.7.2024

Tutkielma Sapattina 3.2.2023

Pohdintaa sapattina, 16.8.2024