Tutkielma Sapattina 27.1.2023





Shabat Shalom! 

Venäjän hyökkäyssodan riehuessa edelleen Ukrainassa 24.2.2022 alkaen on tarpeen pohtia Elohimille otollisen yhteisen rukouksen merkitystä sodan lopettamiseksi.

Duetto - Isä meidän
https://www.youtube.com/watch?v=3fqomFSlQ5g

Tahdotko taivaaseen

Sain sydämelleni varhain tänä aamuna tuon toisen laulun "Tahdotko taivaaseen" ja siitä erityisesti sanat "Herrani, avuksi huudan sua! Armahda, tahtoosi taivuta. Opeta kanssasi kulkemaan, perille sun turvissas koko tien."

Yhteinen rukous Pyhässä Hengessä on kaikkein tehokkain aseemme, jos Armon ja Rukouksen Henki saa vallata sydämemme ja rukoilemme taistelun voittoon asti!

Luemme Raamatusta, että profeetta Eliaan aikana oli 3,5 vuoden pituinen ajanjakso Israelissa, jolloin ei satanut maahan pisaraakaan vettä Eliaan sanan voimasta rangaistuksena Israelin jumalattoman kuningas Ahabin ja hänen syntisen kansansa syntien vuoksi.

Kun tuo säädetty rangaistuksen aika oli kulunut umpeen, rukoili Elia Karmelin vuorella seitsemän eri kertaa Yehowaa ja sen jälkeen sinä päivänä tuli oikea rankkasade. 

Myös Hebrealaiskirjeessä on maininta uskonsankareista, jotka pitivät aikanaan vanhurskautta voimassa ja ajoivat pakoon muukalaisten sotajoukot alueeltaan. Tällaisia uskonsankareita nytkin tarvitaan, jotta sota Ukrainan maaperällä saadaan loppumaan.

Sen sijaan että mentäisiin paastorukoukseen, monet kristityt näyttävät kannattavan periaatetta, että lisää vaan raskasta aseistusta Ukrainalle, niin sota saadaan loppumaan. 

Olisi viisasta huomioida, että Venäjä on ydinasevaltio, jolla on enemmän ydinaseita kuin millään muulla yksittäisellä valtiolla ja se on uhannut myös käyttää niitä, jos Nato alkaa sotia sitä vastaan Ukrainan tukena.


Ydinsodan alkaminen oli hyvin lähellä 1973

Tämä nykyinen tilanne Ukrainassa toi mieleeni Israelin Jom Kippur
sodan 1973. Koska Israel näytti alussa häviävän sodan, niin se aikoi viimeisenä keinonaan käyttää ydinaseitaan hyökkääjiä vastaan.

PM Golda Meir oli kuulemani mukaan, puolustusministerin pyynnöstä, antanut käskyn ladata phantom hävittäjät ydinaseilla taisteluvalmiuteen. Ja ellei sodassa tapahtuisi selvää käännettä Israelin eduksi määräaikaan mennessä, tulisi Israelin ilmavoimien pommittaa ydinpommeilla ympäröivien viholliskansojen pääkaupungit raunioiksi.

Käänne Israelin eduksi tapahtui kaikilla rintamilla vain muutama tunti (muistaakseni noin 4 h) ennen pommistuskäskyn toteutuksen määräaikaa. Kaikessa tässä oli selvästi Israelin Varjelija, Yehowah Elohim, Israelin ja sitä ympäröivien kansojenkin apuna. 

Juuri tuolloin, vaikka olin täysin Israelin ydinpommitusaikeista tietämätön, ylleni laskeutui Armon ja Rukouksen Henki ja ymmärsin siitä, että jossain on suuri hätä ja jotain hyvin vaarallista oli tekeillä. Aavistin sen koskevan Israelia.

Voimme vain kuvitella sitä tuhoa ja kuolleiden valtavaa määrää, mitä ydinpommit olisivat aiheuttaneet useissa miljoonakaupungeissa Israelin ympärillä ja ydinsaasteiden tuomaa jälkivaikutusta ilmakehässä vuosikausien ajalle!

Älkäämme aliarvioiko aidon rukouksen voimaa! Vapahtajamme itse näytti meille omalla esimerkillään Getsemanessa, mitä peräänantamaton rukous saa aikaan! HalleluYah!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pohdintaa Sapattina 12.7.2024

Tutkielma Sapattina 3.2.2023

Pohdintaa sapattina, 16.8.2024