Tutkielma Sapattina 20.1.2023

 


Shabat Shalom!

Rukoillessani Sapattitekstin aihetta, kuulin sydämessäni soivan vanha kristillisen virren: "Kallis on Herran palvelus". Hintana on antautua koko sydämisesti Häntä tottelemaan!

Soittaa pasuunat
https://www.youtube.com/watch?v=KhClCeXb9-E

Valitsin tämän laulun, koska kaikki Elohimin valitut on kutsuttu rakentamaan sisäisesti lähimmäisiämme heidän parhaakseen matkalla ikuiseen taivaalliseen Jerusalemiin, pyhien yhteiseen ja ikuiseen kotikaupunkiin. HalleluYah!


Liitekuvassa esitetään tärkeä uskonaskel seurata Adonai Yeshuaa kasteen hautaan eli tulla kastetuksi upottamalla veteen Yeshua HaMashiach HaNotzrin Nimessä syntien anteeksisaamiseksi. Kasteessa ihmisen vanha elämä haudataan ja uudelle hengelliselle luomukselle annetaan mahdollisuus astua vanhan sijaan.

Se on vasta uskossa vaeltamisemme ensi askelia ja alku Elämän kaidalle tielle. Sitä tulee seurata jatkuva pyhitys eli ajatusmaailmamme alistaminen kuuliaiseksi Messiaamme ja hänen valtuuttamiensa apostolien opetuksille ja ulkoisen elämämme ja vaelluksemme pyhitys. Se tapahtuu Raamattua nöyrästi lukien ja rukoillen.

Muutoin emme ole otollisia hänen käyttöönsä. Toki me tahdomme kantaa runsaasti hedelmää ikuiseen elämään ja johdattaa paljon ihmisiä Vapahtajamme Yeshua HaMashiach'n tuntemiseen ainoana koko maailman Vapahtajana!

Paavali kehoittaa meitä tähän seuraavasti: 2. Kor. 7:1 

"Koska meillä siis on nämä lupaukset, rakkaani, niin puhdistautukaamme kaikesta lihan ja hengen saastutuksesta, saattaen pyhityksemme täydelliseksi Elohimin pelossa."

Myös seuraava Paavalin opetus aiheesta on erittäin tärkeä ymmärtää: Room. 6:22

" Mutta nyt, kun olette synnistä vapautetut ja Elohimin palvelijoiksi tulleet, on teidän hedelmänne pyhitys, ja sen loppu on ikuinen elämä."

Liitekuvan tekstit on lainattu Raamatun eri käännöksistä

(Olen lisäksi muuttanut tekstin helpommin käsitettävään muotoon sen sisältöä muuttamatta)


Hesekielin kirjasta. Hänet kutsutaan profeetaksi Hes. 2:1-2

>>Hän (YHWH) sanoi minulle: "Ihmislapsi, nouse jaloillesi, niin Minä puhun sinulle". Kun hän puhui minulle, minuun tuli Henki, joka nosti minut jaloilleni, ja minä kuulin Hänen puhuvan minulle.<<

Ananias puhuu Paavalille Damaskossa Apt. 22:14b-16

>>'Meidän isiemme Elohim on valinnut sinut tuntemaan hänen tahtonsa ja näkemään Vanhurskaan ja kuulemaan hänen suunsa äänen. Sinusta tulee hänen todistajansa kaikkien ihmisten edessä, sen todistaja, mitä olet nähnyt ja kuullut. Ja nyt, mitä viivyttelet? Nouse, huuda avuksi hänen nimeään, anna kastaa itsesi ja pestä pois syntisi.'<<


Siunausta elämääsi Elämän kaidan - mutta armoa, totuutta ja rakkautta tulvillaan olevan - Tien kulkemiseen tänäänkin!

Jesajan tervehdys: Jes. 35:8

"Siellä on oleva valtatie ja tie, ja sitä kutsutaan Pyhityksen tieksi. Epäpuhdas ei mene sen luo, vaan se on lunastetuille, (oikeaa) tietä kulkeville. Pahat typerykset eivät kulje sitä tietä."

Kävelkäämme Pyhityksen tietä!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pohdintaa Sapattina 12.7.2024

Tutkielma Sapattina 3.2.2023

Pohdintaa sapattina, 16.8.2024