Tutkielma Sapattina 13.1.2023




IHMISEN TODELLINEN ARVO

Pohdimme yhdessä sitä, että miten arvokas on yksi ihminen. Sain tämän aiheen viime tiistaina iltapäiväunessa ollessani. Kävelin illalla kaupungin keskustassa ja pysähdyin hetkiseksi katsomaan Turun uudistettua kauppatoria.

Lähelläni oli eräs äiti pienen tyttärensä kanssa. Tyttö oli vain noin metrin pituinen ja iältään noin 4-vuotias. Tyttö kysyi äidiltään:
"Äiti, onko maailmassa paljon turhia ihmisiä?" 

Sitten tyttö tuli eteeni ja kysyi pontevasti ja silmät suurina minua katsoen: "Setä, oletko sinä turha ihminen?" Minua hymyilytti. Tajusin tytön olevan vilpitön tuota kysyessään, sillä ilmeisesti hänelle on lastentarhassa tai kotona opetettu, että maailmassa on ihan liikaa ihmisiä ja hän tarkoitti varmaan sitä.

Vastasin tytölle:
"Rakas ystävä, minä en suinkaan ole turha ihminen, vaan olen ainutlaatuinen ja arvokas. Ilman minua maailmasta puuttuisi jotain hyvin tärkeää, samoin taivaasta, jonne olen täältä matkalla." Kerroin hänelle myös, ettei maailmassa ole yhtään turhaa eikä hyödytöntä ihmistä, vaan meillä kaikilla on paikkamme täällä. Yhdessä me muodostamme Luojan luoman ihmiskunnan ja hän rakastaa meitä kaikkia ikuisella rakkaudellaan.



IHMISET ON LUOTU LUOJANSA KUVIKSI

Kukaan meistä ei ole maailmassa omasta aloitteestaan, eikä edes vanhempiensa aloitteesta, sillä yksikään nainen ei kykene synnyttämään ainuttakaan lasta, ellei Luojamme sitä hänelle salli. Raamatussa sanotaan, että lapset ovat Adonain antama lahja. Tämän lahjan arvon voi ymmärtää vain vanhempi, joka on halunnut saada lapsen tai useita lapsia. 

Jokainen lapsi tuo tullessaan suojelusenkelin siihen kotiin, johon hän saa syntyä. Siksi suurperheissä oikein vilisee suojelusenkeleitä. Suojelusenkelit myös näyttäytyvät joskus lapsille, mutta aikuisille sangen harvoin. Vanhempi veljeni ja minä olemme kumpikin nähneet suojelusenkelimme kerran. Hän näki enkelinsä 5-vuotiaana pudotessaan tuplasängyn ylätasosta unisena. Sängyn suojuslauta oli näet kaatunut.

Hän muisti tapauksen vielä yli 60-vuotiaana ja kertoi minulle, että heräsi siihen, kun oli putoamassa 2 m pää edellä
 lattiaa kohti. Silloin suojelusenkeli otti hänestä otteen, jolloin hän pysähtyi ilmassa. Enkeli käänsi hänet oikein päin ja asetti hänet varovasti istumaan lattialle. (Muistan osin tuon tapauksen myös uskovan isoäitini kertomana) 

Minä näin suojelusenkelini ollessani jo 23-vuotias. Olin sinä vuonna apostolisesti uudestisyntynyt ja joutunut erittäin syvään hengelliseen kriisiin liityttyäni sellaiseen seurakuntaan, jonka henkinen ilmapiiri ei sopinut minulle lainkaan. Siksi aloin rukoilla hartaasti illalla uusin kielin (yksi Pyhän Hengen armolahjoista) apua ylhäältä. Taistelin rukouksessa voiton ja rukoukseni meni perille, läpi vastustavien henkien!

Sen seurauksena aloin nähdä pääpiirteiltään samaa opetusunta neljänä perättäisenä yönä. Se tapahtui aina sen jälkeen kun olin ensin rukoillut kunakin iltana ennen maate menoa vierain kielin voiton vastustavista henkivalloista ja tiesin rukouksen menneen perille. Neljännen yön uni loppui siihen, että iso kirkas enkeli loikkasi alas taivaasta, valkoisen pilven päältä, tuli luokseni ja opasti minua eroamaan ko. seurakunnasta! Tein niin. Se ei ollut helppoa, sillä parhaat ystäväni kuuluivat tuohon seurakuntaan.


MITEN ARVOKKAAKSI LUOJA ON ARVIOINUT SINUT?

Sen saat selville, kun katsot uskon silmin Golgatan tapahtumia ja siellä uskon silmin Vapahtajaasi, HaMashiach Yeshuaa, riippumassa alastomana ja verille ruoskittuna karulle ristille naulittuna. Hän ei ollut enää ihmisen kaltainen, sillä niin runneltu ja pahoinpidelty hän oli. Hän kitui kuusi pitkää tuntia hirvittävissä tuskissa, janoisena ja kuolemankouristuksissa lopulta kuollen synnittömänä ja kaikkien hylkäämänä. Useimmat bihmiset ja itse taivaallinen Isämme hylkäsi hänet!

Tuon kaiken hän, Poika, teki rakkaudestaan meitä kohtaan suostuttuaan taivaassa ennen ihmiseksi syntymistään ikuisuudessa Isä Elohimin ehdotukseen anoa häneltä pakanakansat perinnökseen ja maan ääret omakseen. *) Poika suostui siihen juuri meidän tähtemme, että voisimme saada sovituksen perisynneistämme ja itse tehdyistä synneistämme Pyhän Yehowah Elohimin edessä. Hän sovitti meidät ristille kuollen.

*) Ps. 2:7-8 (Tässä kuningas Daavid profetoi Pyhässä Hengessä Messiasprofetian)
"7 Minä ilmoitan, mitä Yehowah on säätänyt. Hän lausui minulle: "Sinä olet minun Poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin.
8 Ano minulta, niin minä annan pakanakansat sinun perinnöksesi ja maan ääret sinun omiksesi..." 



MITEN ARVOKKAAKSI SINÄ ARVIOIT ITSESI?

Muista arviointia tehdessäsi, että sinut on luotu ikuisuusolennoksi tiettyä tarkoitusta varten. Vaikka lihanruumiisi kuolee ja maatuu, niin sisäinen olemuksesi, henkesi ja sielusi, jossa persoonallisuutesi asuu, elää ikuisesti. On olemassa vain kaksi paikkaa. Niistä vain toiseen sielusi päätyy ikuisuudessa. Siis joko taivaaseen tai Helvettiin.

Jos arvostat sieluasi eli rakastat itseäsi terveellä tavalla, niin otat ilomielin vastaan sen lunastuksen, jonka Luojasi ja Vapahtajasi Adonai Yeshua HaMashiach tarjoaa sinulle ilmaiseksi. Voit vastaan ottaa sen vain sydämesi uskon kautta. Se on mahdollista juuri siellä missä nyt olet, sillä Luojasi näkee sinut. Tee se nyt ja pyydä Adonai Yeshuaa tulemaan sydämeesi, niin et ole elänyt täällä turhaan, joutuaksesi lopulta Helvettiin!

Otettuasi Adonai Yeshuan vastaan sydämeesi sinun tulee pyrkiä noudattamaan hänen opetuksiaan lukemalla Raamattua ja rukoillen johdatusta elämääsi. Se on mahdollista vain siten, että saat oppaaksesi persoonallisen Pyhän Hengen käytyäsi ensin uskovien upotuskasteella Adonai Yeshua HaMashiach nimeen, kuten apostoli Pietari meitä opettaa oikein käännetyissä Raamatuissa.

Valitettavasti maailmassa on paljon vääriä raamatunkäännöksiä, koska niiden sisältö ei ole säilynyt alkuperäisessä muodossaan, vaan kaikki ovat käännöksiä useista eri kopioista ja käännöksistä.


AIHEESEEN SOPIVA LAULU

Savi-ihminen - Heimo Enbuska
https://www.youtube.com/watch?v=qTGpYj8RkCE


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pohdintaa Sapattina 12.7.2024

Tutkielma Sapattina 3.2.2023

Pohdintaa sapattina, 16.8.2024