Tutkielma Sapattina 17.2.2023

 


Shabat Shalom!


Nyt on aika rukoilla, paastota ja anoa armoa YHWH:lta hänen Poikansa Yeshua HaMashiach nimessä. Tänä pimeänä aikana on Pyhän Hengen valo välttämätöntä, ettemme kompuroisi.

Pekka Salminen - Uskon vaikken näe

https://www.youtube.com/watch?v=X2e-hSwQn9c

Oot turvapaikkani - Tulisoihdut
https://www.youtube.com/watch?v=KelmHmVrl8Y

Lukekaamme Raamatusta: Jooel 2:12-13 & 1. Piet. 5:10-11


Kristittyjen kärsimys on nykyisin suurta

Ihmisten kärsimys ja hätä on hyvin suhteellista eri puolilla maailmaa. World Watch Listan 2023*) mukaan noin 360 miljoonaa kristittyä on äärimmäisen vainon kohteena.
*) https://opendoors.fi/worldwatchlist/

Siis sen lisäksi, että heidän ihmisoikeutensa on poljettu lokaan, heitä sorretaan kaikin mahdollisin tavoin estämällä heitä harjoittamasta elinkeinoaan, opiskelusta puhumattakaan. Eräitä heistä ryöstetään, raiskataan, kidutetaan ja tapetaan.


Ihmiskunnan nälänhätä

Nykyisin nälkää näkee ihmisistä noin 1/9 osa eli 828 miljoonaa ja suurimmassa vaarassa ovat Jemen ja Etelä-Sudan. Eniten nälänhätää on Afrikassa ja se kohdistuu ensisijaisesti lapsiin siellä ja muuallakin maailmassa.
https://www.maailma.net/uutiset/nalka-kasvanut-dramaattisesti-koronapandemian-vuoksi-ykn-tavoite-poistaa-nalanhata-2030

Nälänhädän ja nälkiintymisen vaara on kasvussa myös Afganistanissa, Keski-Afrikan tasavallassa, Kongon demokraattisessa tasavallassa, Haitissa, Hondurasissa, Nigeriassa, Sudanissa, Ugandassa, Venezuelassa ja Zimbabwessa. 45 miljoonaa ihmistä 43 eri maassa on parhaillaan nälänhädän partaalla ja vaarassa kuolla nälkään. Vuonna 2019 vastaava luku oli 27 miljoonaa.

https://fi.wfp.org/nalanhadan-torjunta


Omat kärsimykseni ovat pieniä

Oma kärsimykseni viime tiistaina oli lähes mitätöntä tuohon verraten, mutta silti hirvittävää, mutta se lisää empatiaa paljon suuremmassa kärsimyksissä olevia kohtaan. Olin näet hammaslääkärissä. Jo etukäteen rukoilin kahtena päivänä apua ylhäältä.

Rukoilin sitä siksi, että kokemuksesta tiesin joutuvani olemaan vaakatasossa operaation aikana, jolloin mahaneste tulee helposti ylös joko suuhun tai osa jopa keuhkoputkeen, samoin syljen eritys niin valtavaa, että joudun nielemään sitä jatkuvasti.

Pyysin lääkäriltä, että saisin sen vuoksi olla edes puolittain istuvassa asennossa, mutta hammaslääkärin potilastuoli ei ollut säädettävissä sellaiseen asentoon. Voihan surku!

Sitten kävi niin, että kun nestettä valahti keuhkoihini olin hetken tukehtumaisillani. Kurkkuani kirveli. Yskin, yskin ja yskin liiat nesteet pois keuhkoista. Lääkäri ja avustaja ymmärsivät tilanteen, koska kerroin etukäteen alttiudestani saada mahanestettä helposti ylös suuhun asti, jos joudun makaamaan selälläni.

Toimenpide kesti 30 min ja iso lohkeama takahampaasta saatiin onneksi korjattua, eikä hammasta tarvinnut poistaa. Mulle tuli operaatiosta niin paha olo, että mulla oli päänsärkyä kaksi päivää, enkä ole vieläkään täysin toipunut.

Muistan miten nuoruudessani sai hammaslääkärissä istua tuolilla pystyasennossa, jolloin minulla ei ollut mitään tuollaista ongelmaa. Uskon, että moni muukin meistä kärsii mainitsemastani ongelmasta nykyisin. Kärsitkö sinäkin tämänkaltaisista vaivoista? Jos kärsit, niin kerro niistä kommenttina artikkelin alle ja jätä ne rukousaiheena tämän lukijoille.

Kärsimyksemme ovat hyvin moninaisia laadultaan ja kestoltaan. Pohdin jo vakavissani, etten ehkä enää mene lainkaan hammaslääkäriin, vaan annan mieluummin hampaiden tippua suustani, kuin joutua kokemaan uudelleen lähes tukehtumista ja sellaista keuhkoputken kirvelyä, kuin olisi juonut jotain happoa.

Myös se lisäsi tapauksessani kärsimystä, kun etukäteen tiesin, mitä oli odotettavissa. Onneksi kärsimyksemme ovat täällä ohimeneviä ja jos olisin tukehtunut operaatiossa, niin olisin päässyt nykyistä paljon parempaan paikkaan. HalleluYah!


Apuamme odotetaan maailmassa

Sitä myös tarvitaan enemmän kuin ennen! Kaikkein tärkeintä on julistaa kaikille ihmisille ja kaikille kansoille pelastussanomaa ylösnousseesta Vapahtajastamme!

Auttakaamme sen lisäksi maailman nälkää näkeviä ja pakolaisia ja vainottuja ja sodan kurjuudessa elämään joutuvia rukouksin, lahjoituksin ja kehoittaen muitakin tekemään niin mahdollisuuksiensa mukaan!

Se on Luojallemme mieleen ja siten me osoitamme olevamme hänen työtovereita ja sanomamme tulee uskottavaksi kärsivien ja muidenkin ihmisten keskuudessa.



Siunausta viikonloppuusi Adonai Yeshuassa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pohdintaa Sapattina 12.7.2024

Tutkielma Sapattina 3.2.2023

Pohdintaa sapattina, 16.8.2024